Οι συναυλίες που προτείνουμε για βόλτα στην πόλη σήμερα είναι:
Αδάμ Τσαρούχης: Ένα αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου Δημιουργού Μιμή Πλέσσα στο Half Note Jazz Club
Ο Αδάμ Τσαρούχης σε ένα αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα.
Μια βραδιά αφιέρωμα στα τραγούδια και στο έργο του μεγάλου δημιουργού. Τραγούδια που όλοι μας έχουμε αγαπήσει μέσα από τα κινηματογραφικά μιούζικαλ της μεγάλης οθόνης και το θέατρο. Καθώς και επιλογές από την τζαζ εποχή του Μίμη Πλέσσα. Μία vintage βραδιά που θα μας μεταφέρει στην εποχή που όλοι μας έχουμε αγαπήσει. «Ένας ουρανός μ αστέρια», Το παραθύρι», «Ποιά νύχτα σ έκλεψε»,συναντούν το “Lullaby of Βirdland”, “I will wait for you”, “Feeling good”. Ο ρομαντισμός και το συναίσθημα έχουν τον κύριο, τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ο Αδάμ Τσαρούχης μας συστήθηκε μουσικά το 2012 με τις διασκευές «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» και «Τι σήμερα τι αύριο τι τώρα». Το 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Σαν Ταινία» με τραγούδια όπως το «Όπως μπαίνει ο χειμώνας» σε μουσική της Σίσσυς Βλαχογιάννη και το «Ρετρό» σε μουσική της Ανδριάνας Μπάμπαλη. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο ” Τόσο πολύ” που αγαπήθηκε από την τηλεοπτική σειρά, σε μουσική Γιώργου Γκέκα και στίχους Χρυστόφορου Μπαλαμπανίδη. Καθώς και την διασκευή ”Just walk away” που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε Ευρωπαϊκές χώρες κατακτώντας το Ν#1 στην Αυστρία στο itunes Easy listening , N#26 στην Ισπανία , Ν#66 στην Ρωσία. Έχει συνεργαστεί με ξεχωριστούς δημιουργούς και τραγουδιστές όπως οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μίμης Πλέσσας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιάννης Μαρκόπουλος, Μαρινέλλα, Δημήτρης Καλαντζής, Ηρώ κ.ά.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Πρόσφατα κυκλοφόρησε από την Minos -Universal ντουέτο με τον διεθνή Γερμανό Crooner Tom Gaebel με τίτλο ”In Your Eyes”.
Time Offline: Κύκλος Μουσικής Δωματίου στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Το «TIME OFFLINE» παρουσιάζει μερικά από τα πιο δημοφιλή έργα που γράφτηκαν την περίοδο μεταξύ 18ου και 20ού αιώνα. Οκτώ συναυλίες από διαφορετικά μουσικά σύνολα, αποτελούμενα από καταξιωμένους μουσικούς, που θα απολαύσουμε χωρίς κινητά, internet, instragram και stories.
Το κινητό σφραγίζεται στην είσοδο της αίθουσας και ο θεατής μπαίνει γνωρίζοντας ότι όσο διαρκεί η συναυλία δεν θα μπορεί να κάνει χρήση του τηλεφώνου του. Μπορούμε αλήθεια να το αντέξουμε;
Η μουσική δωματίου ερμηνεύεται από ένα μικρό σύνολο αποτελούμενο από ένα έως και περισσότερα μέλη. Η συνήθης μορφή της περιλαμβάνει τα δύο, τρία ή τέσσερα μέλη, τα γνωστά ντουέτο, τρίο και κουαρτέτο αντίστοιχα. Δημιουργεί μία οικειότητα και μία αμεσότητα με τον ακροατή, σε σύγκριση με τα μεγάλα έργα για ορχήστρα ή την όπερα.
Μέσα σε μία φιλόξενη αίθουσα του 19ου αιώνα στην καρδιά της Αθήνας, ο ακροατής νιώθει ότι έρχεται σε άμεση επικοινωνία με τον μουσικό, που στέκεται εκτεθειμένος μπροστά του.
Ο σκοπός του εγχειρήματος είναι διττός: Αφενός η πληροφόρηση και αφύπνιση του ενδιαφέροντος του κοινού για την ύπαρξη και το περιεχόμενο έργων μουσικής δωματίου, και ειδικότερα των νεότερων ακροατών, στους οποίους τα τελευταία χρόνια έχει γεννηθεί το ενδιαφέρον για πράγματα ή συνήθειες από το παρελθόν (επιστροφή των δίσκων και των κασετοφώνων, της χειρόγραφης αλληλογραφίας μέσω ταχυδρομείου, της μόδας των 80s, 90s πλέον και 00s, κ.α.).
Αφετέρου η επαναπαρουσίαση και ανάδειξη ενός εκ των ιστορικότερων και σημαντικότερων κτιρίων της πρωτεύουσας, ως ιδανικός χώρος διεξαγωγής συναυλιών μουσικής δωματίου.
Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, 20:30
Συναυλία της ΚΟΑ
Πρώτη Σχολή της Βιέννης
Με αυτή τη συναυλία το δημοφιλές όσο και δραστήριο «Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών» ολοκληρώνει το μεγαλεπήβολό του εγχείρημα των τελευταίων ετών, να παρουσιάσει το σύνολο των 16 κουαρτέτων του Μπετόβεν. Μαζί με το Όγδοο Κουαρτέτο του, το δυναμικό σύνολο προτείνει δύο από τα πιο αγαπημένα κουαρτέτα των Μότσαρτ και Σούμπερτ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΦΡΑΝΤΣ ΣΟΥΜΠΕΡΤ (1797-1828)
Μέρος κουαρτέτου σε ντο ελάσσονα, D. 703
ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ (1756–1791)
Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 19 σε ντο μείζονα, K.465
ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770–1827)
Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 8 σε μι ελάσσονα, έργο 59 αρ. 2 «Ραζουμόφσκυ»
Συντελεστές:
Απόλλων Γραμματικόπουλος – βιολί
Παναγιώτης Τζιώτης – βιολί
Πάρις Αναστασιάδης – βιόλα
Ισίδωρος Σιδέρης – βιολοντσέλο
Οι Απάχηδες των Αθηνών, του Νίκου Χατζηαποστόλου σε μορφή συναυλίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Οι Απάχηδες των Αθηνών (1921) του Νίκου Χατζηαποστόλου σε λιμπρέτο Γιάννη Πρινέα, μία από τις δημοφιλέστερες ελληνικές οπερέτες, θα παρουσιαστεί σε μορφή συναυλίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Τα αγαπημένα τραγούδια της οπερέτας “Οι Απάχηδες των Αθηνών” θα ερμηνεύσουν οι εξαιρετικές λυρικές φωνές Δέσποινα Σκαρλάτου (σοπράνο), Σοφία Καπετανάκου (άλτο), Δημήτρης Σιγαλός (τενόρος) και Άγγελος Χονδρογιάννης (μπάσσος).
Με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα συμπράξει η Χορωδία «Μελωδοί» υπό την μουσική διδασκαλία του Γιώργου Ζιάκα.