Οι Συζητήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος θα πραγματοποιηθούν από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Φεβρουάριο του 2018 και αποτελούν εισαγωγικές εκδηλώσεις στην έκθεση της Συλλογής της Τράπεζας με τίτλο Τόποι Αναφοράς, η οποία οργανώνεται με αφορμή την επέτειο των 90 ετών από την ίδρυσή της και θα εγκαινιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς στις 14 Μαρτίου 2018.
Πρώτος προσκεκλημένος στο Μουσείο της Τράπεζας είναι ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00.
Το έργο του Γιώργου Ρόρρη, Επίσκεψη (2014), το οποίο ανήκει στη Συλλογή της Τράπεζας και θα παρουσιαστεί στην έκθεση Τόποι Αναφοράς, θα αποτελέσει αφορμή για τη συνάντηση του ζωγράφου με τη Μαίρη Αδαμοπούλου. Όψεις της ζωγραφικής και στιγμές της ζωής του καλλιτέχνη θα γίνουν το εφαλτήριο για μία εκ βαθέων συνομιλία σχετικά με την εικαστική δημιουργία, τη δύναμη της έμπνευσης, τις μεθόδους εργασίας και το χώρο του εργαστηρίου, τη δημιουργική και επαγγελματική ικανοποίηση, καθώς και τους μελλοντικούς στόχους στην πορεία του.
Σχετικά με τον Γιώργο Ρόρρη
Γεννήθηκε στον Κοσμά Κυνουρίας το 1963. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τον Παναγιώτη Τέτση και τον Γιάννη Βαλαβανίδη (1982-1987). Συνέχισε τις σπουδές του στην École nationale superieure des Beaux-Arts στο Παρίσι με καθηγητή τον Leonardo Cremonini (1988-1991) με υποτροφίες του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αδελφών Π. Μπάκαλα. Συνεργάστηκε με το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών «Άποψη» (1996-2002) και από το 2002 συνεργάζεται με την Ομάδα Τέχνης «Σημείο», διδάσκοντας ζωγραφική. Το 2001 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο για νέο ζωγράφο κάτω των 40 ετών. Το 2006 το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης του απένειμε τιμητική διάκριση για το έργο του.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Επιλέγοντας συνήθως τη ζωγραφική με μοντέλο σε εσωτερικούς χώρους, ο Γιώργος Ρόρρης διακρίνεται για τον τρόπο που προσεγγίζει πρόσωπα και καταστάσεις με βαθιά και ειλικρινή ψυχογραφική πρόθεση, ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του έργου του και τον θεατή.
Οι Συζητήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος θα συνεχιστούν ως εξής:
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 στις 18:00
Συζήτηση με τον Γιάννη Αδαμάκο
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:00
Συζήτηση με τη Μαρία Φιλοπούλου
Συντονισμός – Οργάνωση εκδηλώσεων: Χάρις Κανελλοπούλου, ιστορικός τέχνης
Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ανοικτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο και θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω της σελίδας του Μουσείου στο Facebook: https://www.facebook.com/BoGMuseum.