Εγκαινιάστηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, η έκθεση «Poor Things. Τα κοστούμια». Η έκθεση, που διοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με την Searchlight Pictures, αποτελεί την πρώτη έκθεση με κοστούμια κινηματογραφικής παραγωγής που διοργανώνεται στο Μουσείο Μπενάκη. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκε η βραβευμένη με Oscar και BAFTA ενδυματολόγος της ταινίας Holly Waddington. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 Ιουνίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024.

Το Μουσείο Μπενάκη δίνει την ευκαιρία στο κοινό του να θαυμάσει από κοντά τα εξαιρετικά κοστούμια της πρόσφατης και πολυβραβευμένης διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής και να εκτιμήσει άλλη μια διάσταση της τέχνης του ενδύματος.

Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπα χειροποίητα κοστούμια της Holly Waddington για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Poor Things, έτσι όπως αυτά φορέθηκαν από τους Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Vicki Pepperdine, Kathryn Hunter και Jerrod Carmichael, και παρουσιάστηκε ήδη στο Barbican Centre του Λονδίνου (2023).

Η πραγματοποίηση της έκθεσης δε θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη του Ομίλου ΔΕΗ.

Photo Credits: © Παναγιώτης Χατζηστεφάνου / Προεδρία της Δημοκρατία

Διαβάστε επίσης: 

Poor Things. Τα κοστούμια: Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη