Μία φορά το χρόνο, αυτό το πανύψηλο δέντρο gingko, το οποίο μετράει 1.400 χρόνια ζωής, παρουσιάζει μια θεαματική πτώση των χιλιάδων χρυσαφένιων φύλλων του. Βρίσκεται μέσα στα τείχη του βουδιστικού ναού Gu Guanyin, στην ορεινή περιοχή Zhongnan της Κίνας.

Αυτό το λαμπρό φθινοπωρινό φυσικό συμβάν προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο. Καθώς τα φύλλα πέφτουν και δημιουργούν έναν ζωντανό ωκεανό χρυσού, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συναισθανθούν την μητέρα φύση αλλά και να αποθανατίσουν με την κάμερα τους το «πάπλωμα» της Γής από φύλλα . Ιστορικά, φυτεύτηκε για τον αυτοκράτορα Li Shimin, τον «πατέρα» της δυναστείας των Τανγκ (618-907).

Το δέντρο gingko – επίσης γνωστό ως δέντρο maidenhair – είναι ένα αρχαίο είδος που προέρχεται από την Κίνα. Εκτός από το μαγικό κίτρινο χρώμα που υιοθετεί το φθινόπωρο, αυτό το συγκεκριμένο είδος δέντρου είναι επίσης εξαιρετικά αναγκαίο καθώς , χρησιμοποιείται ως πηγή τροφής αλλά και οι καρποί του αποτελούν «στολίδι» της παραδοσιακής ανατολικής ιατρικής καθώς παρουσιάζουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Αυτό το ιδιαίτερα εντυπωσιακό δέντρο gingko, που κουβαλάει μια χιλιετία στις ρίζες του, είναι σίγουρα δημοφιλές, αλλά σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως το είδος του δέντρου είναι ευρέως σεβαστό για τον πλούτο των οφελών του και τους αρχαίους δεσμούς του με την περιοχή.