Η είδηση του θανάτου της Τζόις Σιμς σκόρπισε τη θλίψη στον χώρο της μουσικής, με πολλούς από τους συνεργάτες και συναδέλφους της να την αποχαιρετούν με συγκινητικά μηνύματα. Η Σιμς έγινε γνωστή στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν το single της “Come Into My Life” έφτασε στο top 10 των τσαρτς στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πρώτη της επιτυχία, “All and All”, έφτασε στο νούμερο έξι στα τσαρτς των ΗΠΑ και μπήκε στο top 20 του βρετανικού single chart.

Η Σιμς, από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, είχε περιοδεύσει στην Αγγλία αυτό το καλοκαίρι και επρόκειτο να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ φέτος. Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε στα social media από μέλη της οικογένειάς της και μετά από επικοινωνία του Guardian με τους εκπροσώπους της Σιμς.

Η Ανέτ Ράμσεϊ, αδερφή της Σιμς, δήλωσε: «Η καρδιά μου έχει ραγίσει» και πρόσθεσε στο Facebook: «Θα θυμάμαι πάντα τις ευτυχισμένες στιγμές που έχουμε μοιραστεί, η αγάπη και η υποστήριξη που μου χάρισες δεν θα πάνε χαμένες. Σε αγαπώ μεγάλη αδερφή, αναπαύσου εν ειρήνη.» Η Ντέμπι Σιμς Χολ, μια άλλη από τις αδερφές της Σιμς, περιέγραψε την εκλιπούσα ως «μια όμορφη ψυχή μέσα και έξω» που «πραγματικά θα λείψει».

Ο Κρις Ρίζικ, εκδότης της ιστοσελίδας SoulTracks, περιέγραψε την Σιμς ως «μεγάλο ταλέντο που τραγούδησε, έγραψε και έπαιζε για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Ο κόσμος της μουσικής θα θρηνήσει για το θάνατο αυτού του πολύπλευρου ταλέντου που η επίδραση της στη μουσική ήταν ακόμη μεγαλύτερη από τη μαζική δημοτικότητα που πέτυχε τις τελευταίες τρεισήμισι δεκαετίες».

Η Σιμς, η οποία δημιούργησε μια βάση πιστών θαυμαστών στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνέχισε να απολαμβάνει την επιτυχία με κομμάτια όπως “Lifetime Love”, “Walk Away” και “Looking for a Love”. Η μουσική της έχει αποτελέσει sample και έχει ερμηνευτεί από καλλιτέχνες όπως ο Σνουπ Ντογκ, η Άντζι Στόουν και η Ράντι Κρόφορντ. Η τραγουδίστρια Λορέττα, η οποία έχει εμφανιστεί με τους Happy Mondays, Gorillaz και Swedish House Mafia, έγραψε το “RIP Τζόις Σιμς” μαζί με ένα βίντεο της επιτυχίας του 1987 “Come Into My Life”.

Πηγή: guardian.com
Photo Credit: Joyce Sims – Come Into My Life – Jazz Cafe, London – August 2015 | Gigs (KrisLW) via Youtube