10o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου: Ντοκιμαντέρ, εργαστήρια, τέχνη

Για ένα ακόμα καλοκαίρι και για 12 ημέρες, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου επιστρέφει στα ελληνικά νησιά.

Για ένα ακόμα καλοκαίρι και για 12 ημέρες, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου επιστρέφει στα ελληνικά νησιά, έχοντας ως στόχο να προωθήσει νέες φωνές και να παρουσιάσει ελληνικές και διεθνείς παραγωγές. Ένα μοναδικό θερινό ραντεβού ανάμεσα σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο, όπως και ανάμεσα σε καλλιτέχνες και σινεφίλ κοινό.

Μια ομάδα από 45 “Festival Nomads”(Φεστιβαλικούς Νομάδες) ετοιμάζει τη 10η επετειακή έκδοση, αποτελούμενη από ένα πλούσιο πρόγραμμα βραβευμένων ταινιών και ντοκιμαντέρ, σεμιναρίων, εργαστηρίων, εκθέσεων τέχνης, καθώς και το περιβαλλοντικό συνέδριο “Echoes”.

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα Echoes

Για την υποστήριξη του περιβαλλοντικού προγράμματος “Echoes”, το οποίο δημιουργήθηκε το 2017, το φεστιβάλ συνεργάστηκε με το Δίκτυο WaterBear, την πρώτη διαδραστική streaming πλατφόρμα αφιερωμένη στο μέλλον του πλανήτη. Το δίκτυο WaterBear φιλοξενεί πάνω από 200 ελεύθερα προσβάσιμες ταινίες που αφορούν τα πιο καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα στους συνδρομητές να αναλάβουν δράση συνδέοντας τους με πάνω από 90 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Διαγωνισμός σεναρίου Rescript the Future

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, από κοινού με το δίκτυο WaterBear και υπό την αιγίδα της UNESCO, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και της NBC Universal, παρουσιάζουν τον διαγωνισμό ReScript the Future.

Ο διαγωνισμός είναι μια ευκαιρία για νέες και νέους να οραματιστούν το μέλλον του πλανήτη και να παρουσιάσουν τις ιδέες τους δημιουργώντας σενάρια για μικρού μήκους περιβαλλοντικά ντοκιμαντέρ. Δύο νικητές από κάθε ηλικιακή κατηγορία, 13 έως 17 ετών και 18 έως 24 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα σενάριά τους να υλοποιούνται σε μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, με κόστος παραγωγής €25.000 το καθένα. Τα ντοκιμαντέρ θα κάνουν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου το 2022 και θα διανεμηθούν μέσω του δικτύου WaterBear.

Επιπρόσθετα, 4 νικητές θα κερδίσουν θέσεις πρακτικής άσκησης στο Λονδίνο, την Αθήνα, το Άμστερνταμ και το Μπρίστολ, ενώ όλοι οι φιναλίστ θα παρευρεθούν το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ. Η προθεσμία για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό λήγει στις 20 Ιουνίου.

Συνεργασίες

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνέχιση της συνεργασίας του με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος το οποίο ιδρύθηκε το 1875 στη Σμύρνη και αποτελεί το παλαιότερο πιστοποιημένο αμερικανικό κολλέγιο στην Ευρώπη.

Προσφέρει 34 καινοτόμα προπτυχιακά προγράμματα στις Ελευθέριες Τέχνες, στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στις Καλές και Παραστατικές Τέχνες. Ήδη από το 2018, με την πολύτιμη βοήθεια του Αμερικανικού Κολλεγίου, το φεστιβάλ δημιούργησε το Storytelling Workshop, μια μοναδική προσέγγιση στη δημιουργική γραφή και τη γέννηση ιδεών. Οι συμμετέχοντες πέρασαν 12 μέρες στην Αθήνα και την Πάτμο, δημιουργώντας νέες ιδέες σεναρίων και αξιολογώντας και αναπτύσσοντας τις ιδέες αυτές σε μια πλήρη σύνοψη ταινίας, υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση μιας ομάδας δασκάλων και συμβούλων. Το ερχόμενο φθινόπωρο, το workshop θα διεξαχθεί εκ νέου, σε συνεργασία με τμήμα του Deree, Cinema Studies.

Το νέο πρόγραμμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος καλωσορίζει φοιτητές από διάφορα πολιτιστικά περιβάλλοντα, με σκοπό να αξιολογήσουν και να αφο μ οιώσουν διαφορετικούς τρό π ους μ ελέτης του κινηματογράφου – της ιστορίας του, της αισθητικής του και της πρακτικής του εφαρμογής. Για την υποστήριξη του νέου τμήματος, το φεστιβάλ προσφέρει δύο θέσεις πρακτικής για φοιτητές και πτυχιούχους, για να ενταχθούν στην ομάδα του φεστιβάλ. Οι τελικές ημερομηνίες, οι κριτικές επιτροπές των διαγωνιστικών προγραμμάτων, οι καλεσμένοι και οι παράλληλες εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ