Το κουιντέτο Peter Elias & Friends υποδέχεται το θερινό Φεστιβάλ Μandrakia Αrtis 2023, που διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μανδρακίων την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 στις 9.30 το βράδυ στα Μαντράκια στο λιμανάκι του Μπίζη.

Τέταρτη στάση για το Φεστιβάλ, μετά την επιτυχημένη βραδιά έντεχνης ελληνικής μουσικής με τον Βασίλη Γισδάκη, ο βετεράνος κοντραμπασίστας Peter Elias, ο οποίος με τη συνοδεία σαξοφώνου, πλήκτρων και κρουστών, συναντά παλιούς γνώριμους και συνεργάτες του, καλλιτέχνες της τζαζ σκηνής, παρουσιάζοντας κομμάτια κλασικού ρεπερτορίου όλης της διαδρομής και εξέλιξης της “jazz standard”, αλλά και αυτοσχεδιασμούς, που θα δημιουργηθούν αποκλειστικά για το Φεστιβάλ. Μαζί του οι Nye Banfield στο σαξόφωνο, Jesse Doniach στο πιάνο, Justin Tambini στα ντραμς και η Liselotte Östblom στα φωνητικά.

Peter Elias

Ο Peter Elias, άρχισε να παίζει ηλεκτρικό μπάσο σε ηλικία 16 ετών και κοντραμπάσο στα 20. Εργάστηκε επαγγελματικά σε ηλικία 18 ετών και στα 23 του αναγορεύεται καθηγητής κοντραμπάσου και μπάσου κιθάρας στο Grant MacEwan College (τώρα Grant MacEwan University) στο Έντμοντον του Καναδά. Από το 1976 έως το 1992 ζούσε στην περιοχή του Τορόντο, όπου συνεργάστηκε με πολλούς σπουδαίους Καναδούς μουσικούς όπως οι Don Thompson, Lorne Lofsky, David Piltch, Ed Bickert, καθώς και επισκέπτες μουσικούς όπως ο Nat Adderly και η Renée Rosnes. Ξεκίνησε να κατασκευάζει μπάσα το 1979. Το 1981 αρχίζει να φτιάχνει κοντραμπάσα που σήμερα αριθμούν τα 89. Το 1987 κερδίζει συμβόλαιο για την κατασκευή 9 μπάσων για τη Συμφωνική Ορχήστρα του Σικάγου. Οι μεταγενέστερες πωλήσεις στην Ευρώπη οδήγησαν τον ίδιο στην Ελβετία το 1992, όπου αρχίζει να παίζει σε συναυλίες με τους Benny Golson, Sandy Patten, Robin Kenyatta. Η σχετικά πρόσφατη συνταξιοδότηση του επέτρεψε να αφιερώσει ξανά περισσότερο χρόνο στο πάθος του για την τζαζ.