Στην έρευνα αυτή που διεξήχθη από τους Alex Colville και Justin Kamp περιλαμβάνεται και το Μουσείο Ακρόπολης.

Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου 141 εκατομμύρια άτομα επισκέφθηκαν τα 100 κορυφαία μουσεία τέχνης στον κόσμο το 2022, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από αυτόν που είχε καταγραφεί το προηγούμενο έτος, αλλά και σημαντικά μειωμένος σε σχέση με το 2019 λόγω πανδημίας και πολέμου στην Ουκρανία

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι το μοναδικό ελληνικό μουσείο που μπήκε στη φετινή λίστα και βρίσκεται στην 27η θέση με 1.451.727 επισκέπτες, με σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας σε σχέση με το 2021.

Το Μουσείο του Λούβρου είναι πρώτο σε επισκεψιμότητα για το 2022, με περίπου 7,7 εκατομμύρια επισκέπτες. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Μουσείο του Βατικανού και ακολουθούν το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου και η Tate Modern. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Εθνικό Μουσείο της Κορέας.

Άλλα μουσεία που βρέθηκαν στην λίστα με τα δημοφιλή ιδρύματα είναι η Εθνική Πινακοθήκη στην Ουάσιγκτον, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι, το Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ της Ρωσίας, το Museo Nacional del Prado της Μαδρίτης και το Musée d’Orsay στο Παρίσι.

Πηγή: The Art Newspaper