Σε μια μικρή πόλη στη Μασαχουσέτη, μια παρέα κοριτσιών εκτελεί ένα τελετουργικό σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει τον μύθο του Slender Man, μιας απρόσωπης, ψηλόλιγνης και τρομαχτικής φιγούρας με αφύσικα μακριά χέρια που ευθύνεται για την εξαφάνιση παιδιών. Όταν η μια από τις φίλες εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αρχίζουν να υποψιάζονται ότι είναι, στην πραγματικότητα, το τελευταίο θύμα του Slender Man.

O μύθος και το μυθικό πλάσμα

Το 2009 ο ιστότοπος Something Awful διοργάνωσε ένα διαγωνισμό που καλούσε τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μια δικιά τους τρομακτική φωτογραφία. «Συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να διαλέξουν κάποιες πραγματικές φωτογραφίες και με τις δικές τους παρεμβάσεις να δημιουργήσουν κάτι το ανατριχιαστικό. Αυτό ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του Slender Man από έναν από τους χρήστες του forum» εξηγεί ο παραγωγός Louis Sallerson.  «O Slender Man έγινε τόσο αγαπητός που έγινε viral. Υπήρχε κάτι το ανεξέλεγκτο σε αυτόν που κατά κάποιο τρόπο ανήκε στο διαδίκτυο» συμπληρώνει η παραγωγός Sarah Snow. Έτσι ο Slender Man και η ιστορία του έγιναν πραγματικός μύθος.

«Ο Slender Man είναι μια αφύσικα ψηλή φιγούρα με αφύσικα μακριά χέρια που μοιάζει με φάντασμα και φαίνεται να φορά κοστούμι και γραβάτα. Έχει συνδεθεί με την εξαφάνιση ανθρώπων, συχνά παιδιών, σε περίχωρα ή δασικές περιοχές – και κανένας δε γνωρίζει τι απέγιναν όσοι εξαφανίστηκαν» εξηγεί ο παραγωγός Brad Fischer. «Παρόλο που δεν έχει πρόσωπο ή χαρακτηριστικά προσώπου, όταν σε κοιτάει ξέρεις πολύ καλά ότι σε βλέπει. Και αυτός πιστεύω είναι ένας λόγος που είναι τόσο ανατριχιαστικός».

«Ο Slender Man μπορεί να έχει αυτά τα απόκοσμα χαρακτηριστικά, αλλά σίγουρα έχει τις ρίζες του σε υπάρχοντες μύθους όπως του Παρδαλού Αυλητή και άλλες μεσαιωνικές ή και σύγχρονες ιστορίες για κάποιον ή κάτι που παίρνει τα παιδιά. Η έννοια της ύπαρξης κάποιας αίσθησης ή πλάσματος που εξαφανίζει παιδιά είναι άκρως φοβιστική όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και για την κοινωνία στο σύνολό της» λέει ο παραγωγός Louis Sallerson.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Sylvain White

Σενάριο: David Birke, βασισμένο σε χαρακτήρα που δημιούργησε ο Victor Surge

Παίζουν: Javier Botet, Joey King, Julia Goldani Telles, Jaz Sinclair, Annalise Basso, Alex Fitzalan, Taylor Richardson, Jessica Blank, Michael Reilly Burke, Kevin Chapman