Το βιβλίο του Πολυχρόνη Κουτσάκη, Μια ανάσα μόνο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.
Ο Γιώργος Δάντης πέρασε όλο το καλοκαίρι µόνος του, σε µια ερηµική παραλία, προσπαθώντας να ξανασταθεί στα πόδια του. Δεν µπορεί να καταλάβει πώς έχασε µέσα σε λίγους µήνες τη Ρέα, που δεν έχει σταµατήσει να τη λατρεύει, και τον κολλητό του, τον Νικ, που έχει φύγει στο εξωτερικό. Η σχέση του µε τους γονείς του πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και στο σχολείο κινδυνεύει να µείνει από απουσίες ήδη από τον Σεπτέµβρη.
Κι ενώ πιστεύει ότι τίποτα χειρότερο δεν µπορεί να του συµβεί, µαθαίνει ότι ένα κορίτσι που κάποτε σήµαινε πολλά γι’ αυτόν έχει εξαφανιστεί, ενώ η Ρέα αρχίζει να δείχνει πως ίσως και να θέλει να τον προσεγγίσει ξανά, παρότι εµφανίζεται µπροστά του µε τον καινούριο της έρωτα… Και κάπου εκεί ανακαλύπτει πως τα Χανιά είναι πιο επικίνδυνα από ποτέ. Ότι ο µεγάλος εχθρός του και ο υπόκοσµος που τον ακολουθεί εξακολουθούν να βρίσκονται στο κατόπι του. Ότι όλοι όσοι βρίσκονται δίπλα του κινδυνεύουν.
Ο Πολυχρόνης Κουτσάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1974. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στην Πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και επέστρεψε στα Χανιά όπου κάνει διδακτορικό στις τηλεπικοινωνίες στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Το 1998 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του “Το κάψιμο της σημαίας” (εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί). Για το θεατρικό του έργο “Όταν ήταν ευτυχισμένος” βραβεύτηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 2005 από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το 2007 τιμήθηκε με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου. Άλλα θεατρικά του έργα έχουν παιχτεί στη Νέα Υόρκη και στην Αγγλία, όπου έχουν αποσπάσει αρκετές διακρίσεις, κι έχουν εκδοθεί στον Καναδά. Διηγήματα και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό με έδρα το Λος Άντζελες “Stella’s Literary Bistro”. Mετά από κάποια χρόνια στον Καναδά, δίπλα στους καταρράκτες του Νιαγάρα, επέστρεψε το 2009 στα Χανιά μαζί με το κορίτσι του και την κόρη τους. Είναι επίκουρος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Η ιστοσελίδα του είναι: http://www.polychronis.com.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Η Γιώτα Παπαδημακοπούλου γράφει κριτική για το βιβλίο.