Στόχος του Forum μέσα σε 3 ημέρες είναι να παρουσιάσει μια ανασκόπηση στο πως η φετινή χρονιά επηρέασε τη δημοσιογραφία, να παραθέσει εργαλεία και τεχνικές που συνδράμουν στον μετασχηματισμό του κλάδου, αλλά και να φιλοξενήσει συζητήσεις για την επόμενη ημέρα της δημοσιογραφίας.

Μέσα από πάνελ συζητήσεων, παρουσιάσεις, flash sessions, workshops, την Avant-Première: Ντοκιμαντέρ “ΠΑΡΟΝΤΕΣ” (Ελλάδα, 2021, 75 min.) σκην. Γιώργος Αυγερόπουλος, παραγωγή iMEdD, αλλά και τη μηνιαία συνάντηση των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ με τίτλο “Παρόντες”: Μπαίνει η Ενημέρωση σε Καραντίνα;», οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Avant-Première: Ντοκιμαντέρ “ΠΑΡΟΝΤΕΣ” (Ελλάδα, 2021, 75 min.) σκην. Γιώργος Αυγερόπουλος
EventID: 1293975
Σχεδόν έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στην Ελλάδα, το iMEdD (incubator for media education and development) και η SmallPlanet, σε συνεργασία με δεκάδες δημιουργούς, δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και τεχνικούς, παρουσιάζουν τη νέα ταινία ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου με τίτλο «Παρόντες».

Η ταινία που αποτελεί συνέχεια και μετεξέλιξη του ομώνυμου πολυμεσικού project που ξεκίνησε το iMEdD τον Απρίλιο του 2020, ξεδιπλώνεται με φόντο το δημόσιο σύστημα υγείας, παρατηρώντας σε βάθος χρόνου τους επιφανείς πρωταγωνιστές της διαχείρισης της πανδημίας, αλλά και τους αφανείς ήρωές της.

Πολιτικές αποφάσεις και παρασκηνιακοί χειρισμοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο και αντιπαρατίθενται με τις μάχες όσων σηκώνουν καθημερινά το βάρος των επιπτώσεων της νέας κρίσης. Ο Αυγερόπουλος μέσα από την ελληνική εμπειρία, αναδεικνύει μια οικουμενική πραγματικότητα, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για τη νέα μετα-Covid εποχή που βρίσκεται ήδη εδώ.

ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ “Παρόντες”: Μπαίνει η Ενημέρωση σε Καραντίνα;
EventID: 1293980
Μετά από 1 χρόνο και κάτι υπό την σκιά της Covid-19, όπου η απόσταση, ο φόβος και η διαχείριση της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης στην νεότερη παγκόσμια Ιστορία καθόρισαν τόσο την επικαιρότητα όσο και τους τρόπους καταγραφής της, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ανοίγουν μια απευθείας διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ δημοσιογράφων και κοινού, με θέμα την πραγματικότητα και τις προκλήσεις της δημοσιογραφικής καταγραφής και της αξιοπιστίας της ενημέρωσης του πολίτη, εν μέσω συνθηκών έκτακτης ανάγκης και αφορμή την Avant-Première του ντοκιμαντέρ «Παρόντες», του Γιώργου Αυγερόπουλου, που αποτελεί την πρώτη παραγωγή ντοκιμαντέρ από το iMEdD.

Αμέσως μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, το webcast των ΔΙΑΛΟΓΩΝ θα φιλοξενήσει ως κεντρικό ομιλητή τον ίδιο τον δημιουργό, Γιώργο Αυγερόπουλο, πλαισιωμένο από αναγνωρισμένους και βραβευμένους δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και κινηματογραφιστές που συνεργάστηκαν στο ντοκιμαντέρ και αποτελούν επίσης μέλη της ευρύτερης ομάδας που συμμετείχε στο πολυμεσικό ντοκουμεντο «Παρόντες» που υλοποίησε και παρουσίασε το iMEdD τον Απρίλιο του 2020.

Στη live συζήτηση των ΔΙΑΛΟΓΩΝ θα συμμετέχει και το ίδιο το κοινό με τις ερωτήσεις και τα σχόλιά του.

Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Διάβασε αναλυτικά και κάνε εγγραφή εδώ.