Εν συνεχεία της σειράς Moon Series που αποτέλεσε μέρος της προηγούμενης ατομικής της έκθεσης στη γκαλερί, η Έλλη τώρα στρέφεται σε αυτόφωτες πηγές ενέργειας. Μέσω της χρήσης ειδικών χημικών ουσιών, μελετά τη φωτοευαισθησία των επιφανειών εργασίας της και το βάθος της έντασης των υλικών της, αγκαλιάζοντας και προσφέροντας τελικά ένα εύρος αποχρώσεων του γαλάζιου, κυανού και μπλε. Καθώς η ίδια η μέθοδος της κυανοτυπίας αναδεικνύεται σε συνεργασία με τον ήλιο, η Έλλη επιδιώκει να συμβολίσει τη δύναμη και την ωραιότητα του.

Εικαστικά, τα έργα εστιάζουν κυρίως στο σχήμα του κύκλου και την έννοια της συνέχειας και ροής που αυτός εκπέμπει. Το συγκεκριμένο project είναι το πρώτο βήμα σε ένα νέο δημιουργικό κεφάλαιο για τη φωτογράφο, στο οποίο φανερώνεται η επιθυμία της να δοκιμάσει οπτικές φόρμες εμπνευσμένες από τη ζωγραφική, να δουλέψει με τα στοιχεία του νερού και του αέρα, και να φέρει τα κάδρα της στο πλάι του ψηφιακού της κόσμου.

Ιδιαίτερο σημείο αποτελεί η χρήση εκλεκτών χαρτιών από την Ιαπωνία, το Θιβέτ, το Νεπάλ και την Ινδία και ο λεπτεπίλεπτος χειρισμός αυτών κατά τη διάρκεια παραγωγής των εικόνων. Συνοδευτικά, παρουσιάζονται επίσης έργα σε λινό και πάπυρο. Κάθε ένα είναι μοναδικό και πρωτότυπο, δημιουργημένο εξ’ολοκλήρου στο χέρι.

Συνομιλώντας με τη χειροτεχνική δημιουργική διαδικασία, η παρούσα έκθεση εξερευνά στην πράξη το θέμα της διαίσθησης κατά τη διάρκειά αυτής, το οποίο αποτελεί κύρια πηγή έρευνας της Έλλης. Η απλότητα της (φωτο)γραφής της, οι minimal φόρμες απεικόνισης, η αφηρημένη αλληλεπίδραση με το φως των συμβολικών θεμάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί όπως επίσης και τα φυσικά υλικά που συνθέτουν αυτόν τον όγκο δουλειάς, στοχεύουν στο να επικοινωνήσουν τον τρυφερό διάλογο μεταξύ δημιουργού και έργου, όπως επίσης και την αφοσίωση του πρώτου στους ρυθμούς του δεύτερου.

Το όνομα της έκθεσης, τέλος, που προέρχεται από το ποίημα του e.e.cummings ‘love is a place’, επιθυμεί να συνοψίσει μια πνευματική και συναισθηματική ολότητα που προκύπτει στην αγκαλιά του κόσμου, και στη διάδραση μέσα και με αυτόν.

[…]
yes is a world
& in this world of
yes live
(skillfully curled)
all worlds

Βιογραφικό της φωτογράφου:

Η Έλλη Τσάτσου (Αθήνα, 1987) είναι Ελληνίδα φωτογράφος με έδρα το Λονδίνο. Η δουλειά της προσεγγίζει έννοιες της διαίσθησης, εστίας και αρμονίας μέσω μίας παστέλ παλέτας και εικόνων που αποτυπώνουν τη φύση και την ευγενή αλληλεπίδραση του ανθρώπου με αυτήν. Αφότου ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές της σπουδές στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και το μεταπτυχιακό της στο UAL του Λονδίνου, η Έλλη μαθήτευσε δίπλα στο Βρετανό φωτογράφο Nick Knight (Λονδίνο, 2010/11) και τον Αμερικάνο φωτογράφο Ryan McGinley (Νέα Υόρκη, 2012/13). Έκτοτε εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος στη Μεγάλη Βρετανία.

Η προσωπική της δουλειά -τόσο τα έργα της όσο και οι έντυπες εκδόσεις της- έχει ταξιδέψει και εκτεθεί σε Ευρώπη, Τυνησία και Ηνωμένες Πολιτείες. Συνεργάζεται ιδιωτικά στην Αμερική με την Tappan Collective, στην Αγγλία με τις Carrie Scott/CS&P και Cara Connell/Lumitrix, και τα έργα της ανήκουν σε συλλογές σε Αθήνα, Λονδίνο, Παρίσι, Λος Άντζελες και Ουάσινγκτον. Από τον Σεπτέμβριο του 2018, η Έλλη ανήκει στο ακαδημαϊκό προσωπικό του University of the Arts London, δεύτερου καλύτερου Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών παγκοσμίως, όπου διδάσκει φωτογραφία και τη δημιουργική διαδικασία στα προπτυχιακά προγράμματα του School of Media & Communications.