Η ταλαντούχα καλλιτεχνική ομάδα των Dirty Granny Tales που γεννήθηκε στην Αθήνα το 2005, πλέον μαγεύει όλη την Ευρώπη σε φεστιβάλ και θέατρα – 3 sold out shows στο English Theater of Berlin τον Φεβρουάριο! Επιστρέφουν στη χώρα μας μετά από τέσσερα χρόνια, για να παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό τη νέα τους δημιουργία σε μια σειρά παραστάσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη,  Βόλο και Πάτρα. Συνδυάζοντας πρωτότυπη ζωντανή μουσική, εντυπωσιακά κοστούμια και μάσκες, χορό, ανατρεπτικό κουκλοθέατρο και προβολή animation – όλα κατασκευασμένα από τους ίδιους!- η Βρώμικη Γριά θα διηγηθεί μια ιστορία που αγγίζει πολυεπίπεδα τους Έλληνες.

Το Telion’s Garden είναι μια ιστορία επηρεασμένη από τη μετανάστευση και εισβάλλει στα ανθρώπινα ένστικτα, όπου η αγανάκτηση και ο φόβος σε οδηγεί σε απεγνωσμένες αποφάσεις. Η επιδίωξη για έναν τέλειο, άψογο και θεϊκό κόσμο, γίνεται ο στόχος. Ένας κόσμος όπου καμιά φλόγα δεν μπορεί να τον καταστρέψει, ένας κόσμος που δεν επιτρέπει την ύπαρξη της διαβολικής φωτιάς! Όμως, η έλλειψη της φωτιάς δημιουργεί έναν ψυχρό, χωρίς καθόλου αισθήματα, κόσμο… Η τελειότητα είναι μια αυταπάτη… Η ζωή είναι ένας αδιαχώριστος δεσμός από φως και σκοτάδι. Το να σεβαστούμε αυτόν το δεσμό είναι η μόνη διέξοδος για την επιβίωσή μας… Καλώς ήλθατε στο κόσμο των Dirty Granny Tales…

http://dirtygrannytales.com

Η φιλόδοξη ομάδα των Dirty Granny Tales δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2005, όταν ο συνθέτης και δημιουργός animation Σταύρος Μητρόπουλος εμπνεύστηκε τη δημιουργία ενός μουσικοθεατρικού θεάματος στο οποίο μουσικοί, χορευτές, μαριονέτες και animation θα συνυπάρχουν στη σκηνή, προκαλώντας μία σκοτεινή, εξπρεσιονιστική αίσθηση στο κοινό.

Οι Dirty Granny Tales αποτελούνται από πέντε μουσικούς, χορευτές και μαριονετίστες και έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση το 2006 στην Αθήνα, με το έργο “Inversed World”. Το πείραμα πέτυχε. Το κοινό σαγηνεύτηκε, ο τύπος και οι κριτικοί εντυπωσιάστηκαν. Το 2008 κυκλοφόρησε το ομώνυμο album το οποίο εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα. Το 2009 παρουσίασαν ζωντανά το νέο τους έργο “Didi’s Son” το οποίο κυκλοφόρησε σε CD και DVD το 2010. Το 2011 παρουσίασαν στους μεγαλύτερους Αθηναϊκούς θεατρικούς χώρους μία μεγάλη παραγωγή με το όνομα “Rejection”, η οποία έλαβε διθυραμβικές κριτικές. Το σχήμα έχει εμφανιστεί στους μεγαλύτερους θεατρικούς χώρους της Ελλάδας αλλά και διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού. Οι δύο τελευταίες τους ζωντανές εμφανίσεις έγιναν στο θέατρο Badminton, το μεγαλύτερο θεατρικό χώρο της Αθήνας, στις οποίες τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν. Το 2012 το σχήμα μεταναστεύει στο Βερολίνο όπου ξεκινά το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας τους. Πλέον μαγεύουν το ευρωπαϊκό κοινό σε φεστιβάλ και θέατρα γνωρίζοντας την αποθέωση από κοινό και κριτικούς.

Οι εμφανίσεις των Dirty Granny Tales συνδυάζουν μουσική, μαριονέτες, χορό κοστούμια, μάσκες και animation, όλα κατασκευασμένα από τους ίδιους. Στη σκηνή ζωντανεύουν ατμοσφαιρικά και απόκοσμα παραμύθια χρησιμοποιώντας συμβολισμούς σε όλες τις παραπάνω τέχνες. Μουσικοί με ακουστικά όργανα όπως κιθάρα, μαντολίνο, μπάσο, τσέλο, πιάνο, κρουστά και φωνητικά χαρακτήρων, λένε τα παραμύθια ενώ ο χορός, οι μαριονέτες και το animation σχηματίζουν το σκοτεινό πλαίσιο των παραμυθιών των Dirty Granny Tales. Το κοινό τους αποτελείται από ένα ευρύ φάσμα τόσο ηλικιακά, όσο και σε καλλιτεχνικές προτιμήσεις.

***Τις παραστάσεις στην Αθήνα θα ανοίξει η Εριφύλη Δαφέρμου -γνωστή στους fan των Dirty Granny Tales ως χορογράφος/χορεύτρια και βασικό δημιουργικό τους μέλος από τα πρώτα βήματα της ομάδας- με ένα solo performance προσαρμοσμένο στην αισθητική του Telion’s Garden. 

Συντελεστές:

Σταύρος Μητρόπουλος: τραγούδι, κιθάρα, μαντολίνο

Θάνος Μητρόπουλος: μπάσο, φλογέρα, φωνητικά

Δαλάη Θεοφιλοπούλου: τσέλο, φωνητικά

Ulrich Muehe: κρουστά, φωνητικά

Ruby Wilson: χορός

Giulia del Balzi: χορός

Μουσική, σενάριο, animation: Σταύρος Μητρόπουλος

Στίχοι: Andreea Badea, Σταύρος Μητρόπουλος, Χάρης Λόξας

Χορογραφία: Σταύρος Μητρόπουλος, Ruby Wilson, Giulia del Balzi

Σχεδιασμός μασκών: Σταύρος Μητρόπουλος, Beatrice Baumann, Crudelia Von Grimm

Κοστούμια, κατασκευή μασκών: Beatrice Baumann, Crudelia Von Grimm, Θανος Μητρόπουλος, Δαλάη Θεοφιλοπούλου, Σταύρος Μητρόπουλος

Σχεδιασμός φωτισμού: Σάκης Μπιρμπίλης

Μηχανικός φωτισμού: Γιώργος Πετράτος

Φωτογράφος εκδήλωσης: Olivia Duta

Φωτογράφος αφίσας: Laure Carlon

Διοργάνωση: www.goodheart.gr & PuΛsar in Athens