Στις σελίδες του βιβλίου «Τα Σύμπαντα του Κόσμου», η αναζήτηση για το τι δίνει νόημα στη ζωή και την ύπαρξη γίνεται στην πλάτη ενός ιπτάμενου γάιδαρου, το δίλημμα ανάμεσα στον πόνο του έρωτα ή τη λήθη του παραδείσου βασανίζει θεούς κι ανθρώπους και το βιβλίο της γνώσης αψηφά τους φυσικούς νόμους και μετατρέπεται σ’ ένα πύρινο ουράνιο τρένο με γράμματα αντί για βαγόνια, που απειλεί να κάψει τους αμέριμνους και αδαείς…

«Ποιο είναι το λογικό και ποιο το παράλογο, ποιο το αληθινό και ποιο το ψεύτικο, ποιο το υπαρκτό και ποιο το ανύπαρκτο;» Εξαρτάται πώς βλέπει κανείς τα πράγματα και ο Διογένης –ένας μεσήλικας άντρας που φτάνει για διακοπές σ’ ένα κυκλαδίτικο νησί– ανακαλύπτει πως η πραγματικότητα με τη φαντασία συχνά μπερδεύονται, όπως οι θαμώνες μιας παραλίας γυμνιστών που συγχρωτίζονται και συναναστρέφονται, πίνουν και χορεύουν, κολυμπούν και εξερευνούν, ερωτεύονται και απογοητεύονται. Ο Διογένης, παρέα με το Αυτ@, το μαύρο γατί με το απροσδιόριστο φύλο, πιστό του ακόλουθο από τη μέρα που πατάει στο νησί, γίνεται δεινός παρατηρητής ανθρώπων και συμπεριφορών, επιθυμιών και απωθημένων, μοιραίων ή όχι επιλογών.

Ξενοφών Φύτρος – Πληροφορίες για τον συγγραφέα

Ο Ξενοφών Φύτρος γεννήθηκε στη Σαντορίνη τον Νοέμβριο του 1979. Σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία στην Αθήνα και εργάστηκε στη συνδρομητική τηλεόραση και σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Δύο αστυνομικά μυθιστορήματά του έχουν εκδοθεί από τις Εκδόσεις Bell (Ο Θεός του Πολέμου / 2018, Αγαπημένο μου Ημερολόγιο / 2021). Διηγήματά του έχουν βραβευτεί και συμπεριληφθεί σε συλλογικούς τόμους. Με το νέο μυθιστόρημα, Τα Σύμπαντα του Κόσμου, συστήνεται εκ νέου στους αναγνώστες με σκηνικό έμπνευσης την Ανάφη, το νησί από το οποίο κατάγεται και πέρασε τα ωραιότερα καλοκαίρια της ζωής του.