Οι καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου “Κέντρο Τέχνης– Aegean MarbleArt”, υπό την αιγίδα του “Πολεμικού Μουσείου Αθηνών” και του Δήμου Πάρου διοργανώνουν την 12η κατά σειρά παρουσίαση της περιοδεύουσας ομαδικής εικαστικής έκθεσης με τίτλο «ΠΑΡΟΣ: Αλς & Ναυς – 3000 Χρόνια Γαλάζιο και Λευκό Αιγαίον», στην Αίθουσα Τέχνης «Άγιος Αθανάσιος» στη Νάουσα της Πάρου το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024 και ώρα 20.00.

  • Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση είναι: Γκέυ Αγγελή, Κίμων Αξαόπουλος, Σταυριέλενα Δημητρακοπούλου, Κώστας Ευαγγελάτος, Ειρήνα Κερντίλ, Μάρθα Κόλλια, Αλέκος Λιάπης, Παναγιώτα Μελέτη, Μανταλένα Μελισσουργάκη, Αλεξάνδρα Μπουλά, Ελένη-Ντίνια Μπούνταλη, Μαίρη Παλαιολόγου, Φωτεινή Παππά, Αθανάσιος-Παναγιώτης Προβελεγγιάδης, Δημήτρης Σίμος, Δέσποινα Σταθάκη, Κατερίνα Σταμπολίτη, Νανά Στεργιοπούλου, Ρένα Φλώρου
  • Καλλιτεχνική διεύθυνση – επιμέλεια: Ph.D. Δημήτρης Πανταζίδης
  • Συντονισμός εκδήλωσης: Δημήτρης Σίμος

Τα έργα της έκθεσης πραγματεύονται την Ελληνική παρουσία στο Αιγαίο στα 3000 και πλέον χρόνια, αποδίδοντας εικαστικά με ποικίλες αισθητικές τεχνοτροπίες τα σημαντικά γεγονότα της ιστορικής διαδρομής που διανύουμε.

Πρόκειται για εκδήλωση που απευθύνεται σε μικρούς, νέους και μεγάλους, οι οποίοι διακατέχονται από το αίσθημα αγάπης για τις Τέχνες, το Αιγαίο και τα 3000 χρόνια ιστορίας του.

Άλλωστε ο αγώνας για ελευθερία και αξιοπρέπεια είναι διαρκής και ως εκ τούτου συνεχίζεται… Παρουσιάζονται επίσης έργα γλυπτικής σε πέτρα και μάρμαρο, από την συλλογή του Κέντρου Τέχνης – Aegean MarbleArt.

Πηγή έμπνευσης των καλλιτεχνών αποτελούν οι μνήμες των ιστορικών γεγονότων και τα συναισθήματα που προκαλούν, οι προσωπικές εμπειρίες αναφορικά με το σπινθηροβόλο Ελληνικό πνεύμα στην διαχρονική του πορεία και στο πλαίσιο του σύγχρονου τρόπου ζωής. Διαχειρίζονται το θέμα με την αισθητική του χρώματος και της μορφής αποδίδοντας εικαστικά ο καθένας ξεχωριστά, με την τεχνοτροπία που τον διακρίνει δημιουργώντας ατομικό ή συλλογικό έργο.

Με αυτά τα δεδομένα ο εικαστικός πλούτος των έργων παραδίδεται προς θέαση και προβληματισμό στο φιλότεχνο κοινό.

Υπενθυμίζουμε πως η έκθεση αποτελεί την 12η διοργάνωση σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδος όπως την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στο Μουσείο Μπουμπουλίνας του Δήμου Σπετσών, στο Δήμο Μεγίστης (Καστελόριζο), στην αίθουσα του Βουλευτικού του Δήμου Ναυπλίου, στη Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, στο πολιτιστικό κέντρο “Άγιος Αθανάσιος” του Δήμου Πάρου και στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Επίσης έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί η έκθεση και σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδος.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

  1. Εικαστικό δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά με τίτλο: “Φτιάχνω την Αργώ και αρμενίζω το Αιγαίον” την Παρασκευή 23 Αυγούστου και ώρα 19:00.
  2. Παρουσίαση του βιβλίου “Ασκληπειακή Αυτοθεραπευτική” του Ph.D. Δημήτρη Ι. Πανταζίδη την ημέρα των εγκαινίων, στο πλαίσιο της έκθεσης. Την παρουσίαση θα κάνει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Άννα Κάγκανη με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου Πάρου “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”.