Deadpool & Wolverine

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Σον Λίβι

Τα Marvel Studios παρουσιάζουν το σημαντικότερο μέχρι σήμερα λάθος τους…. την ταινία «Deadpool & Wolverine». O απαθής Γουέιντ Γουίλσον περιφέρεται ως απλός πολίτης. Έχει αφήσει πλέον πίσω του τις μέρες του ως ο πολυλογάς και αθυρόστομος μισθοφόρος, Deadpool. Όταν ο πλανήτης του αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή απειλή, ο Γουέιντ πρέπει απρόθυμα να αναλάβει δράση μαζί με έναν ακόμα πιο απρόθυμο… απρόθυμο; Τον πλέον απρόθυμο; Πρέπει να πείσει έναν απρόθυμο Wolverin να… Σκατά! Οι περιλήψεις είναι τόσο ηλίθιες.

Τίγρης

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Αντρέι Τανάσε

Η Vera Cumpănaş (31) ζει στο Sibiu, μια μικρή πόλη της Τρανσυλβανίας όπου εργάζεται ως κτηνίατρος του τοπικού ζωολογικού κήπου και διαθέτει μια μικρή κλινική κατοικίδιων ζώων. Έχει χάσει πρόσφατα το μωρό της λόγο μιας γενετικής παραμόρφωσης, λίγες μόνο ημέρες μετά τον τοκετό, ενώ παράλληλα απομακρύνεται από τον σύζυγό της, περνώντας περισσότερο χρόνο στη δουλειά της και γίνεται όλο και πιο θρήσκα. Μια μέρα μια θηλυκή τίγρη που κατασχέθηκε από έναν ντόπιο μουσικό εκκεντρικό Ρομά πηγαίνει στο ζωολογικό κήπο. Την ίδια μέρα η Βέρα συγκλονισμένη ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της, Τόμα, έχει σεξουαλική σχέση με μια πολύ νεότερη γυναίκα. Αρνούμενη να τον αντιμετωπίσει, αποφασίζει να περάσει τη νύχτα στο ζωολογικό κήπο, όπου προσπαθεί να ηρεμήσει το άγχος της με αλκοόλ. Προβληματισμένη και λίγο τρυφερή, ταΐζει την τίγρη από μόνη της, παραλείποντας να κλείσει σωστά το κλουβί της. Το πρωί, συνειδητοποιεί ότι το ζώο εξαφανίστηκε και αναγκάζεται να ακολουθήσει μαζί με τις τοπικές αρχές, σε μια προσπάθεια ανεύρεσης και επαναφοράς του ζώου στο κλουβί του.

Όλα για τη μητέρα μου (Επανέκδοση)

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ίσως, ο πιο αυθεντικός Αλμοδόβαρ, στην τεράστια φιλμογραφία του. Ένας ύμνος στη γυναίκα-μητέρα. Μια ανύπαντρη μητέρα στη Μαδρίτη βλέπει τον μοναχογιό της να πεθάινει στα 17α γενέθλιά του, καθώς τρέχει να ζητήσει αυτόγραφο από μια ηθοποιό. Πηγαίνει στη Βαρκελώνη για να βρει τον πατέρα του, μια τρανσέξουαλ ονόματι Λόλα, που δεν γνωρίζει καν, ότι έχει παιδί. Πρώτα βρίσκει τον φίλο της, Αγράδο, επίσης τρανσέξουαλ. Μέσω αυτού γνωρίζει τη Ρόζα, μια νεαρή καλόγρια με προορισμό το Ελ Σαλβαδόρ, και τυχαία, γίνεται η προσωπική βοηθός της Χούμα Ρόχο, της ηθοποιού που θαύμαζε ο γιος της. Βοηθά τη Χούμα να διαχειριστεί τη Νίνα, τη συμπρωταγωνίστρια και ερωμένη της και φροντίζει την Ρόζα κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης εγκυμοσύνης. Με αναφορές στον Λόρκα, το «Όλα για την Εύα» και το «Λεωφορείο, ο Πόθος», οι μητέρες (και οι πατέρες και οι ηθοποιοί) θα βιώσουν τη θλίψη, την αγάπη και τη φιλία.

Μητρικό ένστικτο

Σκηνοθεσία: Μπενουά Ντελόμ

Με πρωταγωνίστριες τις βραβευμένες με Όσκαρ, Jessica Chastain (Τζέσικα Τσαστέιν) και Anne Hathaway (Αν Χάθαγουεϊ), το ΜΗΤΡΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ για δύο καλύτερες φίλες και γειτόνισσες, την Alice και τη Céline, των οποίων οι τέλειες ζωές στα προάστια της δεκαετίας του ’60, καταστρέφονται από ένα τραγικό ατύχημα με ένα από τα παιδιά τους. Σηματοδοτώντας το σκηνοθετικό ντεμπούτο του καταξιωμένου κινηματογραφιστή Benoit Delhomme, ακολουθούμε τις δύο γυναίκες καθώς οι οικογενειακοί τους δεσμοί υπονομεύονται σταδιακά από ενοχές και παράνοια, και αναπτύσσεται μια συναρπαστική μάχη των θέλω τους, αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή πλευρά της μητρικής αγάπης.

Ουγκέτσου μονογκατάρι

Σκηνοθεσία / Σενάριο:

Δύο αδέρφια, ο ένας τυφλωμένος από την απληστία, ο άλλος από τη ζήλια. Σε μια εποχή που η γη λεηλατείται από τα στρατεύματα, διακινδυνεύουν τις οικογένειες και τις ζωές τους για να ακολουθήσουν τις εμμονές τους. Ο Τομπέι, θα χαθεί στις στρατιωτικές φιλοδοξίες του και ο Γκαντζούρο, στον μυστηριώδη κόσμο της λαίδης Ουακάσα. Ο κύκλος και για τους δυο τους θα κλείσει απροσδόκητα… Σ’ένα χωριό της μεσαιωνικής Ιαπωνίας, η οποία σπαράσσεται από εμφύλιους πολέμους, δύο αδέρφια διακινδυνεύουν τις οικογένειες και τις ζωές τους, για να ακολουθήσουν τις εμμονές τους. Ο Γκεντζούρο, ένας φτωχός αγγειοπλάστης, ονειρεύεται καλλιτεχνική δόξα και πλούτη, ενώ ο αδερφός του, Τομπέι, θέλει να γίνει ένδοξος σαμουράι. Αποφασίζουν να κατευθύνουν προς την πόλη, χωρίς τις οικογένειές τους, για να πουλήσουν την πραμάτεια τους. Όταν τελικά φτάσουν εκεί και βρεθούν κοντά στην πραγμάτωση των στόχων τους, ο πρώτος θα πέσει θύμα της γοητείας ενός φαντάσματος κι ο τελευταίος θα ανακαλύψει ότι η γυναίκα του έχει γίνει πόρνη.