Για το βιβλίο θα μιλήσουν, η κ. Μίνα Κατσαρέλη, απόφοιτος του Pierce College, η κ. Φερν Δεληγιάννη, Καθηγήτρια του Pierce College και η συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο συγγραφέας, εκδότης του περιοδικού ΑΡΔΗΝ κ. Γιώργος Καραμπελιάς.

Το βιβλίο χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Η πρώτη, «Comrade Juliana» (Σύντροφος Τζουλιάνα), είναι διήγημα βασισμένο σε αφήγηση πραγματικών γεγονότων του Φώτη Παρνασσιώτη (ψευδώνυμο του Δήμου Τσόκα, συζύγου της συγγραφέως). Σ’ αυτό αναδεικνύεται ο χαρακτήρας του ήρωα και η τρυφερή σχέση του με το άλογό του. Η δεύτερη ενότητα «A man of worth» παρουσιάζει την πορεία της ζωής και δράσης τού Φώτη Παρνασσιώτη. Η τρίτη ενότητα «Poetry of the soul» περιλαμβάνει ποιήματα ψυχής της συγγραφέως για μέλη της οικογένειάς της (κόρη και εγγονές) ως και για άτομα τα οποία  ίδια εξετίμησε βαθύτατα για το ήθος και τη δράση τους.


Η Ευανθία Μηλιώνη-Τσόκα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 28 Οκτωβρίου 1929 από Ελληνοκύπριους γονείς που είχαν μεταναστεύσει στις Η.Π.Α. Φοίτησε σε αμερικανικά σχολεία. Είναι πτυχιούχος του Barnard College στην Αγγλική Φιλολογία και κάτοχος Master’s Degree σε θέματα εκπαίδευσης του New York Univercity. Το 1965 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, μαζί με την κόρη της. Εργάστηκε επί 31 χρόνια στο Pierce College, ως Καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας. Τα συγκλονιστικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 αποτέλεσαν σταθμό στη ζωή της. Δραστηριοποιώντας φίλους και συναδέλφους της πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Σωματείου «Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου», το οποίο επιτέλεσε μεγάλο έργο στον τομέα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στον ελλαδικό χώρο σχετικά με το Κυπριακό. Μεταξύ πολλών εκδηλώσεων που πραγματοποίησε, και παρεμβάσεων σε ελληνικούς και διεθνείς φορείς (Ο.Η.Ε., Ευρωπαϊκή Ένωση, Ξένες Πρεσβείες, Πανεπιστήμια κ.λπ.) οργάνωσε και εξετέλεσε πρόγραμμα οικουμενικής ενίσχυσης απορφανισμένων από την τουρκική εισβολή παιδιών, ως και παιδιών αγνοουμένων. Το πρόγραμμα που διήρκησε 21 χρόνια, με ενισχυτές από όλη την Ελλάδα, εκτελέστηκε σε συνεργασία με τις κυπριακές κυβερνήσεις και υπήρξε μεγάλη «ανάσα» για τις ενισχυόμενες οικογένειες, τόσο οικουμενικά όσο και ηθικά. Η Κυπριακή Πρεσβεία στην Ελλάδα, εκτιμώντας το σύνολο του έργου της, τη βράβευσε σε ειδική εκδήλωση το 1998.