Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Japan Foundation, διοργανώνει Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2017 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το Φεστιβάλ-αφιέρωμα στην ιαπωνική κουζίνα, έχει θέμα «Η Συνταγή της Ιαπωνικής Κουζίνας: Eating = Loving = Living!», πραγματοποιείται στο πλαίσιο του “Περιοδεύοντος Φεστιβάλ Ιαπωνικών Ταινιών 2017” του Japan Foundation.

Πρόκειται να προβληθούν τέσσερεις διακεκριμένες ταινίες, σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα (στα ιαπωνικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους). Η κάθε μία με το δικό της ύφος και αισθητική, παρουσιάζει την ιαπωνική κουζίνα – ένα πλούσιο και σημαντικό κομμάτι του ιαπωνικού πολιτισμού.

Παράλληλα με τις προβολές και καθώς η Παραδοσιακή Διατροφική Κουλτούρα της Ιαπωνίας (Washoku) συμπεριλαμβάνεται στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2013, θα γίνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ανακαλύψτε την Καταπληκτική Ιαπωνική Διατροφή!» στο φουαγιέ του κινηματογράφου, η οποία θα επιδεικνύει την ιαπωνική διατροφή ως φορέα υγείας, μακροζωίας και καλλιτεχνικής αισθητικής.

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα αρχίσει με την ομιλία του κ. Γιάννη Δεβετζόγλου, Συντάκτη (ΤΑ ΝΕΑ – Ιατρικό & Γαστρονομικό Ρεπορτάζ)-Υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσιογραφίας 2011, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30, όπου θα παρουσιάσει τις εμπειρίες του από το γαστρονομικό του ταξίδι στην Ιαπωνία μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Στην συνέχεια, η ταινία «A Tale of Samurai Cooking – A True Love Story» του Yuzo ASAHARA θα ανοίξει την αυλαία των προβολών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου
19:30: A tale of Samurai Cooking-A True Story/ Bushi no Kondate
(2013/ 121’)

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου
20:00: Mourning Recipe/ Shijuku nichi no Recipe
(2013 / 129’)

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου
19:30: Ramen Samurai
(2011 /115’)

21:30: Drops of Heaven / Ten no Shizuku
(2012/ 113’)