24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το πρόγραμμά του.

Το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 10 έως την Κυριακή 20 Μαρτίου τόσο σε φυσικούς χώρους όσο και online, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στο 24ο ΦΝΘ θα προβληθούν 233 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους στην ιστορική έδρα του θεσμού, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, καθώς και στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές. Παράλληλα, παρακολουθούμε ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ.

Αφίσα και Trailer

Το poster του 24ου ΦΝΘ υπογράφει ο εικονογράφος και δημιουργός κόμικ Kanellos Cob, ενώ τα σποτ του Φεστιβάλ δημιούργησε η σκηνοθέτις Αγγελική Αριστομενοπούλου.

Ταινία έναρξης-Ταινία λήξης

– Η αυλαία του 24ου ΦNΘ θα ανοίξει την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, με την ταινία Πώς να επιβιώσετε σε μια πανδημία (How to Survive a Pandemic) του Ντέιβιντ Φρανς, μια παραγωγή του HBO που θα προβληθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη.

– Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, με την προβολή της ταινίας Τυφλή φιλοδοξία (Blind Ambition) των Γουόρικ Ρος και Ρομπ Κόου.

Ελληνικά Ντοκιμαντέρ

Υποδεχόμαστε στο 24ο ΦΝΘ 93 μεγάλου και μικρού μήκους ελληνικές ταινίες

– 32 ταινίες που συμμετέχουν στο διεθνές πρόγραμμα (Διεθνές Διαγωνιστικό, Διαγωνιστικό Newcomers, Διαγωνιστικό >>Film Forward, Ανοιχτοί Ορίζοντες)
– 38 ταινίες που θα προβληθούν στην Πλατφόρμα, ενώ 7 ταινίες περιλαμβάνονται στην ενότητα Από οθόνη σε Οθόνη
– 3 ειδικές προβολές, στις οποίες συγκαταλέγεται η ταινία Η πόλη και η πόλη των Χρήστου Πασσαλή και Σύλλα Τζουμέρκα, η οποία προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα που πραγματοποίησε στο τμήμα Encounters της Μπερλινάλε.
– Το αγαπημένο ντοκιμαντέρ Ο μανάβης, του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, θα είναι καθολικά προσβάσιμο τόσο στη φυσική προβολή του όσο και διαδικτυακά.
– 12 σημαντικές ταινίες του ελληνικού ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο του αφιερώματος «Χώρα, σε βλέπω»

Διεθνές Πρόγραμμα

Το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης φιλοξενεί τρία διεθνή διαγωνιστικά τμήματα:

-Συνολικά 12 ταινίες, ανάμεσά τους και τρεις ελληνικές, συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του 24ου ΦΝΘ, διεκδικώντας τον Χρυσό Αλέξανδρο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 12.000 ευρώ, καθώς και το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 5.000 ευρώ.
-Στο διαγωνιστικό τμήμα Newcomers, με πρώτες και δεύτερες ταινίες νέων δημιουργών, συναντούμε 12 ταινίες, ανάμεσά τους και τρεις ελληνικές, που διαγωνίζονται για τον Χρυσό Αλέξανδρο – «Δημήτρης Εϊπίδης» (χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ) και το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής (4.000 ευρώ).
-Το διαγωνιστικό τμήμα >>Film Forward, που αμφισβητεί τις κινηματογραφικές συμβάσεις και προτείνει ριζοσπαστικές ταινίες, φιλοξένει 12 ταινίες, ανάμεσά τους και τρεις ελληνικές. Τα βραβεία που απονέμονται στο πλαίσιο του τμήματος είναι ο Χρυσός Αλέξανδρος >>Film Forward (χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ) και το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής (3.000 ευρώ).
-Ανακαλύπτουμε δυναμικά και πρωτοποριακά ντοκιμαντέρ στους Ανοιχτούς Ορίζοντες.
-Παρουσιάζουμε τα κορυφαία ντοκιμαντέρ στο τμήμα Top Docs.
-Το 24ο ΦNΘ αφουγκράζεται τις φωνές των νέων μέσα από το τμήμα NextGen.

Μεγάλο Αφιέρωμα στο Post Reality

Το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης εξερευνά τη μετα-πραγματικότητα, το post reality που βιώνουμε, μέσα από μια επιλογή ταινιών που σκιαγραφούν τους ήρωες, τους αντι-ήρωες, τα κρυμμένα μυστικά και τις πρισματικές αλήθειες που ορίζουν την αλλαγή εποχής που διανύουμε. Τα 10 μεγάλου και μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του αφιερώματος αμβλύνουν τον φόβο και την αβεβαιότητα, καθώς μας υπενθυμίζουν ότι οι λευκές σελίδες που ανοίγονται μπροστά μας, όσο τρομακτικές και αν μοιάζουν, κρύβουν πάντα μέσα τους όλες τις πιθανότητες.

Αφιερώματα

-Γνωρίζουμε το έργο της auteur από τη Λετονία, Λάιλα Πακάλνινα, με 19 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες της.
-Το 24ο ΦΝΘ πραγματοποιεί spotlight στη Φινλανδή δημιουργό Βίρπι Σουούταρι, προβάλλοντας 6 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες της.

Αγορά

Δυναμικές δράσεις, βραβεία και συνεργασίες φιλοξενούνται φέτος στην Αγορά που θα πραγματοποιηθεί σε φυσικούς χώρους, αλλά και online. Η Αγορά του ΦΝΘ, η οποία υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Creative Europe MEDIA και στην οποία δίνονται βραβεία σε υπηρεσίες και χρηματικά έπαθλα, συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 19 Μαρτίου 2022.

Τμήμα Podcast

Δεκαεννιά ελληνόφωνα και αγγλόφωνα podcast συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα podcast του Φεστιβάλ, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και δεκαπέντε podcast εκτός συναγωνισμού. Στη φετινή διοργάνωση, το Φεστιβάλ, σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Louis Lumière και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, προσφέρουν βραβείο-υποτροφία για Ανερχόμενο Ακουστικό Δημιουργό Ντοκιμαντέρ.

Ειδικές Εκδόσεις

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει την ειδική έκδοση για το Post-Reality, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Νεφέλη, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας, τον πρωτοποριακό και αγαπημένο Α-Κατάλογο που αποτυπώνει το στίγμα της διοργάνωσης, καθώς και τον επίσημο κατάλογο της διοργάνωσης.

Το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του προγράμματος ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας και του προγράμματος MEDIA. Πολύτιμη είναι η στήριξη της ΕΡΤ, επίσημου χορηγού επικοινωνίας του Φεστιβάλ, της COSMOTE TV, Mεγάλου Xορηγού του Φεστιβάλ, της Alpha Bank χορηγού προσβασιμότητας, της Aegean, επίσημου αερομεταφορέα, και της Fischer, χορηγού των Βραβείων Κοινού. Στο τέλος της διοργάνωσης θα απονεμηθούν τα βραβεία του 24ου ΦΝΘ. Καλές προβολές!

Ντοκιμαντέρ έναρξης λήξης

Προβολή Το μακρινό γαύγισμα των σκυλιών
Παλιά Κριμαία του Όσιπ Μαντελστάμ

Ντοκιμαντέρ έναρξης και λήξης
Το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ανοίγει στις 10 Μαρτίου με το ντοκιμαντέρ How to Survive a Pandemic του υποψήφιου για Όσκαρ Ντέιβιντ Φρανς, μια παραγωγή του HBO που πραγματοποιεί παγκόσμια πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη και συνοψίζει με συναρπαστικό τρόπο την πορεία της πανδημίας και τον αγώνα για το εμβόλιο τα τελευταία δύο χρόνια.

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου με το ντοκιμαντέρ Blind Ambition των Ρόμπερτ Κόου και Γουόρικ Ρος, ένα απροσδόκητο, γεμάτο ελπίδα ντοκιμαντέρ για μια ομάδα ερασιτεχνών οινολόγων από την Ζιμπάμπουε, που φιλοδοξούν να πάρουν μέρος στον μεγαλύτερο διαγωνισμό οινογνωσίας του πλανήτη.

Προβολή Το μακρινό γαύγισμα των σκυλιών για την Ουκρανία
Δηλώνοντας την στήριξή του στον λαό της Ουκρανίας και φωτίζοντας τις τραγικές πλευρές του πολέμου, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει μια ειδική προφεστιβαλική online προβολή. Το σπαρακτικό ντοκιμαντέρ Το μακρινό γαύγισμα των σκυλιών το οποίο επίσης έφτασε μέχρι τη shortlist των Όσκαρ και διαδραματίζεται στην Ουκρανία με πρωταγωνιστές τα παιδιά θα είναι διαθέσιμο από αύριο, Τετάρτη 2 Μαρτίου στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ για 500 προβολές. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην οργάνωση Voices of Children που βοηθά τα παιδιά στις πληγείσες περιοχές της Ουκρανίας.

Το ντοκιμαντέρ διαδραματίζεται σε ένα χωριό στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας, με πρωταγωνιστές και πάλι παιδιά. Ένα δεκάχρονο ορφανό αγόρι μεγαλώνει μαθαίνοντας να συνηθίζει τον ήχο από τις εκρήξεις, να αναγνωρίζει τις διάφορες σειρήνες συναγερμού, να παίζει με όπλα, να κολυμπά σε σκοτεινά νερά και να απολαμβάνει τη φροντίδα της γιαγιάς του. Μια ποιητική ματιά σ’ έναν πόλεμο που συνεχίζεται και στον αντίκτυπό του στην καρδιά ενός παιδιού, η οποία χτυπά πιο δυνατά από τις βόμβες.

Παλιά Κριμαία του Όσιπ Μαντελστάμ
Η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη ανάγνωση ενός ποιήματος. Το ποίημα έχει τίτλο Παλιά Κριμαία, γράφτηκε το καλοκαίρι του 1933 από τον κορυφαίο Ρώσο ποιητή Όσιπ Μαντελστάμ και αναφέρεται στο Holodomor, στον Μεγάλο Λιμό που επέβαλε το σταλινικό καθεστώς στον ουκρανικό λαό στις αρχές της δεκαετίας του ’30, οδηγώντας εκατομμύρια ανθρώπους στον θάνατο. Ο Μαντελστάμ πέθανε πέντε χρόνια αργότερα από την πείνα σε ένα γκουλάγκ.

Όσιπ Μαντελστάμ
Παλιά Κριμαία (Μετάφραση: Γιάννης Παλαβός – Ορέστης Ανδρεαδάκης)

Κρύα είν΄ η άνοιξη. Κι η γη πεινάει της Κριμαίας.
Την ενοχή φοβάται η δύσμοιρη, όπως στου Βράγγελ τον καιρό.
Κουρέλια τα κιλίμια, δεμένα τα σκυλιά
κι ο ίδιος ο καπνός, τώρα πικρός και να κεντάει.
Χαμένη η γη της στην αχλύ, πανέμορφη όμως πάντα.
Τα δέντρα ανθίζουνε, μα στέκουνε σαν ξένοι.
Κι η αμυγδαλιά τον οίκτο προκαλεί
στην χθεσινή τη στολισμένη ανοησία.
Την όψη της η φύση δεν γνωρίζει, κι απ’ το Κουμπάν
κι από την Ουκρανία οι πρόσφυγες, σκιές εφιαλτικές.
Στα κετσεδένια τους ποδήματα οι πεινασμένοι χωρικοί
φρουρούν τις πόρτες, αλλά τις κλειδαριές δεν τις αγγίζουν.

ΛΙΣΤΑ ΤΑΙΝΙΩΝ

ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

-ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ / HOW TO SURVIVE A PANDEMIC, David FRANCE, USA, 2022,109’

ΤΑΙΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

-ΤΥΦΛΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ / BLIND AMBITION, Rob COE & Warwick ROSS, Australia, 2021, 96’ (μόνο φυσική προβολή)

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

-2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ / 2nd CHANCE, Ramin BAHRANI, USA, 2022, 89’
-ANIMA-ΤΑ ΦΟΡΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ / ANIMA-MY FATHER’S DRESSES, Uli DECKER, Germany, 2022, 95’
-FEMICIDIO, Nina Maria PASCHALIDOU, Greece-Italy, 2022, 70’
-THE OTHER HALF, Giorgos MOUTAFIS, Greece, 2022, 72’
-ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΕΝΟΙ / OFF THE RAILS, Peter DAY, UK, 2022, 91’
-ΝΑ ’ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ / LONG LIVE MY HAPPY HEAD, Austen McCOWAN & Will HEWITT, Scotland, 2022, 89’
-ΝΕΑΡΟΣ ΠΛΑΤΩΝ / YOUNG PLATO, Declan McGRATH & Neasa NÍ CHIANÁIN, UK-Ireland-France-Belgium, 2021, 102’
-ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΗΣ ΤΗΛΟΥ / TILOS WEDDINGS, Panayotis EVANGELIDIS, Greece, 2022, 74’
-ΣΠΑΝΤΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ / SPANTON vs THE FRENCH POLICE, OVIDIE, France, 2022, 70’
-ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ / A HOUSE MADE OF SPLINTERS, Simon LERENG WILMONT, Denmark-Finland-Sweden-Ukraine, 2022, 86’
-ΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ / TURN YOUR BODY TO THE SUN, Aliona VAN DER HORST, The Netherlands, 2021, 93’
-ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ / A MARBLE TRAVELOGUE, Sean WANG, The Netherlands-Hong Kong SAR China-France-Greece, 2021, 99’

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ NEWCOMERS

-MALINTZIN 17, Eugenio POLGOVSKY & Mara POLGOVSKY, Mexico, 2022, 64’
-ΓΗ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ / GOLDEN LAND, Inka ACHTÉ, Finland-Sweden-Norway, 2022, 82’
-ΛΙΤΗ ΑΦΘΟΝΙΑ / FRUGAL ABUNDANCE, Frantzeska ROMANOU & Yorgos SAVOGLOU, Greece, 2022, 70’
-Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ / ROBIN BANK, Anna GIRALT GRIS, Spain-Germany, 2022, 79’
-ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ / THE DEVIL’S DRIVERS, Daniel CARSENTY & Mohammed ABUGETH, Qatar-France-Lebanon-Germany, 2021, 93’
-ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ / MELTING DREAMS, Haidy KANCLER, Slovenia-Austria-Finland, 2022, 84’
-ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΑΝΟΙΞΗ / ETERNAL SPRING, Jason LOFTUS, Canada, 2022, 86’
-ΣΑΣΤΙΣΜΕΝΟΙ / CAUGHT IN THE HEADLIGHTS, Thomas DEVOUGE, France, 2022, 57’
-ΣΕΙΡΗΝΕΣ / SIRENS, Rita BAGHDADI, USA-Lebanon, 2022, 77’
-ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ / FINAL YEAR, Lucas PALEOCRASSAS, Greece, 2021, 77’
-ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ / WHAT REMAINS ON THE WAY, Danilo DO CARMO & Jakob KRESE, Germany-Brazil-Mexico, 2021, 93’
-ΧΕΙΡΟΠΑΛΑΙΣΤΗΣ / ARM WRESTLER, Yorgos GOUSSIS, Greece, 2022, 77’

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ >>FILM FORWARD

-HOUSEWITZ, Oeke HOOGENDIJK, The Netherlands, 2021, 71’
-IODINE-Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ / IODINE-GREECE ON THE RUINS OF MΙSSOLONGHI, Orfeas PERETZIS, Greece, 2022, 49’
-ΑΜΑΤΕΡ / AMATEUR, Martín GUTIÉRREZ, Spain, 2022, 75’
-ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ: ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΙΑ / ANACHRONIC CHRONICLES: VOYAGES INSIDE/OUT ASIA, Pan LU & Yu ARAKI, Hong Kong SAR China-Japan-South Korea, 2021, 63’
-ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ / LETTER TO NIKOLA, Hara KAMINARA, Greece-Belgium, 2021, 50’
-ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΘΛΙΨΗ / SORROW TAMERS, Mina LAAMO, Finland, 2022, 66’
-Η ΝΥΦΗ / THE BRIDE, Samira GUADAGNUOLO & Tiziano DORIA, Italy, 2021, 49’
-Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ / THE INVITATION, Fabrizio MALTESE, Luxembourg, 2022, 78’
-ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΥ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟΥ / DREAMS OF THE SKY MAUSOLEUM, Marianna RYBYNOK, Russia, 2021, 94’
-ΠΟΜΠΟ «ΤΖΟΥ» – ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ / POBO “TZU” – WHITE NIGHT, Tania XIMENA & Yollotl Manuel GÓMEZ ALVARADO, Mexico, 2021, 82’
-ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ / LAST VOYAGE, Aris CHATZISTEFANOU, Greece, 2022, 57’
-ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟ / FILM IS DEAD, Juan BENÍTEZ ALLASSIA, Argentina, 2022, 63’

>>FILM FORWARD SHORTS

-CAFÉ DE KINEMA, Sol MIRAGLIA, Argentina-Japan, 2021, 9’
-ΓΙΩΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΩΜΕΓΑ / IOTA PERIOD OMEGA, Alexis ALEXIOU, Greece, 2022, 14’
-ΖΗΤΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ / IT’S ALL ABOUT GEOGRAPHY, Juan Francisco RIUMALLÓ, Chile-Germany, 2022, 20’
-ΚΛΟΤΣΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ / KICKING THE CLOUDS, Sky HOPINKA, USA, 2022, 15’
-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ / ADJUSTING, Dejan PETROVIĆ, Serbia, 2021, 20’

ΑΦΙΕΡΩΜΑ POST-REALITY

-ROBOLOVE, Maria ARLAMOVSKY, Austria, 2019, 79’
-Γ@ΜΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ / F@CK THIS JOB, Vera KRICHEVSKAYA, UK-Germany, 2021, 104’
-ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΦΩΝΗ / VIRTUAL VOICE, Suzannah MIRGHANI, Sudan-Qatar, 2021, 7’
-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ / ETERNITY AT LAST, Stephan BERGMANN, Germany-Austria, 2021, 92’
-Η ΑΡΠΑΓΗ / THE TAKING, Alexandre O. PHILIPPE, USA, 2021, 75’
-ΜΩΡΟ ΜΟΥ, ΓΥΡΝΑ ΣΠΙΤΙ / BABY COME HOME, Foundland Collective (Ghalia ELSRAKBI & Lauren ALEXANDER), Egypt-The Netherlands, 2016, 9’
-Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΓΚΟΜΕΝΟΣ / PERFECT BOYFRIEND, Alain DELLA NEGRA & Kaori KINOSHITA, France, 2021, 87’
-ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ / LO AND BEHOLD: REVERIES OF THE CONNECTED WORLD, Werner HERZOG, USA, 2015, 98’
-ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ / PORTRAITS OF THE FUTURE, Virna MOLINA, Argentina, 2021, 89’
-ΧΡΗΣΤΕΣ / USERS, Natalia ALMADA, USA-Mexico, 2021, 81’

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΛΑΪΛΑ ΠΑΚΑΛΝΙΝΑ

-PAPA GENA, Laila PAKALNINA, Latvia, 2001, 10’
-RASMA, ΓΕΙΑ! / HI, RASMA!, Laila PAKALNINA, Latvia-Estonia, 2015, 38’
-ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΑΛΟΓΟ! / HELLO, HORSE!, Laila PAKALNINA, Latvia, 2017, 24’
-ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ / HOTEL AND A BALL, Laila PAKALNINA, Latvia, 2014, 41’
-Η ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ / THE OAK, Laila PAKALNINA, Latvia, 1997, 29’
-Η ΓΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ / DREAM LAND, Laila PAKALNINA, Latvia-Germany, 2004, 36’
-Η ΚΑΜΙΝΑΔΑ / THE CHIMNEY, Laila PAKALNINA, Latvia, 2013, 53’
-Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΦΥΡΑ / THE FIRST BRIDGE, Laila PAKALNINA, Latvia, 2020, 12’
-ΚΟΥΤΑΛΙ / SPOON, Laila PAKALNINA, Latvia-Lithuania-Norway, 2019, 65’
-ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ / A SHORT FILM ABOUT LIFE, Laila PAKALNINA, Latvia, 2014, 2’
-ΞΥΠΝΑ! / WAKE UP!, Laila PAKALNINA, Latvia, 2000, 23’
-ΣΕΝΤΟΝΙΑ / THE LINEN, Laila PAKALNINA, Latvia, 1991, 10’
-ΣΠΙΤΙΑ / HOMES, Laila PAKALNINA, Latvia, 2021, 121’
-ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΚΣ / ON RUBIKS’ ROAD, Laila PAKALNINA, Latvia, 2010, 30’
-ΤΕΟΝΤΟΡ / THEODORE, Laila PAKALNINA, Latvia, 2006, 29’
-ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ / THE BUS, Laila PAKALNINA, Latvia-Estonia-Lithuania-Finland, 2004, 56’
-ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ / THE MAIL, Laila PAKALNINA, Latvia, 1995, 21’
-ΤΟ ΦΕΡΙ ΜΠΟΤ / THE FERRY, Laila PAKALNINA, Latvia, 1994, 17’
-ΤΡΕΙΣ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΙΜΝΗ / THREE MEN AND A FISH POND, Laila PAKALNINA & Maris MASKALANS, Latvia, 2008, 52’

SPOTLIGHT ΒΙΡΠΙ ΣΟΥΟΥΤΑΡΙ

-ΑΑΛΤΟ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ / AALTO, Virpi SUUTARI, Finland, 2020, 102’
-ΑΟΥΦ ΒΙΝΤΕΡΖΕΝ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ / AUF WIEDERSEHEN FINNLAND, Virpi SUUTARI, Finland, 2010, 78’
-ΕΝΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ – ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΑΣΩΔΗ ΧΩΡΑ / A PEOPLE’S RADIO – BALLADS FROM A WOODED COUNTRY, Virpi SUUTARI, Finland, 2021, 26’
-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ / ENTREPRENEUR, Virpi SUUTARI, Finland, 2018, 77’
-ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ / GARDEN LOVERS, Virpi SUUTARI, Finland, 2014, 73’
-ΚΟΜΨΟΤΗΤΑ / ELEGANCE, Virpi SUUTARI, Finland, 2016, 26’

TOP DOCS

-ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ / THE VELVET QUEEN, Marie AMIGUET & Vincent MUNIER, France, 2021, 92’
-ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ / FOR A FISTFUL OF FRIES, Jean LIBON & Yves HINANT, France-Belgium, 2021, 103’
-Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ / REPUBLIC OF SILENCE, Diana EL JEIROUDI, Germany-France-Syria-Qatar, 2021, 183’ (μόνο φυσική προβολή)
-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / THE HISTORY OF THE CIVIL WAR, Dziga VERTOV & Nikolai IZVOLOV (αποκατάσταση), Russia, 2021, 94’
-ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ / I’M SO SORRY, Zhao LIANG, France-Hong Kong SAR China-The Netherlands, 2021, 96’
-ΜΟΥΤΣΕΝΜΠΑΚΕΡ / MUTZENBACHER, Ruth BECKERMANN, Austria, 2022, 100’
-ΝΕΛΙ ΚΑΙ ΝΑΝΤΙΝ / NELLY & NADINE, Magnus GERTTEN, Sweden-Belgium-Norway, 2022, 90’
-ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ / CALENDAR GIRLS, Love MARTINSEN & Maria LOOHUFVUD, Sweden-USA, 2022, 84’
-ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ / TRENCHES, Loup BUREAU, France, 2021, 85’

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

-CEIBA, ΜΝΗΜΕΣ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ / CEIBA, MEMORIES OF A CUBAN FAMILY, Attys Luna VEGA VALDÉS, France-Cuba-USA, 2021, 54’
-ΠΟΡΦΥΡΟ ΔΑΣΟΣ / DARK RED FOREST, Huaqing JIN, China, 2021, 85’
-FAR.GO.BOTS, Angelos TSAOUSIS, Greece-USA, 2022, 116’
-I GET KNOCKED DOWN, Dunstan BRUCE & Sophie ROBINSON, UK, 2021, 88’
-INTO THE LAND OF ICE AND FIRE, Dimitra ZIROU, Greece-Norway-Serbia, 2021, 95’
-Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ THE MISSION, Tania MOILANEN, Finland-Germany, 2022, 96’
-ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΠΕΝΕΛΟΠ / PENELOPE MY LOVE, Claire DOYON, France, 2021, 88’
-ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ / BROTHERHOOD, Francesco MONTAGNER, Czech Republic-Italy, 2021, 97’
-ΑΕΡΑΛΑΝΔΗ / AIRLAND, Haris RAFTOGIANNIS, Greece, 2022, 98’
-ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ / STRAIGHT TO VHS, Emilio SILVA TORRES, Uruguay-Argentina, 2021, 76’
-ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ / ESCAPE TO THE SILVER GLOBE, Kuba MIKURDA, Poland, 2021, 92’
-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΧΑΡΑ – ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΤΑΡΑΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ / MISSION: JOY – FINDING HAPPINESS IN TROUBLED TIMES, Louie PSIHOYOS & Peggy CALLAHAN, USA, 2021, 90’
-ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ-Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ / FAREWELL-THE MEMORY OF THE LAND, Stavros PSILLAKIS, Greece, 2022, 88’
-ΑΡΚΑΔΙΑ, ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ / ARCADIA, CHAMPAGNE D’ORIENT, Kostas SPIROPOULOS, Greece, 2022, 80’
-ΒΕΝΤΕΤ / VEDETTE, Claudine BORIES & Patrice CHAGNARD, France, 2021, 100’
-ΒΟΥΤΕΣ / VOUTES, Anastasios GKINOSATIS, Greece, 2021, 40’
-ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ – ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ / FOR THE MANY – THE VIENNA CHAMBER OF LABOUR, Constantin WULFF, Austria, 2022, 120’
-ΓΙΝΕ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ / BE MY VOICE, Nahid PERSSON, Sweden-USA-Iran-UK-Norway, 2021, 83’
-ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ / BATATA, Noura KEVORKIAN, Lebanon-Canada-Qatar, 2021, 125’
-ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΧΗΤΡΙΕΣ – Η ΤΡΙΠΛΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ / WOMEN FIGHTERS – THE TRIPLE LIBERATION, Leonidas VARDAROS, Greece, 2022, 120’
-ΕΤΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ / AN OTHER PLACE, Dimitris KALAITZIS & Panos PAPAGIANNIS, Greece, 2022, 46’
-Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ / HOW THE ROOM FELT, Ketevan KAPANADZE, Georgia, 2021, 73’
-Η ΠΡΩΤΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΡΑΒΕΣΤΙ / TRAVESTI ODYSSEY, Nicolás VIDELA, Chile-Argentina, 2021, 96’
-Η ΥΠΕΡΙΩΔΗΣ ΚΑΙ H ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΦΤΥΝΕΙ ΑΙΜΑ / ULTRAVIOLETTE AND THE BLOOD-SPITTERS GANG, Robin HUNZINGER, France, 2021, 74’
-Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ / THE PROMISE, Kostas PLIAKOS, Greece, 2021, 73’
-ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ / HERO OF OUR TIME, Svetla TSOTSORKOVA & Svetoslav OVCHAROV, Bulgaria, 2022, 58’
-ΙΤΑΛΟ ΝΤΙΣΚΟ – Ο ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΟΣ ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ’80 / ITALO DISCO – THE SPARKLING SOUND OF THE 80s, Alessandro MELAZZINI, Germany-Italy, 2021, 62’
-ΜΕΛ / MEL, Inna SAHAKYAN & Paul COHEN, Armenia-The Netherlands, 2021, 76’
-ΜΕΤΑΞΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / AMONG US WOMEN, Sarah Noa BOZENHARDT, Germany-Ethiopia, 2021, 92’
-ΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ / AN AMERICAN PRAYER, Nusrat DURRANI, USA-Mexico-Russia, 2021, 86’
-ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ / A WOMAN, Jeanine MEERAPFEL, Germany-Argentina, 2021, 104’
-ΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΓΑΜΟΣ / A SCHOOL YEAR IS LIKE A MARRIAGE, Georgios GIANNOPOULOS, Greece, 2022, 102’
-ΜΙΛΑΝ ΚΟΥΝΤΕΡΑ – ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑ / MILAN KUNDERA – FROM THE JOKE TO INSIGNIFICANCE, Miloslav ŠMÍDMAJER, Czech Republic, 2021, 95’
-ΜΝΗΜΗ ΜΕ ΟΥΡΑ / MEMORIES WITH A TAIL, Dimitris INDARES, Greece, 2021, 46’
-ΜΠΛΕ / ΚΟΚΚΙΝΟ / ΑΠΕΛΑΣΗ / BLUE / RED / DEPORT, Lina LUŽYTĖ, Germany, 2021, 82’
-ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΣ / NOWHERE TO GO, Lukas AGELASTOS & Spiridoula GOUSKOU, Greece, 2022, 67’
-ΝΤΙΝΤΑ / DIDA, Νikola ILIĆ & Corina SCHWINGRUBER ILIĆ, Switzerland, 2021, 78’
-Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ / CAVEMAN – THE HIDDEN GIANT, Tommaso LANDUCCI, Italy-Switzerland, 2021, 91’
-Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ / MY GRANDFATHER PAPAFLESSAS, Kleoni FLESSA, Greece, 2022, 70’
-Ο ΡΗΝΟΣ ΕΚΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ / THE RHINE FLOWS TO THE MEDITERRANEAN SEA, Offer AVNON, Israel, 2021, 95’
-ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΠΡΙΜΟ / THE STUDENTS OF UMBERTO PRIMO, Alessandra MAIOLETTI, Greece, 2021, 81’
-ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΝΕΚΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ / DEAD SEA GUARDIANS, Ido GLASS & Yoav KLEINMAN, Israel, 2021, 78’
-ΟΝΕΙΡΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΟΙΧΟΥΣ / DREAMING WALLS, Amélie VAN ELMBT & Maya DUVERDIER, Belgium-France-The Netherlands-Sweden, 2021, 80’
-ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ / CHILDREN OF THE MIST, Ha LE DIEM, Vietnam, 2021, 92’
-ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΖΩΗ / A PARKED LIFE, Peter TRIEST, Belgium-The Netherlands, 2021, 76’
-ΠΑΤΙ ΣΜΙΘ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ / PATTI SMITH – ELECTRIC POET, Anne CUTAIA & Sophie PEYRARD, France, 2022, 54’
-ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ: ΣΕΞ-ΚΑΜΕΡΑ-ΕΞΟΥΣΙΑ / BRAINWASHED: SEX-CAMERA-POWER, Nina MENKES, USA, 2022, 107’
-ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΗΧΟΣ / BROKEN SOUND, Fivos KONTOGIANNIS, Greece, 2021, 80’
-ΣΤΟΡΜ ΛΕΪΚ / STORM LAKE, Jerry RISIUS & Beth LEVISON, USA, 2021, 85’
-ΤΑ ΡΟΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ / THE POMEGRANATES OF NAGORNO KARABAKH, Thomas SIDERIS, Greece, 2022, 79’
-ΤΖΕΪΝ ΚΑΙ ΣΑΡΛΟΤ / JANE BY CHARLOTTE, Charlotte GAINSBOURG, France, 2021, 90’
-ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΒΟΥΝΟ / THE INVISIBLE MOUNTAIN, Ben RUSSELL, USA, 2021, 83’
-ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ / THE ITINERARY, Orestis ATHANASOPOULOS ANTONIOU, Greece, 2021, 80’
-ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ / THE DOWNTOWN REFUGE, Fenia PAPADODIMA, Greece, 2021, 90’
-ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ / THE GREAT BASIN, Chivas DeVINCK, USA, 2021, 92’
-ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ / MY OLD SCHOOL, Jono McLEOD, UK, 2021, 104’
-ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ / THE BET, Maria LEONIDA, Greece, 2021, 90’
-ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ / THE LAST CHAPTER, Gianluca MATARRESE, Italy-France, 2021, 100’
-ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ – ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΟΛΗ / THREE MINUTES – A LENGTHENING, Bianca STIGTER, The Netherlands-UK, 2021, 69’
-ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ / KIND HEARTS, Olivia ROCHETTE & Gerard-Jan CLAES, Belgium, 2022, 87’
-ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ / HOMEMADE STORIES, Nidal AL DIBS, Syria-Egypt, 2021, 71’
-PLEISTOCENE PARK, Luke GRISWOLD-TERGIS, USA, 2022, 101’
-Η ΑΡΠΑΓΗ / THE TAKING, Alexandre O. PHILIPPE, USA, 2021, 75’
-ΓΚΑΜΠΙ: ΑΠΟ ΤΑ ΟΚΤΩ ΣΤΑ ΔΕΚΑΤΡΙΑ / GABI: BETWEEN AGES 8 AND 13, Engeli BROBERG, Sweden-Norway, 2021, 77’ (και φυσική προβολή)
-Γ@ΜΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ / F@CK THIS JOB, Vera KRICHEVSKAYA, UK-Germany, 2021, 104’

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

-ΒΟΡΕΙΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ / NORTH TERMINAL, Lucrecia MARTEL, Argentina, 2021, 37’
-ΕΙΔΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ / I SAW A CITY, Stelios EFSTATHOPOULOS, Greece, 2022, 9’
-ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ / NUISANCE BEAR, Jack WEISMAN & Gabriela OSIO VANDEN, Canada, 2021, 14’
-ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ / LIVE-IN, Laura MARAGOUDAKI & Tatiana MAVROMATI, Greece, 2022, 13’
-ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΙΣΚΑ / ONCE UPON A TIME IN QUIZCA, Nicolás TORCHINSKY, Argentina, 2021, 12’
-ΟΣΑ ΞΕΠΛΥΝΕ Η ΒΡΟΧΗ / ALL THAT RAIN WASHED AWAY, Ioanna TSILILI, Greece, 2022, 14’
-ΠΑΡΕ ΜΕ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ: ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ / TAKE ME WHERE THERE IS LIFE: A LETTER TO MY FATHER, Carmen LA GRIEGA, Spain, 2021, 10’
-ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ / I AM TRYING TO REMEMBER, Pegah AHANGARANI, Iran-Czech Republic, 2021, 16’
-ΤΟ ΣΑΔΕΡΛΑΝΤ ΕΝΤΟΣ ΚΑΔΡΟΥ / FRAMING SUTHERLAND, Gaja Naja ROJEC & Matjaž JAMNIK, South Africa-Slovenia, 2021, 21’
-ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ / GHOSTS OF MORIA, Michael GRAVERSEN & Florian ELABDI, Denmark, 2022, 25’

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ (online προβολές)

-+1, Argyris LIAPIS, Greece, 2022, 75’
-5 ½ ΧΡΟΝΙΑ / 5 ½ YEARS, Myrto SYMEONIDOU & Ioanna PAPAIOANNOU, Greece, 2021, 70’
-100% ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ / 100% RAPTOPOULOS, Savvas HOULIARAS, Greece, 2021, 52’
-21-Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ / BEHIND THE SKETCHES / 21-THE BATTLE OF THE SQUARE / BEHIND THE SKETCHES, Meletis MIRAS, Greece, 2021, 35’
-ANTHROPAUSE, Christos GODAS, USA-Greece, 2021, 89’
-ASSOMOUD – ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ / ASSOMOUD – HOUSE OF THE RESILIENT CHILDREN, Francesca ZONARS, Lebanon-Italy, 2021, 51’
-FEEL YOUR HEARTBEAT: THE FILM, Periklis PAPANDREOPOULOS, Greece, 2021, 94’
-SHADOW FIGHTING, Katerina Eleonora TSIALIOU, Greece, 2021, 17’
-THE AGING LAND, Dimitris TROMPOUKIS & Giorgos OIKONOMOU, Greece, 2021, 22’
-THE GREEK BAR JACKET, Marianna ECONOMOU, Greece-France, 2021, 68’
-VIDISOVA, George PANAGOPOULOS, Greece, 2021, 9’
-ΑΛΦΟΝΣΟ ΦΟΡΝΤ – ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ / ALPHONSO FORD – SCORE UNTIL THE LAST DAY, Aris TSIARAS, Greece-Spain, 2021, 78’
-ΑΠΕΙΡΟΣ / APEIROS, Themistocles LAMBRIDIS, Greece, 2021, 22’
-ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕ ΘΕΑ / ROOMS WITH A VIEW, Nickolas PAPADIMITRIOU & Nikoleta PARASHI, Greece, 2021, 23’
-Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΛΕΞΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ / AGAPE (LOVE) IS THE MOST BEAUTIFUL WORD IN GREEK: UNACCOMPANIED REFUGEE MINORS IN GREEK SCHOOLS, Gina GEORGIADOU, Greece, 2021, 80’
-Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΩΠΑΣΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ / THE DAY THE BIRDS SILENCED, Spyridon ANAGNOSTOU, Greece, 2021, 58’
-ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ / CLEAN CITIES, Marina DANEZI, Kostas MANDILAS, Constantinos HADZINIKOLAOU & Christos SARRIS, Greece, 2021, 61’
-ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ / MICROBIOME, Stavros PETROPOULOS, Greece, 2021, 27’
-ΜΠΟΥΝΤΑΛΙΑ / BOUDALIA, Konstantinos IOAKEIMIDIS, Greece, 2021, 100’
-Ο ΑΡΧΙΛΗΣΤΑΡΧΟΣ / THE BRIGANDS’ CHIEFTAIN, Marios GASPARIS, Greece, 2021, 51’
-Ο ΗΧΟΣ ΤΩΝ ΦΟΛΚ / THE SOUND OF FOLK, Yannis CHRISTIDIS, Germany-Austria-Greece-Lithuania-Cyprus, 2022, 47’
-Ο ΗΧΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ / THE SOUND OF COLOURS, Panagiotis PAPOUTSIS, Greece, 2022, 66’
-Ο ΣΚΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΜΟΚΑ / THE IMPROVISATION OF PETROS MOKAS, Tasos GEORGIOU, Greece, 2021, 30’
-Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ / THE AUTISTIC CHARACTER IN GREEK CINEMA, Maria PAPADOPOULOU, Greece, 2022, 74’
-Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΧΗΜΑ: 1821 ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ / TIME TAKING SHAPE: 1821 BEFORE AND AFTER, Kyriakos GIKAS & Kyriaki VIROU, Greece, 2021, 53’
-ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ / THE JEWS OF CORFU, Mirjan GJERGJEVICA, Greece, 2022, 49’
-ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ / IMPROVISATIONS IN PARALLEL MODE, Petros KOLOTOUROS, Greece, 2021, 43’
-ΠΝΕΥΜΑ ΓΗΓΕΝΕΣ / INDIGENIUS LOCI, Vicky MARKOLEFA, Greece, 2022, 12’
-ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ; / WHERE DO THE KIDS FLY?, Yorgos Chr. ZERVAS, Greece, 2021, 80’
-ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΨΗ – 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ / BY THE LIGHT OF THINE LIGHTS – 200 YEARS OF GREECE, Constantin PILAVIOS, Greece, 2021, 49’
-ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΛΟΥΒΡΗ; / WHAT REMAINS OF NIKOS LOUVRIS?, Nikos THEODOSIOU, Greece, 2022, 70’
-ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ / THE PLACE BETWEEN WAS & WILL BE, Theo PANAGOPOULOS, Greece, 2021, 18’
-ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΑΡΚΙΩΝ / THE LAST CHILD OF ARKI ISLAND, Clémentine ATHANASIADIS & Sébastien DAGUERRESSAR, France, 2021, 25’
-ΤΟΠΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ / HELLENIC PLACES: HERMOUPOLIS, Charalambos MARGARITIS, Greece, 2021,18’
-ΤΡΙΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ / THIRD PLACE TICKET, Yorgos KIKIDIS & Panagiotis PAPADOPOULOS, Greece, 2021, 61’
-ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ / CRAFTING FUTURES, Michalis KASTANIDIS & Io CHAVIARA, Greece, 2021, 29’
-ΧΙΜΑΙΡΑ / CHIMERA, Nikos KOSTOPOULOS, Greece-Croatia, 2021, 22’
-ΧΡΟΝΗΣ ΜΠΟΤΣΟΓΛΟΥ «ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΦΙΛΕΨΑΝ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΦΑΚΗ…» / CHRONIS BOTSOGLOU “I WAS THERE TOO AND I WAS TREATED WITH A PLATE OF LENTIL SOUP…”, Freddy VIANELLIS, Greece, 2021, 77’

ΑΠΟ ΟΘΟΝΗ ΣΕ ΟΘΟΝΗ (online προβολές)

-ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΕΝΑΚΗΣ, ΜΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΖΩΗ / FROM “I” TO “WE”: EMMANOUIL BENAKIS, A FASCINATING LIFE, Nikos MEGRELIS, Greece-Egypt, 2021, 50’
-ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΓΗΣ / NORTH EVIA: STORIES FROM A SCORCHED EARTH, Konstantis FRANGOPOULOS, Greece, 2021, 45’
-Η ΒΙΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ / RELATIONSHIP VIOLENCE, Niovi ANAZIKOU, Greece, 2021, 47’
-ΜΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ – ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ / MARIOS GIANNAKOU – CHASING THE IMPOSSIBLE, Maria GIANNOULI, Greece, 2021, 28’
-ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΠΕΤΡΩΣΑΝ ΜΕΣΑ ΤΗΣ… / MEMORIES FOSSILIZED DEEP INSIDE HER…, Tania CHATZIGEORGIOU, Greece, 2021, 54’
-ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ – ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / MACEDONIAN SKIES ABLAZE – WINGS OF THE GREAT WAR, Dimitris CHATZIMALIS, Greece, 2021, 52’
-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΚΟΡΟΣ / CHRISTOS BOKOROS, Michalis LYKOUDIS, Greece, 2021, 28’

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ (φυσικές προβολές)

-DIMITRIS SKYLLAS: AFTERPOP, Dimitris ZIVOPOULOS, Greece, 2022, 53’ (και online προβολή)
-Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ / THE CITY AND THE CITY, Christos PASSALIS & Syllas TZOUMERKAS, Greece, 2022, 87’
-Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ (Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ’30) / M. KARAGATSIS, Yorgos GKIKAPEPPAS, Greece, 2022, 69’
-Ο ΜΑΝΑΒΗΣ / THE GROCER, Dimitris KOUTSIABASAKOS, Greece, 2013, 82’ (και online προβολή – AD/SDH)
-ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ / TRAGEDY IN THE AEGEAN SEA, Vasilis MAROS, Greece, 1961, 75’

ΧΩΡΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ (φυσικές προβολές)

-ROM, Menelaos KARAMAGHIOLIS, Greece, 1989, 76’
-ΑΘΗΝΑΙ / ATHENE, Eva STEFANI, Greece, 1995, 40’
-ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ / ACROPOLIS OF ATHENS, Roviros MANTHOULIS, Greece, 1960, 28’
-ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ / LETTERS FROM AMERICA, Lakis PAPASTATHIS, Greece, 1972, 19’
-ΘΗΡΑΪΚΟΣ ΟΡΘΡΟΣ / THIREAN MATINS, Kostas SFIKAS & Stavros TORNES, Greece, 1968, 22’
-ΜΕΓΑΡΑ / MEGARA, Sakis MANIATIS & Yorgos TSEMBEROPOULOS, Greece, 1974, 72’
-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ / THE STRUGGLE OF THE BLIND, Maria CHATZIMICHALI-PAPALIOU, Greece, 1977, 87’
-ΟΙΚΟΠΕΔΟ / PLOT, Theodoros MARAGOS, Greece, 1971, 13’
-ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ / TOURKOVOUNIA, Lefteris XANTHOPOULOS, Greece, 1982, 23’
-ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, KREUZBERG / LAST STOP, KREUZBERG, Giorgos KARYPIDIS, Greece-Germany, 1975, 22’
-ΤΟ ΑΛΛΟ ΓΡΑΜΜΑ / THE OTHER LETTER, Lambros LIAROPOULOS, Greece, 1976, 72’
-ΦΟΥΡΝΟΙ, ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ / FOURNOI, A FEMALE SOCIETY, Alinda DIMITRIOU & Nikos KANAKIS, Greece, 1983, 48’

FORESIGHT

-PLEISTOCENE PARK, Luke GRISWOLD-TERGIS, USA, 2022, 101’
-Η ΦΑΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ / THE GIG IS UP, Shannon WALSH, Canada-France, 2021, 89’
-ΛΥΣΕΙΣ / SOLUTIONS, Pernille Rose GRØNKJÆR, Denmark, 2021, 111’
-ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΕΡΑ / WAY BEYOND, Pauline JULIER, Switzerland, 2021, 60’
-ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΟ / HOW TO KILL A CLOUD, Tuija HALTTUNEN, Finland-Denmark, 2021, 80’

NEXT GEN (online προβολές)

-ΒΑΛΕ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΟΥ! / TRY HARDER!, Debbie LUM, USA, 2021, 84’ (και φυσική προβολή)
-ΓΚΑΜΠΙ: ΑΠΟ ΤΑ ΟΚΤΩ ΣΤΑ ΔΕΚΑΤΡΙΑ / GABI: BETWEEN AGES 8 AND 13, Engeli BROBERG, Sweden-Norway, 2021, 77’ (και φυσική προβολή)
-ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ / US KIDS, Kim A. SNYDER, USA, 2020, 98’
-ΚΑΝΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΤΑΤΟΥΑΖ / TATTOO YOUR DREAMS, Mehdi GANJI, Iran, 2021, 71’ (και φυσική προβολή)
-ΝΕΡΟ, ΑΝΕΜΟΣ, ΣΚΟΝΗ, ΨΩΜΙ / WATER, WIND, DUST, BREAD, Mahdi ZAMANPOUR KIASARI, Iran, 2021, 25’
-ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΟΟΥΛ / SOUL KIDS, Hugo SOBELMAN, France, 2020, 75’
-ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΜΑΝΤ / IMAD’S CHILDHOOD, Zahavi SANJAVI, Sweden-Kurdistan-Latvia, 2021, 78’
-ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / THE SCHOOL BY THE SEA, Solveig MELKERAAEN, Norway, 2021, 29’
-ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΑΡΚΙΩΝ / THE LAST CHILD OF ISLAND, Clémentine ATHANASIADIS & Sébastien DAGUERRESSAR, France, 2021, 25’
-ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ / KIND HEARTS, Olivia ROCHETTE & Gerard-Jan CLAES, Belgium, 2022, 87’

Διαβάστε επίσης:

Η Αγορά Ντοκιμαντέρ του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τις δράσεις της
Το 24o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης έρχεται με «Post Reality» θεματική
Χώρα, σε Βλέπω: Η πρωτοβουλία της ΕΑΚ ταξιδεύει στον κόσμο
24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Τα ελληνικά ντοκιμαντέρ του φετινού Φεστιβάλ!

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ