Η σταρ του γαλλικού κινηματογράφου Ιζαμπέλ Αντζανί (Isabelle Adjani) δικάζεται αύριο στο Παρίσι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, με την κατηγορία ότι εμφάνισε μια δωρεά ως δάνειο και δήλωνε ψευδώς ότι η μόνιμη κατοικία της ήταν στην Πορτογαλία, κάτι που η ίδια διαψεύδει κατηγορηματικά.

Οι συνήγοροί της αναμένεται ότι θα ζητήσουν την αναβολή της δίκης επειδή η ηθοποιός δεν κατάφερε να επιστρέψει από τις ΗΠΑ λόγω μιας «σοβαρής ασθένειας», η οποία έχει επιβεβαιωθεί από έναν γιατρό της Νέας Υόρκης.

Η 68χρονη ηθοποιός είχε μπει στο στόχαστρο έρευνας των γαλλικών αρχών από το 2016, με αφορμή τις αποκαλύψεις των Panama Papers. Σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε τότε στη δημοσιότητα η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), η Αντζανί ήταν ιδιοκτήτρια μιας εταιρείας στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Δεν διαπιστώθηκε κάποια παρανομία της εταιρείας αυτής, ωστόσο διατυπώθηκαν άλλες υποψίες και την υπόθεση ανέλαβε η Οικονομική Εισαγγελία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: Στιγμιότυπο από το βίντεο “What’s in Isabelle Adjani’s Lady Dior Bag? – Episode 14”, Christian Dior, via YouTube