Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ειρήνη Αντωνιάδη, μπορεί να το δει κάποιος ως ευκαιρία για ανασκόπηση των καλλιτεχνικών πεπραγμένων της τα τελευταία χρόνια. Σε κάθε περίπτωση η χαράκτρια Ειρήνη Αντωνιάδη επέλεξε και παρουσιάζει μια σειρά από έργα, τα οποία προέρχονται από διάφορα χρονικά σημεία και καλύπτουν διαφορετικές θεματικές ενότητες. Μια επίσκεψη στο εσωτερικό μιας μεσαιωνικής φλαμανδικής οικίας, ματιές σε τοπία νυχτερινά, με ανθρώπινη παρουσία ή μη. Κοινή συνισταμένη τους ότι τοποθετούνται μέσα στην τελευταία δεκαετία και αποτυπώνουν μια πορεία αναζήτησης μέσα από τις εκφραστικές δυνατότητες που προσφέρει η τεχνική της χαλκογραφίας. Μια τεχνική που ταξιδεύει αναλλοίωτη 500 χρόνια τώρα (από την Αναγέννηση) και η Ειρήνη Αντωνιάδη έρχεται να αξιοποιήσει εμμένοντας στην παραδοσιακή μεθοδολογία της μέσω της οξυγραφίας, της σκληρής χάραξης, ακουατίντα καταλήγοντας σε μια πλούσια, βαθιά απόχρωση του μαύρου.

Ειρήνη Αντωνιάδη

Η Ειρήνη Αντωνιάδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι Πτυχιούχος Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας απ’ όπου αποφοίτησε το 2001. Συνέχισε τις σπουδές στη Χαρακτική στην École Nationale des Arts Visuels de la Cambre στις Βρυξέλλες όπου σπούδασε με Υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Έλαβε το Βραβείο της πόλης των Βρυξελλών για τη διπλωματική της εργασία. Ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών.

Έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε ατομικές εκθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Έργα της βρίσκονται στο Μουσείο Χαρακτικής του Βελγίου και στη συλλογή της Εθνικής τράπεζας Ελλάδας.

Έχει επιλεγεί στην ετήσια έκθεση της Royal Society of Painter Printmakers στο Λονδίνο.