Ο οίκος δημοπρασιών Chiswick θα διοργανώσει Ημέρες Εκτιμήσεων πολυτελών αξεσουάρ, κρασιών, πινάκων και διακοσμητικών αντικειμένων από τους ειδικούς εκτιμητές του για δημοπρασία στο Λονδίνο, από τις 23 έως τις 26 Νοεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Hilton Athens.

Ο οίκος Chiswick αποφάσισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ελλάδα, διορίζοντας τον Μηνά Χατζηχρήστου ως Σύμβουλο Εξυπηρέτησης Πελατών για το ελληνικό παράρτημα. Παράλληλα, οι εξειδικευμένοι εκτιμητές πολύτιμων αντικειμένων του οίκου θα ταξιδεύουν στην Ελλάδα για να προφέρουν τις υπηρεσίες και την γνώση τους σε όσους επιθυμούν να στείλουν πολύτιμα αντικείμενα για δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Μηνάς Χατζηχρήστου διαθέτει πολυετή εμπειρία 25 χρόνων στον τομέα της βιομηχανίας της τέχνης. Μετά τις πανεπιστημιακές σπουδές του στην Ελλάδα στην συντήρηση και αποκατάσταση έργων τέχνης, ο κύριος Χατζηχρήστου ίδρυσε την δική του συμβουλευτική εταιρία, που ειδικευόταν σε θέματα εκτιμήσεων και συντήρησης έργων τέχνης, καθώς και σε θέματα διαχείρισης συλλογών έργων τέχνης.

Για την συνεργασία του με τον οίκο δημοπρασιών Chiswick, ο κύριος Χατζηχρήστου δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ενεργώ σαν σύνδεσμος μεταξύ της Ελλάδας και του οίκου Chiswick. Θα είμαι υπεύθυνος για τον συντονισμό της διαδικασίας εκτίμησης έργων και για την εξυπηρέτηση των πελατών, που θέλουν να γνωρίσουν τους εμπειρογνώμονες του οίκου Chiswick στον ελλαδικό χώρο. Περιμένω με χαρά να βοηθήσω στην αποστολή των έργων από την Ελλάδα στα κεντρικά γραφεία του οίκου Chiswick.

Ο William Rouse, διευθύνων σύμβουλος του οίκου Chiswick, αναφέρει «Το να έχουμε τον Μηνά μαζί μας με όλη αυτή την γνώση και την εμπειρία πάνω στην ελληνική τέχνη και στην ελληνική αγορά δημοπρασιών θα είναι ένα καθοριστικό στοιχείο για την εγκαθίδρυση της φήμης της εταιρίας στην Ελλάδα, μιας χώρας με πλούσια ιστορία, η οποία αδιαμφισβήτητα θα αποτελέσει σημαντική πηγή υψηλής τέχνης. Αυτός ο σύνδεσμος θα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στους Έλληνες αγοραστές και πωλητές στην λονδρέζικη αγορά».

Ο οίκος δημοπρασιών Chiswick είναι ένας αναγνωρισμένος οίκος δημοπρασιών, διαθέτοντας 20 παραρτήματα και 60 εξειδικευμένους ειδικούς. Οι οίκος ασχολείται με έργα τέχνης κάθε εποχής και είδους, από κοσμήματα, μόδα, παλαιά και σύγχρονα έργα ζωγραφικής, ρολόγια, βιβλία, κρασί, όπλα, φωτογραφίες, αρχαιότητες και Κεραμική. Η εταιρία πρόσφατα προσέλαβε 16 νέους υψηλά καταρτισμένους ειδικούς, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από τον οίκο Christie’s, όταν εκείνος έκλεισε το τμήμα που έδρευε στην περιοχή South Kensington.

Ο Leigh Osborne, διευθύνων σύμβουλος του οίκου, δήλωσε: «Εμπορευόμαστε την εμπειρία μας και ως εκ τούτου έχουμε επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε σωστούς εμπειρογνώμονες, που δουλεύουν για εμάς. Οι δημοπρασίες μας προσφέρουν μια πλήρη γκάμα: Από έργα υψηλής τέχνης έως και πιο προσιτά κομμάτια, και αυτό σημαίνει πως μπορούμε να καλύψουμε όλα τα γούστα και τους προϋπολογισμούς. Η παρουσία στην Ελλάδα είναι μια νέα και συναρπαστική ευκαιρία.”