Την Παρασκευή 23 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του Ά Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου, ο Μπάμπης Βελισσάριος θα μας παρουσιάσει τραγούδια σε ποίηση του Νίκου Καββαδία, μελοποιημένα από τους Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Σπανό, Μαρίζα Κωχ, Ξέμπαρκους, Δημήτρη Ζερβουδάκη καθώς και τραγούδια της θάλασσας!

Μαζί του ο διακεκριμένος μαέστρος Μανόλης Ανδρουλιδάκης στην κιθάρα και η πολυσχιδής μουσικός και τραγουδίστρια Εύη Μάζη στο φλάουτο και το τραγούδι.

Ο Νίκος Καββαδίας, ναυτικός και ποιητής, ανήκει στην λογοτεχνική γενιά του ’30, με την έκδοση της πρώτης ποιητικής του συλλογής το 1933 σε ηλικία 23 ετών. Ο ποιητής των «μακρυσμένων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων», γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1910 στο Χαρμπίν Μαντζουρίας από γονείς Κεφαλλονίτες. Ο πατέρας του Χαρίλαος Καββαδίας καταγόταν από το Φισκάρδο ενώ η μητέρα του Δωροθέα, το γένος Αγγελάτου, από την Άσσο.

Ο Μπάμπης Βελισσάριος, ηθοποιός, τραγουδιστής (τενόρος) και μουσικός, μόνιμος συνεργάτης εδώ και 23 χρόνια με την Εθνική Λυρική σκηνή και με σημαντικές συνεργασίες με κορυφαίους δημιουργούς όπως ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (συνεργάστηκε μαζί του σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Moby Dick» και πιο πρόσφατα στην παράδοση της ολυμπιακής φλόγας στο Καλλιμάρμαρο όπου ερμήνευσε το έργο «Ολυμπιόνικος» υπό τη διεύθυνση του ίδιου του δημιουργού), θεωρείται πλέον ερμηνευτής «πρώτης γραμμής» με εμπειρία στους πιο σημαντικούς μουσικούς χώρους σε Ελλάδα και εξωτερικό (Καλλιμάρμαρο, Ηρώδειο, Λυρική, Carnegie Hall της Νέας Υόρκης).