Ανοιχτό και φιλόξενο, προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό και τον κόσμο του χορού να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του και να συμμετάσχουν ενεργά στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και στις παράλληλες εκδηλώσεις του.

Η Καλαμάτα, ο Δήμαρχός της Παναγιώτης Ε. Νίκας, το Διεθνές Κέντρο Χορού, που ανήκει στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου και διοργανώνει το Φεστιβάλ, θα υποδεχτούν φέτος οκτώ ξένες και τέσσερις ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού, ένα σεμινάριο, τρία εργαστήρια, δύο masterclass και έξι ανοικτές παράλληλες διοργανώσεις, σε είκοσι τέσσερις εκδηλώσεις.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, για μία ακόμη φορά, παρουσιάζει καταξιωμένους Έλληνες και ξένους χορογράφους και ομάδες, με ξεχωριστά έργα σύγχρονου χορού, που αποκαλύπτουν τη ζωντάνια και την αστείρευτη ενέργεια της διεθνούς και της ελληνικής χορευτικής σκηνής όπως και τους ποικίλους προβληματισμούς της. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται οι ομάδες και οι χορογράφοι Moving Into Dance Mophatong από τη Νότια Αφρική με χορογράφο την Τζέσσικα Νιούπεν, και οι ομάδες των Χελένα Φρανσίν και Όρι Φλόμιν από τη Σουηδία, της Ισπανο-ολλανδής Μαρίνας Μασκαρέλ, του Άντι Μπούτρους, Άραβα του Ισραήλ, και του Ιταλού Αντρέα Κοστάντσο Μαρτίνι. Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζονται όλα τα έργα των ξένων χορογράφων.

Φέτος, το Φεστιβάλ επικεντρώνεται σε δύο βασικά θέματα που αλληλοσυμπληρώνονται και τα οποία αναδεικνύονται σε όλο το πρόγραμμα: στην ανάγκη για αλλαγές και μετατροπές κοινωνικών συνθηκών και νοοτροπιών, άλλοτε μέσω δυναμικών συγκρούσεων και άλλοτε μέσω ειρηνικών αναζητήσεων, και στην εμβάθυνση του διαλόγου ανάμεσα στη σύγχρονη χορευτική γραφή και την παράδοση. Σε αυτό το πλαίσιο, ομάδες όπως οι Moving Into Dance Mophatong με την παράσταση Ρωμαίος & Ιουλιέττα / ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΓΙΟΧΑΝΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ, η ομάδα The Vertigo Dance Company με την παράσταση Yama, η χορογράφος Marina Mascarell με την παράσταση Three Times Rebel, η Ομάδα Σύγχρονου Χορού Creo με την παράσταση απόγειος, η ομάδα Κινητήρας με την παράσταση Ανύποπτος Χρόνος παρουσιάζουν με ενάργεια τους προβληματισμούς τους.

Παράλληλα, ομάδες όπως το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο – Μπαλέτο της Λορραίνης, που παρουσιάζει δημιουργίες χορογράφων που σημάδεψαν τον σύγχρονο χορό όπως η Τρίσα Μπράουν, ο Μερς Κάννιγχαμ, η Ματίλντ Μοννιέ, και ακόμα το CCN2-Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Γκρενόμπλ με τον Ρασίντ Ουραμντάν, η Ομάδα Χορού ΖΗΤΑ με την Ίριδα Καραγιάν, και οι χορογράφοι Άντι Μπούτρους, Αντρέα Κοστάντσο Μαρτίνι, Γιάννης Μανταφούνης και Ίφε Μακατάμνυ με το διαδραστικό έργο One One One, διερευνούν τα όρια του σώματος, της κίνησης, των αισθήσεων.

Από αυτή τη σκοπιά το 23ο Φεστιβάλ, πολύπλευρο και πολύμορφο, σε μια εποχή κατά την οποία το σώμα γίνεται το κατεξοχήν πεδίο διαπραγμάτευσης εννοιών και ταυτοτήτων, συμμετέχει στον σύγχρονο προβληματισμό και προσφέρει υψηλού επιπέδου αισθητική απόλαυση, ψυχαγωγία αλλά και γνώση.

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού επενδύει ιδιαίτερα στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, επιλέγοντας να οργανώσει τόσο ένα πολυήμερο σεμινάριο, όσο και εργαστήρια ή masterclass μικρότερης έως και μονοήμερης διάρκειας ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε όσους περισσότερους επαγγελματίες ή σπουδαστές του χορού ακόμα και φιλότεχνους –κατά περίπτωση– να παρακολουθήσουν κάποιο από αυτά.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του –κυρίως ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές προβολές πάντα σε σχέση με το χορό και παρουσιάσεις της δουλειάς των σεμιναρίων με ελεύθερη είσοδο για όλους, αλλά και ένα ρεσιτάλ πιάνου– εμπλουτίζουν το καθαρά χορευτικό πρόγραμμα και οδηγούν τα βήματα του κοινού από το Προαύλιο του Μεγάρου Χορού έως και το Αμφιθέατρο του Κάστρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας που βρίσκεται στην Καλαμάτα.

Εκτός από τους προαναφερθέντες χώρους, φέτος, παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην παραλία και στην κεντρική Πλατεία, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και φυσικά στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού όπως και στο Στούντιό του. Παράλληλα, το Ζουμπούλειο Μέγαρο –όπου βρίσκονται και τα γραφεία του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας και του Φεστιβάλ–, μαζί με το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και το Αμφιθέατρο του Κάστρου θα υποδεχτούν μέρος του φετινού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Το Πρόγραμμα με μια ματιά

Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο – Μπαλέτο της Λoρραίνης,

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σηκώνει την αυλαία του με το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο – Μπαλέτο της Λoρραίνης, το οποίο θα παρουσιάσει από ένα έργο τριών ξεχωριστών χορογράφων: της εμβληματικής μορφής του μεταμοντέρνου χορού Τρίσας Μπράουν, καθώς η διερευνητική της ματιά στην κίνηση ανίχνευε το διαφορετικό και αμφισβητούσε επικρατούσες αντιλήψεις περί παράστασης, του Μερς Κάννιγχαμ, πολυβραβευμένου πειραματιστή, καινοτόμου και από τους πρώτους που χρησιμοποίησε τις νέες τεχνολογίες στη χορογραφική τέχνη, και της Ματίλντ Μοννιέ, εξέχουσας προσωπικότητας της γαλλικής και διεθνούς σκηνής, που εκπλήσσει με κάθε νέο της έργο και ανανεώνει διαρκώς την τέχνη του χορού.

Τα έργα:
Rose-variation της Mathilde Monnier
Εγκατάσταση Opal Loop/Cloud Installation #72503 (1980) της Trisha Brown
Sounddance του Merce Cunningham

Παρασκευή 14, & Σάββατο 15. 7. 2017, στις 22:00, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

CCN2-Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Γκρενόμπλ: TORDRE του Rachid Ouramdane

TORDRE σημαίνει συστρέφω, και το έργο είναι ένα ντουέτο, δύο σόλo, για δύο γυναίκες. Ένα δυνατό ντουέτο, για δύο γυναίκες, σαν εκτυφλωτικό φως, που δείχνει τι συνιστά τη μοναδικότητα. Ο Ρασίντ Ουραμντάν και σε αυτό το έργο του χρησιμοποιεί την τέχνη του χορού για να συμβάλει στον κοινωνικό διάλογο, μέσω χορογραφιών που αναπτύσσουν μια ποιητική της μαρτυρίας.

Σάββατο 15.7.2017, στις 20:00, ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: ΑΝΥΠΟΠΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα και η ομάδα

Ο Ανύποπτος Χρόνος είναι ένα ερευνητικό καλλιτεχνικό εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από την ομάδα επαγγελματιών και ερασιτεχνών του Κινητήρα κατά τη διάρκεια ενός χρόνου. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο ποίημα του Χρήστου Πολυμενάκου, που εξερευνά τη διάρκεια του χρόνου σε σχέση με τη στιγμή όπου ξαφνικά όλα αλλάζουν – λίγο ή πολύ.

Κυριακή 16.7.2017, στις 20:00, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ ΖΗΤΑ, ΑΛΑΣΚΑ της Ίριδας Καραγιάν

Το έργο ΑΛΑΣΚΑ σχεδιάζεται πάνω στις επιφάνειες των σωμάτων και στο χώρο ανάμεσά τους. Η χορογραφία είναι σαν ένας μηχανισμός που λειτουργεί σε συνθήκες εναλλασσόμενων ταχυτήτων, έντασης και χαλάρωσης, συμφωνίας και παραφωνίας, θολού και καθαρού, κοντινού και μακρινού.

Δευτέρα 17.7.2017, στις 20:00, ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ)

Vertigo Dance Company, Yama της Noa Wertheim σε συνεργασία με τη Rina Wertheim-Koren
Yama (πρώτη παρουσίαση, 2016)

Το αποτύπωμα της ανθρώπινης δραστηριότητας στο οικοσύστημα, η αλληλεξάρτηση και η ικανότητα αναγέννησης είναι τα σημεία εκκίνησης για τη χορογράφο Νόα Βέρτχαϊμ, που στο καινούργιο της έργο Yama παρατηρεί την πηγή κάθε κίνησης και τον αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον.

Τρίτη 18.7.2017, στις 22:00, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

Ομάδα Σύγχρονου Χορού Creo, απόγειος της Πωλίνας Κρεμαστά

Η παράσταση απόγειος αφηγείται ένα ταξίδι χορού και μουσικής. Μια περιπλάνηση από το χθες προς το σήμερα, από το μαζί προς τη μνήμη, το συναίσθημα, την κάθαρση και τη λύση. Οι χορευτές περιπλανιούνται πάνω σε έξι «τοπία» νεόκτιστων χορών και σαρώνουν το χώρο και το ρυθμό με τα κινητικά τους μοτίβα. Οι δύο μουσικοί επί σκηνής συμπληρώνουν την κίνηση και την αφήγηση, επιλέγοντας είτε να αποδομήσουν είτε να επαναδομήσουν τα παραδοσιακά ακούσματα, ανασυνθέτοντας με αυτό τον τρόπο νέα.

Τετάρτη 19.7.2017, στις 20:00, ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

Meeting You των Helena Franzén & Ori Flomin

To έργο Meeting You πραγματεύεται το θέμα της φιλίας και της συντροφικότητας. Το θέμα παρουσιάζουν ο Όρι Φλόμιν και η Χελένα Φρανσίν, παλιοί φίλοι, χορευτές, χορογράφοι και καθηγητές χορού από τη Σουηδία με διεθνή καριέρα και συμμετοχές, που συνεργάζονται εδώ ως χορογράφοι και ερμηνευτές.

Παρασκευή 21 & Σάββατο 22.7.2017, στις 20:00, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Moving Into Dance Mophatong, Romeo & Juliet / REBELLION & JOHANNESBURG της Jessica Nupen

Στο χοροθεατρικό Ρωμαίος & Ιουλιέττα / ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΓΙΟΧΑΝΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ, η νοτιοαφρικανή χορογράφος που έχει την έδρα της στη Γερμανία Τζέσσικας Νιούπεν αφηγείται εκ νέου, με προκλητική διάθεση, το κλασικό αριστούργημα του Σαίξπηρ, τοποθετώντας το στους δρόμους του Γιοχάνεσμπουργκ και της υποκουλτούρας του.

Παράλληλα με την παράσταση προβάλλεται και η ομότιτλη ταινία, σε σκηνοθεσία της Leila El’Kayem και χορογραφία της Jessica Nupen, που έχει αποσπάσει βραβείο ταινίας μικρού μήκους στο Φεστιβάλ San Francisco Dance Film, 2016.

Παρασκευή 21.7.2017, στις 22:00, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

Three Times Rebel της Marina Mascarell

Το έργο διερευνά τις απαρχές της ανισότητας των φύλων και τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκαν οι σχετικές αντιλήψεις στη σύγχρονη κοινωνία. Μέσα από επισταμένη αναζήτηση σε έργα λογοτεχνίας, ντοκιμαντέρ, εκθέσεις και συνεντεύξεις με ειδικούς, η Ισπανο-ολλανδή Μαρίνα Μασκαρέλ συνειδητοποίησε την ανάλγητη φύση της ανισότητας. Αυτή η πλευρά αντανακλάται στον ευτελισμό του γυναικείου σώματος, στη χρήση στερεοτύπων στην εκπαίδευση ή στη βία που περνάει υποσυνείδητα και υπόγεια στην καθημερινότητά μας.

Σάββατο 22.7 στις 22:00, & Κυριακή 23.7.2017, στις 20:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

ΟΝΕ ΟΝΕ ΟΝΕ του Γιάννη Μανταφούνη και της Aoife McAtamney

Στο διαδραστικό έργο One One One ο χορογράφος Γιάννης Μανταφούνης σε συνεργασία με Ιρλανδέζα την Ίφε Μακατάμνυ προσκαλεί τον θεατή να μοιραστεί μαζί του το χρόνο, σε έναν κοινό χώρο, με τον πιο απλό και άμεσο τρόπο. Τον προσκαλεί να καθίσει σε μία καρέκλα απέναντί του, να μείνει εκεί όση ώρα θέλει και να κοιταχτεί στα μάτια με τον χορευτή – έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για έναν προσωπικό χώρο.

Κυριακή 23.7.2017, στις 11:00, ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -θα ανακοινωθεί το ακριβές σημείο

It’s Always Here του Adi Boutrous και Scarabeo, Angles and The Void του Andrea Costanzo Martini

Σε ενιαία παράσταση έργα δύο χορογράφων:

It’s Always Here του Adi Boutrous

Ο Άντι Μπούτρους στο συγκεκριμένο έργο αποφάσισε να «παραμερίσει» το ζήτημα της μειονοτικής ταυτότητας και να επικεντρωθεί στην έρευνα της σωματικότητας. Με τη χορογραφία του, που έχει στοιχεία αυτοσχεδιασμού contact και χιπ χοπ, ως προς την ένταση των κινήσεων και τη δεξιοτεχνία, δείχνει την ταυτότητα που έχει το σώμα. Χορεύει με έναν Εβραίο χορευτή, και μαζί δημιουργούν μία κοινή, αμοιβαία ταυτότητα, μέσω της οποίας αναφέρεται στην ισραηλινή ταυτότητα.

Scarabeo, Angles and The Void του Andrea Costanzo Martini

Scarabeo είναι στα ιταλικά ο σκαραβαίος, το σκαθάρι που για τους αρχαίους Αιγύπτιους υπήρξε σύμβολο του κύκλου της ζωής και της αναγέννησης. Στα ιταλικά η ίδια λέξη χρησιμοποιείται και για το επιτραπέζιο παιχνίδι Scrabble, όπου γράμματα χρησιμοποιούνται παραπάνω από μία φορές για να σχηματίσουν διαφορετικές λέξεις με διαφορετικό νόημα σε ένα συγκεκριμένο χώρο. Αυτές είναι οι δύο κύριες κατευθύνσεις για το έργο, που θα παρουσιάσει ο Andrea Costanzo Martini στο Φεστιβάλ της Καλαμάτας.

Κυριακή 23.7.2017, στις 19:00, ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

Παράλληλες εκδηλώσεις

Προβολή ταινίας: Martha & Niki

Σκηνοθεσία, Σενάριο  Tora Mkandawire Mårtens
Συμμετέχουν οι χορεύτριες  Martha Nabwire & Niki Tsappos
Σουηδία 2015. Στα σουηδικά με ελληνικούς υπότιτλους

Κυριακή 16.7.2017, στις 22:00, ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

Προβολή ταινίας: Working Dancers

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Μπούσμπουρα & Julia Martinez Heimann
Αργεντινή – Ελλάδα, 2016. Στα ισπανικά με αγγλικούς υπότιτλους

Δευτέρα 17.7.2017, στις 22:00, ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

Προβολή ταινίας: Mr. Gaga

Σκηνοθεσία Tomer Heymann / 100’
Ισραήλ, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία 2015. Στα αγγλικά και τα εβραϊκά με ελληνικούς υπότιτλους

Τετάρτη 19 & Κυριακή 23.7.2017, στις 22:00, ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

Παρουσίαση του έργου της Πωλίνας Κρεμαστά απόγειος με την ομάδα CREO

Τετάρτη 19.7. 2017, στις 20:00, στο Στούντιο Μεγάρου Χορού

Παρουσίαση του απογευματινού σεμιναρίου της Μπάρμπαρας Κέιν

Πέμπτη 20.7. 2017, στις 21:00, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου

Ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά
Μασκαρεμένες μάχες

Έργα: ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ ΣΟΠΕΝ, 24 Πρελούδια, έργο 28
ΣΕΡΓΚΕΪ ΠΡΟΚΟΦΙΕΦ, Σονάτα για πιάνο αρ. 6 σε λα μείζονα, έργο 82

Πέμπτη 20.7.2017, στις 22:00, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου

To Μουσείο χορεύει: Ξενάγηση στο Μουσείο και Παρουσίαση του πρωινού σεμιναρίου της Μπάρμπαρας Κέιν

Παρασκευή 21.7.2017, στις 12:00, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στην Καλαμάτα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το 23ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας δίνει ιδιαίτερο βάρος στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα. Έχει προετοιμάσει έξι ενδιαφέρουσες προτάσεις, με οικονομικά χαμηλή συμμετοχή και μία με δωρεάν συμμετοχή, που ανοίγονται σε πολλά θέματα και απευθύνονται, κατά περίπτωση, σε πολλούς και διαφορετικούς αποδέκτες: παιδιά και ενήλικες, χορευτές, χορογράφους, σπουδαστές χορού και ερασιτέχνες με εμπειρία στην κίνηση και χωρίς, εργαζομένους –καλλιτέχνες και µη–, ανέργους όλων των κλάδων, δραματουργούς, ηθοποιούς, καθηγητές φυσικής αγωγής, arts managers, δημοσιογράφους, προγραμματιστές, performance artists και συγγραφείς, στο πλαίσιο της πολιτικής των ανοικτών θυρών. Η αρχή γίνεται με ένα σεμινάριο που πραγματοποιείται για πρώτη φορά με θέμα τους Επαναστατικούς Χορούς της Ισιδώρας Ντάνκαν. Το σεμινάριο αυτό είναι η συνέχεια αλλά και η εξειδίκευση του πολύ επιτυχημένου σεμιναρίου που δίδαξαν πέρσι, στο 22ο Φεστιβάλ, οι ίδιες καθηγήτριες.

Δηλώσεις συμμετοχής σε κάποιο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του 23ου Φεστιβάλ: έως τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Οι Επαναστατικοί Χοροί της Ισιδώρας Ντάνκαν

Σεμινάριο χορού της Barbara Kane με τη Françoise Rageau και τη Σάντρα Βούλγαρη

14.7.2017 10:00-12:00 | ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στην Καλαμάτα
19:30-21:00 | ΚΑΣΤΡΟ

15-18.7.2017 10:00-12:00 | ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στην Καλαμάτα
17:00-19:00 | ΖΟΥΜΠΟΥΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

19.7.2017 9:30-11:30 | ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στην Καλαμάτα
19:30-21:30 | ΚΑΣΤΡΟ

Για μαθητές σχολών χορού (παιδιά 7 ετών και άνω), σπουδαστές χορού, επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές καθώς και άτομα χωρίς χορευτική εμπειρία. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 18 άτομα

Κόστος συµµετοχής: 70€ Προκαταβολή: 20€
Εγγραφές-Πληροφορίες: Σάντρα Βούλγαρη +30 6973 077 158 – mail@kalamatadancefestival.gr – Κρατήσεις θέσεων +30 6931 512 683

Δηλώσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Working Bodies, Ο χορευτής ως εργαζόμενος

Εργαστήρι με τη Σοφία Μαυραγάνη και την Κωνσταντίνα Μπούσμπουρα

15-17.7.2017, 12:00-15:00 | ΖΟΥΜΠΟΥΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

Για εργαζομένους –καλλιτέχνες και µη–, ανέργους όλων των κλάδων καθώς και νέους που τους προβληματίζει το εργασιακό τους μέλλον.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα

Δωρεάν συμμετοχή Απαραίτητη η κράτηση θέσης Εγγραφές-Πληροφορίες: Νατάσα Αρέθα +30 6934 164 243 – mail@kalamatadancefestival.gr

Δηλώσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Gaga – Εργαστήρι τεχνικής σύγχρονου χορού με τον Andrea Costanzo Martini

19.7.2017, 12:00-13:30 | ΖΟΥΜΠΟΥΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

20-22.7.2017, 10:00-11:30 | ΖΟΥΜΠΟΥΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

Για επαγγελματίες χορευτές αποφοίτους και μαθητές χορού

Κόστος συµµετοχής: 60€ Προκαταβολή: 20€ Εγγραφές-Πληροφορίες: Νατάσα Αρέθα +30 6934 164 243 – mail@kalamatadancefestival.gr

Δηλώσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

απόγειος – Masterclass σύγχρονου χορού με την Πωλίνα Κρεμαστά

20.7.2017, 12:30-15:30 | ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

Για επαγγελματίες χορευτές και ερασιτέχνες με εμπειρία στην κίνηση.

Κόστος συμμετοχής: 15€ Προκαταβολή: 10€ Εγγραφές-Πληροφορίες: Νατάσα Αρέθα +30 6934 164 243 – mail@kalamatadancefestival.gr

Δηλώσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Αφρικανικός σύγχρονος χορός / Afrofusion

Εργαστήρι χορού των Μoving Into Dance Mophatong με τον Sunnyboy Motau και τον Oscar Buthelezi

22.7.2017, 12:00-14:00 | ΖΟΥΜΠΟΥΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

Για σπουδαστές χορού, επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, καθώς και άτομα χωρίς χορευτική εμπειρία.

Κόστος συμμετοχής: 15€ Προκαταβολή: 10€ Εγγραφές-Πληροφορίες: Νατάσα Αρέθα +30 6934 164 243 – mail@kalamatadancefestival.gr

Δηλώσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Do You Speak Dance?

Masterclass λεκτικής επικοινωνίας της χορογραφικής έρευνας και δημιουργίας με τον Χρήστο Πολυμενάκο

22.7.2017 (16:00-19:00) & 23.7 (13:00-18:00) | ΖΟΥΜΠΟΥΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

Γλώσσα εργασίας: ελληνικά, με βιβλιογραφία και στα αγγλικά.

Για επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες του ευρύτερου πεδίου του χορού και του σώματος, θεωρητικούς και χορογράφους, δραματουργούς, χορευτές, ηθοποιούς, γιατρούς, καθηγητές φυσικής αγωγής, arts managers, δημοσιογράφους, προγραμματιστές, performance artists και συγγραφείς, στο πλαίσιο της πολιτικής ανοικτών θυρών.

Κόστος συμμετοχής: 20€ Προκαταβολή: 10€ Εγγραφές-Πληροφορίες: Νατάσα Αρέθα +30 6934 164 243 – mail@kalamatadancefestival.gr


– Δηλώσεις συμμετοχής σε οποιοδήποτε πρόγραμμα έως τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

– Οι ώρες παρακολούθησης των σεμιναρίων/εργαστηρίων/masterclass δεν συμπίπτουν, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε όσα ενδιαφέρονται

– Οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται μετά τη λήξη της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής

– Η εξόφληση του κόστους συμμετοχής πρέπει να γίνει με την έναρξη του σεμιναρίου

– Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του Φεστιβάλ με ειδική τιμή εισιτηρίου.


Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Μανταφούνης: Με ενδιαφέρει να μένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας (Συνέντευξη)

Noa Wertheim: Ενδιαφέρομαι να δημιουργήσω μια εμπειρία που διεγείρει ερωτήματα (Συνέντευξη)

Οι ελληνικές ομάδες του 23ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: 5 ομάδες χορού για πρώτη φορά στην Ελλάδα