Η συγγραφέας, προσκαλώντας μας σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στους αμπελότοπους της χώρας μας, από τη Θράκη ως την Κρήτη και από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ως αυτά του Ιονίου, μάς οδηγεί να ανακαλύψουμε ό,τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο του κρασιού. Γνωρίζουμε πανέμορφα, φιλόξενα οινοποιεία, μυούμαστε στα μυστικά σπάνιων αλλά και διάσημων ποικιλιών σταφυλιού, και με θέα τις μαγευτικές εικόνες της ελληνικής υπαίθρου δοκιμάζουμε μοναδικά κρασιά, συνοδεύοντάς τα με τους νοστιμότερους μεζέδες του κάθε τόπου. Ένας πολύτιμος οδηγός για όσους αγαπούν αλλά και για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τώρα τις αμπελοοινικές τους εξερευνήσεις. Πρόκειται για ένα εύχρηστο βιβλίο τσέπης που καταγράφει τον Ελληνικό αμπελώνα και τα κρασιά του, ακολουθώντας την πρακτική των σύγχρονων οδηγών οινοτουρισμού. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Βιογραφικό

Η Μαρία Νέτσικα είναι χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος οίνου και συγγραφέας, και δραστηριοποιείται σε ποικίλους τομείς του οινικού κλάδου. Με βαθιά γνώση και πρωτοποριακή προσέγγιση του αντικειμένου «κρασί και γαστρονομία», δημιούργησε την εταιρεία οινικής επικοινωνίας, προβολής και προώθησης Wine Plus, ανάμεσα στις δραστηριότητες της οποίας είναι η διοργάνωση του Χάρτη των Γεύσεων, της σημαντικότερης οινικής εκδήλωσης στη Βόρεια Ελλάδα, η λειτουργία του Wine Club THESSALONIKI’96, μιας από τις μακροβιότερες λέσχες κρασιού στην Ελλάδα, η πραγματοποίηση σεμιναρίων και εξειδικευμένων γευστικών δοκιμών, η παρουσίαση οινοπαραγωγών και αμπελουργικών περιοχών, η διοργάνωση γαστρονομικών δείπνων και οινογαστρονομικών περιηγήσεων κ.ά.

Είναι επίσης μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιογράφων Οίνου, συνεργάτης σε ποικίλα περιοδικά και websites, μεταξύ των οποίων και το εκπαιδευτικό τμήμα του www.wineplus.gr, ενώ συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου ως γευσιγνώστρια-κριτής. Έχει συγγράψει τα βιβλία: Ημερολόγιο 2004: Η απόλαυση του κρασιού (2003), Τα μυστικά του κρασιού (2005), Τα κρασιά της Ελλάδας (2006) και Το ημερολόγιο της γεύσης: 2012 (2011), που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις IANOS.