Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνει το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα παρουσιάσει φέτος 45 ταινίες, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες και θα κάνει έναρξη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Στο πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνεται μια ειδική επιλογή ταινιών animation χάρη στο φεστιβάλ “Be there” της Κέρκυρας.
Υπό την αιγίδα των Πρεσβειών της Γαλλίας, του Βελγίου, του Καναδά, του Λουξεμβούργου, του Μαρόκου και της Ρουμανίας στην Ελλάδα και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων..
Πού;
* Αθήνα : Πέμπτη 4 έως Τετάρτη 10 Απριλίου 2013
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ – ΔΑΝΑΟΣ 1 – ΟDEON ΟΠΕΡΑ 1 – ΑUDITORIUM ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
* Θεσσαλονίκη : Πέμπτη 11 έως Τετάρτη 17 Απριλίου 2013
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Πληροφορίες:
www.ifa.gr | www.festivalfilmfrancophone.gr
Facebook : Festival du Film Francophone de Grèce
14 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεκίνησε ένα φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας. Μέσα στα 13 χρόνια που έχουν περάσει, ο γαλλόφωνος κινηματογράφος κέρδισε το αθηναικό κοινό, κατοχύρωσε τη θέση του δίπλα στα δύο σημαντικά ελληνικά φεστιβάλ κινηματογράφου (το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας) κι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Με τη συνεχή υποστήριξη της Unifrance, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου συνεχίζει να συμβάλλει σημαντικά ώστε η Ελλάδα να αγοράζει και να διανέμει ταινίες γαλλόφωνης παραγωγής.
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με τη διοργάνωση της 14ης έκδοσης του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, επιθυμεί να δώσει μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της υποστήριξης της Ελλάδος, μέσα από τη στενή συνεργασία του
με τους Έλληνες δημιουργούς έργων και ιδεών:
• Συμπράττει και πάλι με τους σταθερούς συνεργάτες του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Διαθνους Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες πρεμιέρας,
• Καλορωρίζει το Be there! Corfu Animation Festival, δίνοντάς του λευκή κάρτα στο προγραμμά του για 4 ταινίες,
• Συνεργάζεται για το εικαστικό του επικοινωνιακού υλικού με το δημιουργικό γραφείο This is Amateur, και
• Αναθέτει τη δημιουργία του spot του Φεστιβάλ στην ελληνίδα Σοφία Εξάρχου: φιναλίστ Cinéfondation 2012, νικήτρια του Βραβείου του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC), (Βραβείο Crossroads στη Θεσσαλονίκη) και βραβείο της γαλλικής συμβουλευτικής εταιρίας Initiative Films.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ 14ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ ΑLEXANDRE DESPLAT
Ο γάλλος πατέρας του και η ελληνίδα μητέρα του γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κληρονόμος τριών πολιτισμών, ο Alexandre Desplat συνέθεσε την μουσική πληθώρας ταινιών, μεταξύ των οποίων: Ο χτύπος που έχασε η καρδιά μου του Jacques Audiard, που του απέφερε το 2006 το βραβείο César, Η Βασίλισσα του Stephen Frears, Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον του David Fincher, Ο Αόρατος συγγραφέας του Roman Polanski (César Καλύτερης μουσικής το 2011), το Λυκόφως και ο Χάρι Πότερ, Το Δέντρο της ζωής του Terence Malick, Ο Έρωτας του φεγγαριού του Wes Anderson ή το Zero Dark Thirty της Kathryn Bigelow. Το 2010, συνθέτει τη μουσική για την ταινία Ο Λόγος του Βασιλιά του Tom Hooper, που του χαρίζει μία τέταρτη υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης μουσικής καθώς και ένα Βραβείο Grammy στην ίδια κατηγορία.
Το 2013 ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερης μουσικής (soundtrack) για το Argo του Ben Affleck και απέσπασε την ίδια χρονιά το βραβείο César για το Σώμα με Σώμα του Jacques Audiard.
ANAΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Η CAROL BOUQUET
Η Carole BOUQUET, γνωστή για την κλασσική ομορφιά της, ερμηνεύει τον πρώτο της ρόλο στο σινεμά το 1977, στο Σκοτεινό αντικείμενο του πόθου (Cet obscur objet du désir) του Luis Buñuel, ο οποίος της έδωσε και τον πρώτο της ρόλο. Η ερμηνεία της ως κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στο πλευρό του Ρότζερ Μουρ στο Για τα μάτια σου μόνο την κάνει γνωστή στο ευρύ κοινό το 1981. Το 1984 είναι υποψήφια για το πρώτο βραβείο César γυναικείας ερμηνείας στην ταινία Δεξιά όχθη, αριστερή όχθη του Philippe Labro. Γνωρίζει τη διεθνή αναγνώριση χάρη στο ρόλο της στο Πολύ όμορφη για σένα (Trop belle pour toi) του Bertrand Blier to 1989, που της χαρίζει και το βραβείο César καλύτερης ηθοποιού. H Carole Bouquet είναι η εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακού Σωματείου « Η φωνή του παιδιού» (La Voix d’ Enfant).
www.ifa.gr
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Θα απονεμηθούν δύο βραβεία στις ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας:
– To Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής που αποτελεί προσφορά του τηλεοπτικού σταθμού TV5 Monde και του Oργανισμού Πολιτισμού, Νέολαιας και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων και το οποίο πρόκειται να υποστηρίξουν ως χορηγοί επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.
– Το Βραβείο Κοινού, το οποίο θα απονεμηθεί σύμφωνα με τις ψήφους των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το βραβείο κοινού είναι προσφορά της εταιρείας Fischer και θα απονεμηθεί στον ‘Ελληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας με σκοπό την προώθησή της όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.
Τα βραβεία είναι δημιουργίες του οίκου ZOLOTAS
Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος η Ariane Labed
Ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, η Ariane Labed γεννήθηκε στην Αθήνα από γάλλους γονείς. Μετά από παιδικά χρόνια σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, η Ariane Labed σπουδάζει θέατρο στο Πανεπιστήμιο της Προβηγκίας και συμμετέχει στη δημιουργία της θεατρικής ομάδας Vasistas. Το 2010, κερδίσει το κύπελλο Volpio (βραβείο γυναικείας ερμηνείας) στη Μόστρα της Βενετίας για τον ρόλο της στο Attenberg της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη. Συμμετέχει στην ταινία Άλπεις του Γιώργου Λάνθιμου, στο The Capsule της Αθηνάς Τσαγγάρη και μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του Une Place sur la terre όπου συμπρωταγωνιστεί με τον Benoit Poelvoorde.
Θάνος Αναστόπουλος
Ο παραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Θάνος Αναστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Μετά από σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πάνθεον της Σορβόννης και στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, σκηνοθετεί ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και ανεβάζει δύο θεατρικά έργα. Το 2012, σκηνοθετεί την τρίτη του ταινία μεγάλου μήκους, Η Κόρη (επιλογή του Φόρουμ της Berlinale), μετά την Διόρθωση (2007) (βραβείο καλύτερου σεναρίου στο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης). Η Διόρθωση επιλέχθηκε από πολλά διεθνή φεστιβάλ όπως το New Directors / New Films στο MOMA της Νέας Υόρκης.
Alejandra Norambuena Skira
Μετά από σπουδές βιολιού στη Schola Cantorum, στο Εθνικό Ωδείο του Παρισιού (CNSMDP) και στη σχολή Rognoni «των παιδιών του θεάματος», και στα λύκεια Octave Grève και Racine, η Alejandra Norambuena Skira αποκτά ένα μεταπτυχιακό (DEA) στη μουσικολογία, συνεχίζοντας ταυτόχρονα την ενασχόληση της με τη μουσική και τη συνεργασία της με το περιοδικό « Monde de la Musique ». Το 1989, ιδρύει το Ταμείο δράσης Sacem (Fonds d’Action Sacem) που έχει ως στόχο την προώθηση όλων των ενεργών τάσεων της μουσικής δημιουργίας και υποστηρίζει ιδιαίτερα την κινηματογραφική μουσική. Το 2003, αναλαμβάνει τη διεύθυνση του Γαλλο-αμερικανικού πολιτιστικού ταμείου, δημιουργό και παραγωγό του Φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου του Λος Άντζελες.
Δημήτρης Στεφανάκης
Ο Δημήτρης Στεφανάκης γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει μεταφράσει στα ελληνικά έργα των Saul Bellow, NA Forster, Joseph Brodsky και Prosper Mérimée. Το πρώτο του μυθιστόρημα Φρούτα εποχής, κυκλοφόρησε το 2000. Το Μέρες Αλεξάνδρειας (2007) εκδόθηκε στα γαλλικά και απέσπασε το Βραβείο Méditerranée Etranger 2011. Το 2011, ο Δημήτρης Στεφανάκης κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Καβάφη και ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Ευρωπαϊκού Βιβλίου.
ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου αναθέτει σε έναν έλληνα σκηνοθέτη την δημιουργία και τη σκηνοθεσία του τρέιλερ του Φεστιβάλ. Μετά τον Γιώργο Ζώη το 2011 και τον Γιάννη Γαϊτανίδη το 2012, σειρά έχει η Σοφία Εξάρχου με την οποία έχουμε τη χαρά να συνεργαστούμε φέτος.
Γεννημένη στην Αθήνα το 1979, η Σοφία Εξάρχου σπουδάζει στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και στη συνέχεια στη Σχολή κινηματογράφου Σταυράκου, στο Studio Stella Adler στη Νέα Υόρκη και τέλος, στη σχολή ESAV της Τουλούζης από την οποία αποκτά master κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών σπουδών. Η δεύτερή της ταινία μικρού μήκους, Mesecina, απέσπασε πληθώρα διεθνών βραβείων. Το project της για μία ταινία μεγάλου μήκους, Park, βραβεύτηκε με το βραβείο του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου καθώς και με το βραβείο της Initiative Film στο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.
Φιλμογραφία
Mesecina, μικρού μήκους, 2009
Distance, μικρού μήκους, 2006
ΤO BE THERE! CORFU ANIMATION FESTIVAL
ΣΤΟ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
To διεθνές φεστιβάλ ταινιών animation Be there! Corfu διοργανώνεται από το 2011 στην Κέρκυρα και είναι το τρίτο φεστιβάλ στην Ελλάδα αποκλειστικά για ταινίες animation. Περιλαμβάνει 3 διαγωνιστικά τμήματα (μικρού μήκους, φοιτητικό μικρού μήκους, μεγάλου μήκους) και στην 3η του έκδοση, το φεστιβάλ φιλοξενεί στα διαγωνιστικά του προγράμματα 81 ταινίες από 32 χώρες.
Στην τρίτη έκδοση του φεστιβάλ, το Be there! Corfu Animation Festival εγκαινιάζει τη συνεργασία (Λευκή κάρτα/Carte Blanche) με το 14ο φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου (Αθήνα, 4-10 Απριλίου 2013).
Μια σειρά από σημαντικές πρεμιέρες γαλλόφωνων ταινιών animation μεγάλου μήκους θα προβληθούν στο 14ο φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κιν/φου αλλά και στο Be there! Corfu Animation Festival.
ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
ΣΤΟ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Les Enfants de Lumière
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας παρουσιάζει στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ένα διαδραστικό κινηματογραφικό παιχνίδι για παιδιά και ενήλικες στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
TΟ ΝEW SCHOOL ATHENS
ΣΤΟ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Ο προβολέας στην νέα σχολή κινηματογράφου New School Athens μέσα από την παρουσίαση ταινιών που πραγματοποίησαν οι σπουδαστές στο πλαίσιο του πρώτου εργαστηρίου της σχολής.
Την εκδήλωση συντονίζει τα Flix.gr
CINE-CONCERT ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ
Το γαλλικό animation στο ξεκίνημά του
Μια επιλογή αξιοπερίεργων μικρών αριστουργημάτων κινουμένων σχεδίων των αρχών του εικοστού αιώνα, αποκατεστημένες από το γαλλικό Κινηματογραφικό Αρχείο. Μια ευκαιρία για ένα ταξίδι στις απαρχές του κινηματογραφικού animation μετά μουσικής, με την συμβολή του ελληνικού ηλεκτροακουστικού ντούο Αcte Vide.
H ταινία έναρξης
Τα Παλιόπαιδα (Les Gamins) του Anthony Marciano με τους Alain Chabat, Max Boublil και Sandrine Kiberlain (Γαλλία, 2012, 112΄, έγχρωμο)
Διανομή στην Ελλάδα: StraDa Films
Προβολή σε παγκόσμια Avant première
Έχοντας μόλις αρραβωνιαστεί, ο Thomas συναντά τον μέλλοντα πεθερό του Gilbert, παντρεμένο εδώ και 30 χρόνια με τη Suzanne. Ο απογοητευμένος Gilbert θεωρεί ότι δεν έζησε πλήρως τη ζωή του εξαιτίας της συζύγου του. Πείθει τον Thomas να μην παντρευτεί την κόρη του Lola και τον παρακινεί να τα παρατήσουν όλα.
H ταινία λήξης
Μπουτίκ για Αυτόχειρες (Le Magasin des Suicides) , του Patrice Leconte
(Γαλλία, Βέλγιο, Καναδάς, 2012, 35΄85΄΄ έγχρωμο)
Διανομή στην Ελλάδα: Odéon/Rosebud
Φανταστείτε μια πόλη όπου οι άνθρωποι δεν έχουν πια όρεξη για τίποτα, σε σημείο που το πιο περιζήτητο κατάστημα να είναι εκείνο που πουλά δηλητήρια και σκοινιά κρεμάλας.
Η ιδιοκτήτριά του όμως φέρνει στον κόσμο ένα παιδί που ενσαρκώνει τη χαρά της ζωής…
Η είσοδος στην πρεμιέρα και στη λήξη θα γίνει μόνο με την ειδική πρόσκληση
* OI ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ
ΤΟΥ 14ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
* Carole Bouquet, Ανάδοχος του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
* Alexandre Desplat, μoυσικοσυνθέτης της ταινίας Renoir, Πρόεδρος του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
* Patrice Leconte, σκηνοθέτης της ταινίας Μπουτίκ για Αυτόχειρες/ Le Magasin des Suicides
* Brigitte Roüan, σκηνοθέτιδα της ταινίας / Tu Honoreras ta mère et ta mère
* Régis Roinsard, σκηνοθέτης της ταινίας /Populaire
* Daniel Presley, σεναριογράφος της ταινίας /Populaire
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ • ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
À perdre la raison / Πέρα από τη λογική (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ελβετία, 2012)// Σκην.: Joachim Lafosse. //Hθοπ.: Niels Arestrup, Tahar Rahim, Emilie Dequenne. // 111’ / Διανομή στην Ελλάδα: One from the Heart
Camille Redouble (Γαλλία 2012) //Σκην.: Noémie Lvovsky. //Hθοπ.: Noémie Lvovsky, Samir Guesmi. // 115’ // Διανομή στην Ελλάδα: Seven Films
Un plan parfait / Ένα τέλειο σχέδιο (Γαλλία, Βέλγιο, 2012) //Σκην.: Pascal Chaumeil. //Hθοπ. : Diane Kruger, Dany Boon, Alice Pol. //104’ / Distribution pour la Grèce /Διανομή στην Ελλάδα: Feelgood
Populaire (Γαλλία, Βέλγιο, 2012) //Σκην.: Régis Roinsard. //Hθοπ.: Romain Duris, Déborah François, Bérénice Bejo.// 111’ // Διανομή στην Ελλάδα: Feelgood
Therese Desqueyroux/Το Κρυφό Πάθος της Τερέζ Ντ. (Γαλλία, 2012) //Σκην.: Claude Miller //Hθοπ.: Audrey Tautou, Gilles Lellouche, Anaïs Demoustier.// 110’ // Διανομή στην Ελλάδα: Odéon/Rosebud.
Main dans la main (Γαλλία, Βέλγιο 2012) //Σκην.: Valérie Donzelli //Hθοποιοί / Avec : Valérie Lemercier, Jérémie Elkaïm, Béatrice de Staël.// 85’//Διανομή στην Ελλάδα: Strada Films
Tu honoreras ta mère et ta mère (Γαλλία, Ελλάδα / 2012) //Σκην.: Brigitte Roüan.//Hθοπ.: Nicole Garcia, Eric Caravaca, Patrick Mille, Gaspard Ulliel.// 132’// Διανομή στην Ελλάδα: Village
Renoir /Ρενουάρ (Γαλλία, 2012) //Σκην. : Gilles Bourdos.// Hθοπ.: Michel Bouquet, Christa Theret, Vincent Rottiers. //111’ // Διανομή στην Ελλάδα: Strada Films
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Do not disturb/Μην ενοχλείτε (Γαλλία, 2012)// Σκην. : Yvan Attal. //Hθοπ.: François Cluzet, Yvan Attal, Laetitia Casta. //88’ //Παγκόσμια εκμετάλλευση: TF1 International
La vierge les coptes et moi (Γαλλία, Κατάρ, Αίγυπτος, 2012) //Σκην.: Namir Abdel Messeeh. //Hθοπ.: Siham Abdel Messeeh, Namir Abdel Messeeh.// 91’ // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Doc & Film International
Augustine (Γαλλία, 2012) //Σκην.: Alice Winocour. Hθοπ.: Vincent Lindon, Stéphanie Sokolinski, Chiara Mastroianni. // 102’ // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Kinology.
Les invisibles/ Οι αόρατες (Γαλλία, 2011) // Σκην.: Sébastien Lifshitz. //115’// Παγκόσμια εκμετάλλευση: Doc & Film International
Comme Un Lion (Γαλλία, 2012) // Σκην.: Samuel Collardey.//Hθοπ.: Marc Barbé, Mytri Attal. / /101΄// Παγκόσμια εκμετάλλευση: Pyramide International
Punk (Γαλλία, 2012) // Σκην: Jean-Stéphane Sauvaire.// Hθοπ.: Paul Bartel, Béatrice Dalle, Marie-Ange Casta. // 90’ // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Anna Lena Films.
Ombline (Γαλλία, Βέλγιο, 2012) // Σκην.: Stéphane Cazes. //Hθοπ.: Mélanie Thierry, Nathalie Becue, Corinne Masiero. // 95’// Παγκόσμια εκμετάλλευση: Arsam International
L’ Air de rien (Γαλλία, 2012) // Σκην. : Grégory Magne, Stéphane Viard. //Hθοπ. Michel Delpech, Grégory Montel, Fred Scotlande// 90’//Παγκόσμια εκμετάλλευση:SND Groupe M6
Doudege Wenkel /Angle Mort (Λουξεμβούργο, Βέλγιο, 2012) // Σκην.: Christophe Wagner. // Hθοπ: André Jung, Jules Werner, Brigitte Urhausen. // 96’
Mobile Home(Βέλγιο, Γαλλία, Λουξεμβούργο, 2012) // Σκην. : François Pirot. // Hθοπ. : Arthur Dupont, Guillaume Gouix, Jean-Paul Bonnaire. // 95’ // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Urban Distribution International
Rebelle / Η μάγισσα του πολέμου ( Canada, Καναδάς) // Σκην.: Kim Nguyen. // Hθοπ.:Rachel Mwanza, Alain Lino Mic Eli Bastien, Serge Kanyinda // 90’
Le rêve de Marika (Καναδάς 2012) // Σκην. : Bobbi Jo Hart. // Hθοπ. : Marika Bournaki, Pierre Bournaki, David Aladashvili // 83΄.
La fin (Al Nihaya) (Maroc / Μαρόκο, 2011) // Σκην.: Hicham Lasri. //Hθοπ. : Ismail Aboul Kanater, Sam Kanater, Salah Ben Salah. //105’ // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Insomnia.
Le Père Fantôme (Roumanie / Ρουμανία, 2011) // Σκην.: Lucian Georgescu. // Hθοπ.: Marcel Lures, Barry Gifford, Mihaela Sirbu. Παγκόσμια εκμετάλλευση: Transilvania Film //90΄.
ANIMATION
Le jour des corneilles (Γαλλία, Λουξεμβούργο, Καναδά, Βέλγιο, 2011) // Σκην.: Jean-Christophe Dessaint. // Hθοπ. : Jean Reno, Lorànt Deutsch, Isabelle Carré. // 96’ // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Le Pacte
Couleur de peau miel (Βέλγιο, Γαλλία,2012) // Σκην.: Laurent Boileau, Jung Henin // Φωνές : William Coryn, Christelle Cornil. // 75’ // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Wide Management
Kirikou (Γαλλία, 2011) // Σκην. : Michel Ocelot. // Φωνές: Romann Berrux, Awa Sène Sarr . // 88’ // Παγκόσμια εκμετάλλευση: StudioCanal
Le tableau (Γαλλία, Βέλγιο, 2011) // Σκην. Jean-François Laguionie.// Φωνές : Jessica Monceau, Adrien Larmande, Thierry Jahn. // 76’ // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Rezo
Le magasin des suicides / Μπουτίκ για Αυτόχειρες (Γαλλία, Καναδάς, Βέλγιο, 2012) // Σκην. : Patrice Leconte. // Φωνές : Bernard Alane, Isabelle Spade, Kacey Mottet Klein. // 85’ // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Wild Bunch.
CINE-CONCERT
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ
Cineconcert « Το ξεκίνημα της γαλλικής l’animation»
Μια επιλογή αξιοπερίεργων μικρών αριστουργημάτων κινουμένων σχεδίων των αρχών του εικοστού αιώνα. Μια ευκαιρία για ένα ταξίδι στις απαρχές του κινηματογραφικού animation μετά μουσικής, με την συμβολή του ελληνικού ηλεκτροακουστικού ντούο Acte Vide
1 Sculpteur moderne | Segundo de Chomon | 1908. Γαλλία. 7’. 35 mm.
2 Les Aventures des Pieds-Nickelés | Émile Cohl | 1918. Γαλλία. 20’. 35 mm.
3 Touchatout ami des bêtes | Marius O’Galop | 1919. Γαλλία. 5’. 35 mm.
4 Cigarettes Nationales : Complot contre les nationales | Albert Mourlan| 1924-28. Γαλλία. 3’.35 mm.
6 Citroën : La plus belle conquête de la femme | Robert Lortac | 1920. Γαλλία. 1’35 mm.
7 L’Aspirateur du professeur Mécanicas | Robert Lortac | 1922. Γαλλία. 2’. 35 mm.
8 L’Affaire de la rue Lepic | Raymond Galoyer, André Yvetot | 1922. Γαλλία. 14’. 35 mm.
9 Queue en trompette | Benjamin Rabier | 1922. Γαλλία. 9’. 35 mm.
10 La Sève poilifère | Robert Lortac | 1924-28. Γαλλία. 4’. 35 mm.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ CAROLE BOUQUET
Mauvaise fille/Κακό κορίτσι (Γαλλία, 2011) // Σκην.: Patrick Mille. // Hθοποιοί / Avec : Izia Higelin, Carole Bouquet, Bob Geldof. // 108’ //Παγκόσμια εκμετάλλευση: Pathé Distribution
Impardonnables / Ασυγχώρητοι (Γαλλία, Ιταλία, 2011) // Σκην.: André Téchiné. // Hθοπ.: André Dussollier, Carole Bouquet, Mélanie Thierry. // 111’ // Παγκόσμια εκμετάλλευση: TF1 International / 111΄.
Trop Belle pour toi / Πολύ όμορφη για σένα (Γαλλία, 1989) // Σκην.: Bertrand Blier. //Hθοπ. : Gérard Depardieu, Josiane Balasko, Carole Bouquet. // 91’ // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Roissy Films
Travaux, on sait quand ça commence… (Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, 2004) //Σκην.: Brigitte Roüan. // Hθοπ.: Carole Bouquet, Jean-Pierre Castaldi, Aldo Maccione. // 95’ // Παγκόσμια εκμετάλλευση: Flach Pyramide International
Κερδίστε προσκλήσεις για τις παρακάτω προβολές:
1. DO NOT DISTURB – Σαββατο 06 Απριλιου | 22:15 | OPERA 1 | ΟΠΕΡΑ 1
2. IMPARDONNABLES – Τριτη 09 Απριλιου | 18:00 | OPERA 1 | ΟΠΕΡΑ 1
3. LE MAGASIN DES SUICIDES / ΜΠΟΥΤΙΚ ΓΙΑ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ – Τεταρτη 10 Απριλιου | 22.30 | DANAOS 1 | ΔΑΝΑΟΣ 1
4. LA FIN – Τριτη 09 Απριλιου | 20:30 | OPERA 1 | ΟΠΕΡΑ 1
Τετάρτη 10 Απριλιου | 22:00 | OPERA 1 | ΟΠΕΡΑ 1
5. MAUVAISE FILLE / ΚΑΚΟ ΚΟΡΙΤΣΙ – Δευτερα 08 Απριλιου | 20:00 | OPERA 1 | ΟΠΕΡΑ 1
6. LE RÊVE DE MARIKA – Τριτη 09 Απριλιου | 20:30 | AUDITORIUM THÉO ANGELOPOULOS
7. OMBLINE – Δευτερα 08 Απριλιου | 20:00 | AUDITORIUM THÉO ANGELOPOULOS