Ένα νέο άλμπουμ των Queens Of The Stone Age φαίνεται ότι επιβεβαιώθηκε από τον Τζέσι Χιουζ. Ο τραγουδιστής των Eagles Of Death Metal διέρρευσε κάποιες προνομιακές πληροφορίες μέσω του Instagram του σχετικά με τα επόμενα μουσικά βήματα των Queens Of The Stone Age του φίλου του Τζος Χόμι.

Οι Eagles Of Death Metal ιδρύθηκαν από τον Χιουζ και τον ιθύνοντα νου των Queens Of The Stone Age, Τζος Χόμι, με το ντουέτο να γράφει και να ηχογραφεί μαζί και τα τέσσερα στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος. Σε μια πρόσφατη ζωντανή ροή στο Instagram, ο Χιουζ ρωτήθηκε από κάποιον θεατή με τι ασχολείται αυτήν την περίοδο, πριν ο τραγουδιστής απαντήσει: «Με ηχογραφήσεις». Κατά τη διάρκεια του βίντεο, ο Χιουζ συνέχισε λέγοντας ότι οι Eagles «ηχογραφούν ένα νέο δίσκο. Οι Queens μόλις έγραψαν έναν, τώρα κάνουμε το δικό μας», ενώ τα πλάνα αναρτήθηκαν στο Reddit. Όπως σημειώνεται, το τελευταίο άλμπουμ των Queens Of The Stone Age ήταν το «Villains» του 2017.

Τα νέα έρχονται καθώς οι Queen Of The Stone Age άρχισαν να αποκαλύπτουν τα σχέδια περιοδείας τους για το 2023. Το συγκρότημα επρόκειτο να συμμετάσχει ως κεντρικό συγκρότημα στα φεστιβάλ του Ρέντινγκ και Λιντς το 2021 και στο Mad Cool φέτος, ωστόσο ακύρωσε και τις δύο εμφανίσεις λόγω «περιορισμών και προβλημάτων εφοδιασμού». Η τελευταία εμφάνιση του συγκροτήματος ήταν το 2018, κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης περιοδείας στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, οι Queens Of The Stone Age πρόκειται να εμφανιστούν τόσο στο Southside Festival όσο και στο Hurricane Festival την επόμενη χρονιά, που θα πραγματοποιηθούν και τα δύο στη Γερμανία τον Ιούνιο.

Πιο πρόσφατα, ο Τζος Χόμι εμφανίστηκε στη σκηνή στο Γουέμπλεϊ ως μέρος της συναυλίας-αφιερώματος στον Τέιλορ Χόκινγκς, που διοργάνωσαν οι Foo Fighters. Πρώτα διασκεύασε το «Let’s Dance» του Ντέιβιντ Μπόουι με ένα συγκρότημα υπό την ηγεσία του Νάιλ Ρότζερς πριν φέρει στη σκηνή τους Ντέιβ Γκρολ των Foo Fighters και τον Τζον Πολ Τζόουνς των Led Zeppelin για να επανασυστήσουν το supergroup Them Crooked Vultures για ένα σετ τριών τραγουδιών. Πριν από αυτή την εμφάνιση, οι Them Crooked Vultures είχαν εμφανιστεί τελευταία φορά σε συναυλία το 2010.

Ωστόσο, νωρίτερα φέτος, ο Γκρολ είπε ότι μια πιθανή επιστροφή ήταν στα χαρτιά, λέγοντας «Ελπίζω ότι κάποια μέρα θα το ξανακάνουμε». Τα σχόλιά του έρχονται αφού ο Χόμι μίλησε για την ελπίδα του για την επαναδημιουργία του συγκροτήματος το 2019, παραδεχόμενος ότι «πάντα κάτι μαγειρεύεται».

Υπενθυμίζεται ότι οι Eagles Of Death Metal των Τζος Χόμι και Τζέσι Χιουζ εμφανίστηκαν το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισίου, όπου σημειώθηκε μία από τις πλέον πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Πηγή: rollingstone.com