Το πιο πλούσιο συναυλιακό καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων! Μετά από τις 32 καλοκαιρινές βραδιές του Μαΐου, του Ιουνίου και του Ιουλίου κάτω από τις χαρακτηριστικές καμινάδες της, το ραντεβού μας με τη Μουσική Τεχνόπολη και τους χιλιάδες επισκέπτες της ανανεώνεται για τον Σεπτέμβριο με 13 ακόμα μουσικές εμπειρίες γεμάτες ρυθμό και ενέργεια!

Η αυλαία για το δεύτερο μέρος ανοίγει την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, με ένα υπερθέαμα γεμάτο vintage νοσταλγία από τη μουσική κολεκτίβα Postmodern Jukebox που εδώ και τουλάχιστον 13 χρόνια δίνει πνοή σε σύγχρονες επιτυχίες, μετατρέποντας τον ήχο τους σε ρετρό αναμνήσεις. Oι Σκιαδαρέσες, οι κατά κόσμον δίδυμες Νίκη και Όλγα με την πάντα καλοκαιρινή διάθεση ανεξαρτήτως καιρού και εποχής, ακολουθούν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου μαζί με τους Usurum με ακόμα ένα απόλυτα cool live, όπως αυτό που μας χάρισαν στην καρδιά του καλοκαιριού.

Μια συναυλία-κάλεσμα επί σκηνής ενάντια στον μισογυνισμό στη μουσική οργανώνει η Sadahzinia την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, συγκεντρώνοντας ένα δυνατό all female line up. Έσοδα της βραδιάς θα στηρίξουν κινήματα και συλλογικότητες κατά της έμφυλης βίας, που θα δώσουν το παρών στη συναυλία. Στη συνέχεια, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, ο ανατρεπτικός και γεμάτος ενέργεια Πάνος Βλάχος επιστρέφει στη σκηνή της Τεχνόπολης που, όπως απέδειξε και τον περασμένο Ιούλιο, του ταιριάζει απόλυτα!

Δυναμική συνέχεια με τον Φοίβο Δεληβοριά, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου. Στη μοναδική μεγάλη του συναυλία στην Αθήνα γι’ αυτήν τη σεζόν, ο πολυσχιδής τραγουδοποιός και καλλιτέχνης παρουσιάζει μια απολαυστική αναδρομή στη μουσική του πορεία από το 1989 ως το 2024, με το Παιδί Τραύμα να ανοίγει τη συναυλία. Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη παίρνει ο μοναδικός Αλκίνοος Ιωαννίδης, με ένα πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικότητα, συγκίνηση, ενέργεια και αγαπημένα τραγούδια, παρέα με τη σπουδαία του μπάντα.

Αλκίνοος Ιωαννίδης
Αλκίνοος Ιωαννίδης

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου η Μαρίνα Σπανού, μαζί με την κιθάρα και τους μουσικούς της, μας προσκαλεί στο δικό της ταξίδι όπου μοιράζεται τις καινούργιες της ιστορίες για καλοκαιρινούς έρωτες και για αγαπημένες της αθηναϊκές γειτονιές, ενώ ο Θεσσαλονικιός ράπερ 12ος Πίθηκος έρχεται στην Τεχνόπολη την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου με μια μεγάλη γιορτή για τα 20 χρόνια παρουσίας του στη μουσική, παρέα με φίλους και καλλιτέχνες που τον έχουν συντροφεύσει σε όλη του την πορεία.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου υποδεχόμαστε τα «Μπλουζ της Ψωροκώσταινας» ή αλλιώς την επί σκηνής σύμπραξη των καταιγιστικών Panx Romana με τον αειθαλή Δημήτρη Πουλικάκο και τους «Γεια σου Τάκη», μια γιορτή αφιερωμένη σε τόσες γενιές ανθρώπων που με ροκ εντ ρολ διάθεση σκέφτονται και εκφράζονται πάντα εκτός πλαισίου. Άλλη μια μοναδική σύμπραξη ακολουθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου: οι Nightstalker και οι Naxatras, δυο εγχώριες μπάντες που υπηρετούν πιστά τον σκληρό ψυχεδελικό ήχο, ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους σε μία double bill συναυλία που υπόσχεται να μας απογειώσει.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου o Γιάννης Αγγελάκας και οι 100°C παρουσιάζουν μια συναυλία-γιορτή, ένα ταξίδι που ξεκινά από τις Τρύπες και φτάνει μέχρι τον τελευταίο δίσκο που έκαναν μαζί με τίτλο «Έχω κέφια», ενώ την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την επιστροφή του στη δισκογραφία, ο Μιχάλης Ρακιντζής επιστρέφει και στις live εμφανίσεις, με guest τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο. Στην εμφάνισή του με τίτλο -τι άλλο;- «S.A.G.A.P.O.», οι ‘90s επιτυχίες του θα συνοδεύονται, μεταξύ άλλων, από ένα οπτικό sing-along πρόγραμμα με ΑI videos και motion graphics visuals μέσω γιγαντοοθονών.

Τέλος, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου η Μουσική Τεχνόπολη ολοκληρώνει τη σεζόν με το τελευταίο καλοκαιρινό πανηγύρι για φέτος: οι Ρίζες με τις παραδοσιακές μουσικές από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα μας ενώσουν ξανά σε έναν απέραντο κυκλικό χορό, που περιέχει τις καλύτερες συναυλιακές αναμνήσεις του φετινού καλοκαιριού… μέχρι το επόμενο! Ραντεβού στη Μουσική Τεχνόπολη 2025!

Panx Romana

Αναλυτικό πρόγραμμα
Σεπτέμβριος 2024

#ΜουσικήΤεχνόπολη

Τρίτη 03.09 | Postmodern Jukebox
Τετάρτη 04.09 | Σκιαδαρέσες – Usurum
Κυριακή 08.09 | Stop Misogyny in (t)rap: A Call by Sadahzinia
All Female Line Up TBA
Δευτέρα 09.09 | Πάνος Βλάχος
Τρίτη 10.09 | Φοίβος Δεληβοριάς
Special guest: Παιδί Τραύμα
Τετάρτη 11.09 | Αλκίνοος Ιωαννίδης
Πέμπτη 12.09 | Μαρίνα Σπανού
Παρασκευή 13.09 | Δωδέκατος Πίθηκος: 20 χρόνια
Σάββατο 14.09 | Panx Romana – Δημήτρης Πουλικάκος & οι «Γεια σου Τάκη» | «Τα Μπλουζ της Ψωροκώσταινας»
Κυριακή 15.09 | Nightstalker – Naxatras
Δευτέρα 16.09 | Γιάννης Αγγελάκας & οι 100°C
Opening: Καλλιόπη Μητροπούλου – Νίκος Βελιώτης
Τετάρτη 18.09 | Μιχάλης Ρακιντζής | S.A.G.A.P.O.
Guest: Κώστας Χαριτοδιπλωμένος
Πέμπτη 19.09 | Ρίζες
Παίζουν τα συγκροτήματα: Κανβινήτισσες – Ματζούνια – Θαλασσινή Πάροδος – Ανδριάνα Αχιτζάνοβα Band

Το πρόγραμμα ενδέχεται να εμπλουτιστεί ή/και να τροποποιηθεί.