Ένα σοκαριστικό συμβάν σε ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο θα αναγκάσει μια μητέρα να αναλάβει δράση για να αποδοθεί δικαιοσύνη, σε αυτό το γεμάτο σασπένς δράμα με πρωταγωνίστρια τη σούπερ σταρ της Δανίας, Τρίνε Ντίρχολμ.

H 42χρονη Νάνα καλεί την κόρη της, Σίλε, και την καλύτερή της φίλη σε μια κρουαζιέρα αναψυχής για να γιορτάσουν τα 18α γενέθλια της Σίλε. Η Νάνα ελπίζει το ταξίδι αυτό να είναι μια καινούργια αρχή, μιας και η σχέση της με την κόρη της αντιμετωπίζει προβλήματα μετά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε η οικογένεια εξαιτίας του διαζυγίου. Oμως, το πρώτο κιόλας βράδυ οι ονειρεμένες διακοπές μετατρέπονται σε εφιάλτη, αφού η Νάνα ξυπνάει και διαπιστώνει πανικόβλητη ότι η Σίλε έχει εξαφανιστεί. Όταν τελικά τη βρίσκουν, η Νάνα καταλαβαίνει αμέσως τι έχει συμβεί, παρόλο που η Σίλε δεν έχει καμία ανάμνηση από τα όσα πέρασε και κανείς δε φαίνεται να την πιστεύει.

Η Νάνα συνειδητοποιεί ότι για να αποδοθεί δικαιοσύνη, θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της σε πείσμα όλων αυτών που θα προσπαθήσουν να αποσιωπήσουν την κατάσταση, αφού η αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία σε διεθνή ύδατα και η πλοιοκτήτρια εταιρεία θα προτιμούσε να συνεχιστεί η ψευδαίσθηση των τέλειων διακοπών. Eτσι, η Νάνα έχει διορία να βρει τον ένοχο μέχρι τη λήξη του ταξιδιού σε λίγες μέρες…

Ταυτότητα ταινίας
Το Κορίτσι των Γενεθλίων / Birthday Girl

  • Δανία, 2024
  • Σκηνοθεσία: Μάικλ Νόερ
  • Σενάριο: Μάικλ Νόερ, Τζέσπερ Φινκ
  • Πρωταγωνιστούν: Τρίνε Ντίρχολμ, Φλόρα Οφέλια Χόφμαν Λιντάλ, Χέρμαν Τομεράας, Μάγια Ιντα Τίλε
  • Διάρκεια: 95 λεπτά