ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ:

Αντιμετωπίζοντας σύγχρονες προκλήσεις στην προεφηβεία και εφηβεία 

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν τα νεαρά παιδιά τους για να αντιμετωπίσουν την προκλητική ηλικία της εφηβείας, ιδιαίτερα στην εποχή μας με τις σύγχρονες προκλήσεις και δοκιμασίες. Με την Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University, Συμβουλευτική Ψυχολόγος–Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλος με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση τραυματικών γεγονότων.

Α’ μέρος: Τρόποι καλλιέργειας των «μαγικών» 4Α: αυτογνωσία, αυτοσεβασμός, αυτοφροντίδα και αυτοπεποίθηση για την ισορροπημένη ζωή και εξέλιξη των εφήβων και των γονέων.  Οι ισορροπημένοι και ευτυχισμένοι γονείς έχουν ισορροπημένα και ευτυχισμένα παιδιά.

13 Μαΐου 2024 | Δευτέρα, 18:00-20:00

Μύθος και Μεταμόρφωση στην Όπερα | Για ενήλικες

Ο κύκλος Μύθος και Μεταμόρφωση στην Όπερα επανέρχεται με νέα έργα των Γκλουκ, Μότσαρτ και Βάγκνερ για μια εισαγωγή στη μυσταγωγία της μουσικής, που αυτή τη φορά επικεντρώνεται στους Μύθους των Βορείων. Σε αυτή τη σειρά μαθημάτων παρουσιάζονται και αναλύονται υποθέσεις και χαρακτήρες από τις όπερες Σταχτοπούτα του Ροσσίνι, Ο Μαγικός Αυλός του Μότσαρτ, Ιφιγένεια εν Ταύροις και Άλκηστις του Γκλουκ, Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν και Πάρσιφαλ του Βάγκνερ και αποκωδικοποιούνται, μέσω της μουσικής, οι μύθοι και οι γρίφοι τους. Πώς οι ήρωες αυτοί έρχονται στο σήμερα και γιατί μας αφορούν; Με τη σοπράνο και θεατρολόγο Κάτια Πάσχου. 

14, 21, 28 Μαΐου, 4 Ιουνίου 2024 | Τρίτη, 18:00-20:00

Εικαστική εκπαίδευση παιδιών, τμήμα ενηλίκων

Πώς μπορούμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών που μεγαλώνουν στην εποχή της εικόνας λίγων δευτερολέπτων; Πώς προσεγγίζουμε την τέχνη με σεβασμό και πώς μιλάμε για αυτή; Στο παρόν πρόγραμμα ζωγραφίζουμε, κατασκευάζουμε και δουλεύουμε σαν εκπαιδευτικοί και σαν παιδιά. Βλέπουμε τα βήματα και τις εργασίες που μπορούμε να κάνουμε σε μια σχολική τάξη, αποφεύγοντας κοινότυπες διαδικασίες, και γινόμαστε οι εκπαιδευτικοί που θα θέλαμε να είχαμε και εμείς όταν ήμασταν παιδιά. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, εικαστικούς παιδαγωγούς και σε ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και τα παιδιά. Με την εικαστικό Άρτεμις Ohta Κατσαμπάνη.

15, 22, 29 Μαΐου, 5 Ιουνίου 2024 | Τετάρτη, 18:00-20:00

Workshops Κεραμικής | Για ενήλικες

Τεχνική Kurinuki

Τα κεραμικά κατασκευάζονται με την παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη του Kurinuki, όπου το κεραμικό διαμορφώνεται μέσα από τυχαία και αυθόρμητα κοψίματα. Η τεχνική Kurinuki ξεκινά με ένα τραχύ κομμάτι πηλού. Χέρια και απλά εργαλεία σκαλίσματος χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του βασικού σχήματος. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται από τα σμάλτα που χρησιμοποιούμε για τη διακόσμηση του. Με τον εικαστικό Γιώργο Τσεριώνη.

24 Μαΐου 2024 | Παρασκευή, 18:00-21:30