Από τις εκδόσεις Γρηγόρη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ο Νικολύκος στη μακρινή Ντουλαποχώρα του  Χρήστου Δασκαλάκη σε εικονογράφηση του Γιάννη Ζαμπέλη.

Ένα τρυφερό παραμύθι για τον φόβο, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ουσία της διαφορετικότητας στη ζωή μας.

«Με μοναδικό εφόδιο τις λέξεις, τα χρώματα και την επιθυμία μας για έναν πιο όμορφο κόσμο, ονειρευτήκαμε την ιστορία του νεαρού Νικολύκου και  θελήσαμε να την βγάλουμε από το «ντουλάπι» της.
Για εμάς, όπως οι λέξεις και τα χρώματα μπορούν αν συνυπάρξουν το ένα δίπλα στο άλλο δίνοντας ένα σύνολο με νόημα, έτσι πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνει και με τους ανθρώπους.
Οι δικοί μας ήρωες έχουν πολύχρωμα μαλλιά, τα δικά μας πινέλα τραβούν γραμμές με κίνηση, οι δικές μας λέξεις μιλούν από καρδιάς για όσα μικροί θεωρούσαμε «διαφορετικά» από άγνοια ή φόβο.
Μεγαλώνοντας, καταλάβαμε ότι ίσως τελικά αυτό που φοβόμασταν περισσότερο ήταν ο εαυτός μας, ο κόσμος και η γνώμη του.
Μεγαλώνοντας, καταφέραμε τελικά να μας μάθουμε, να μας αγαπήσουμε, και τώρα, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε και τους άλλους. Γιατί όλοι «διαφορετικοί» ήμαστε τελικά, και αυτός ο κόσμος, όμορφος μέσα στην διαφορετικότητα του…»
Χρήστος Δασκαλάκης, Γιάννης Ζαμπέλης.


 
Για γονείς και εκπαιδευτικούς.
 
 

«Σαν σύγχρονη παραβολή, περιγράφει τον φόβο που προκαλεί το άγνωστο και τις συνέπειες της άγνοιας και των προκαταλήψεων στην κοινωνία μας. Αναδεικνύει την δύναμη της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της θετικής σκέψης». 
Μαρίνα Ρογάρη –Παιδοψυχολόγος, MSc. University of London


 
«Περιγραφικός και ευφάνταστος, μέσα από το καθησυχαστικό σχήμα του παραμυθιού του, μας βοηθά να γνωρίσουμε και να αποδεχτούμε την ουσία της διαφορετικότητας ως κινητήριο δύναμη της αυτογνωσίας». 
Σπυριδούλα Σακελλαρίου, Ψυχολόγος – Παιδαγωγός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


 
«Ένα τρυφερό παραμύθι για τον κοινωνικό αποκλεισμό, πλασμένο με συναίσθημα, συμπόνια, φαντασία και απλή πλοκή που το καθιστά ικανό να διεισδύσει στην ψυχή του παιδιού»
 Έλενα Παπαβασιλείου, Ειδική Παιδάγωγος, Παιδαγωγικό τμήμα Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο εικονογράφος Γιάννης Ζαμπέλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Από μικρός αγαπούσε το σχέδιο και την ζωγραφική και λάτρευε να πειραματίζεται με χρώματα και νέα υλικά στη βιοτεχνία μεταξοτυπίας των γονιών του.

Μετά το πρώτο του πτυχίο στην Οδοντοτεχνική, συνεχίζει με το δεύτερο  στη ζωγραφική από τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να «λερώνει» με μπογιές και σχέδια πάνω σε υφάσματα και μεταξοτυπίες. Αγαπάει επίσης την τέχνη της φωτογραφίας, τις ταινίες μικρού μήκους, τα κατοικίδια, το κάμπινγκ και την αδελφή του.  

Ο συγγραφέας Χρήστος Δασκαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Από την ηλικία των πέντε ετών έως και την ηλικία των 18, μεγάλωσε και έζησε στο νησί της Ύδρας.

Σπούδασε Συμβουλευτική και Ψυχολογία στο Mediterranean College, Θεωρία της Μουσικής και Ορθοφωνία στο Ελληνικό Ωδείο, Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο Θέατρο Των Αλλαγών και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του με μαθήματα στη Δημιουργική Γραφή / Ποίηση στο Open College Of The Arts του Λονδίνου. Ο ελεύθερος χρόνος του είναι γεμάτος από ταξίδια και σελίδες με μικρές ιστορίες, παραμύθια, ποιήματα και στίχους. 

Ο ελεύθερος χρόνος του είναι γεμάτος από ταξίδια και σελίδες με μικρές ιστορίες, παραμύθια, ποιήματα και στίχους. Με σταθερή αδυναμία και αγάπη στην τέχνη της γραφής, αρθρογραφεί σε στήλες με κοινωνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, ενώ από τις Εκδόσεις Στοχαστής κυκλοφορούν δύο βιβλία του αφιερωμένα στην ποίηση με τίτλο «Η Στιγμή Που Θα Φεύγω» και «Χιλιόμετρα».


Ο Χρήστος Δασκαλάκης αφηγείται στην Πηνελόπη Πετράκου την ιστορία γραφής του «Νικολύκου στη μακρινή Ντουλαποχώρα».