Σε ένα γκρίζο, μισογκρεμισμένο κι αραχνιασμένο πύργο ζει ο παν-κάκιστος μάγος Λοπωδύτ. Κάθε μέρα ανεβοκατεβαίνει τις στριφογυριστές σκάλες του πύργου του προσπαθώντας να φτιάξει μαγικά φίλτρα ώστε να γίνει ο πιο ξακουστός μάγος του κόσμου.

Ο πιστός του βοηθός, ο καλός Μπάμιας, τρέχει ξοπίσω του κάνοντας ένα σωρό γκάφες. Ο Μπάμιας έχει έναν και μοναδικό φίλο, το φεγγάρι.

Μια μέρα, δυο κοντοπίθαρα, αλλόκοτα, αλλά καλοσυνάτα πλάσματα που ψάχνουν φίλους θα μπλεχτούν στα πόδια του μάγου. Τι θα μαγειρέψει ο μάγος τα μεσάνυχτα στο μεγάλο καζάνι; Θα καταφέρει ο Μπάμιας να σώσει τον αγαπημένο του φίλο, το φεγγάρι; Ποιος θα τον βοηθήσει;

Μια παράσταση που θα δώσει στα παιδιά το ερέθισμα να σκεφτούν ότι η μοναδικότητα του καθενός είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός!

Λίγα λόγια για το έργο «Φεγγαρόσουπα»:

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2005 και ήταν η πρώτη ομιλούσα παράσταση της ομάδας Κοκού-Μουκλό. Ήδη από το 2003 η Βάσω Γιαρένη και η Ηρώ Θεοδώρου, ιδρυτικά μέλη της ομάδας, είχαν δημιουργήσει τρεις κουκλοθεατρικές παραγωγές: «Το τελευταίο χρυσό αυγό του κόσμου» των Χρήστου Μπουλώτη και Νικόλα Ανδρικόπουλου, «Το κάδρο» και «Το όνειρο του γέρο-Ταρκάν», παραστάσεις βασισμένες στην κίνηση και τη μουσική.

Κατά τη δημιουργία της «Φεγγαρόσουπας», η ομάδα συνεργάστηκε με τον σπουδαίο κουκλοπαίκτη Χρήστο Αυτσίδη, ο οποίος ανέλαβε τη σκηνοθεσία και τη διδασκαλία των φωνών των χαρακτήρων. Η παράσταση αυτή ήταν και η αρχή της συνεργασίας με τη συνθέτρια Σοφία Ταμβακοπούλου, η οποία έμελλε να γίνει βασικό μέλος της ομάδας Κοκού-Μουκλό.

Από τότε, το τσουκάλι του μάγου είναι αδιάκοπα στη φωτιά και η σούπα κοχλάζει σε θέατρα, σχολεία και φεστιβάλ. Πρόκειται για μια παράσταση σημείο αναφοράς για την ομάδα Κοκού-Μουκλό.

Συντελεστές:

  • Κούκλες σκηνικά: Ομάδα Κοκού-Μουκλό Βάσω Γιαρένη – Ηρώ Θεοδώρου
  • Μουσική: Σοφία Ταμβακοπούλου
  • Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Χρήστος Αυτσίδης
  • Κοστούμια: ΚΙ-ΚΙ
  • Εμψύχωση: Βάσω Γιαρένη /Αγγελική Γουναρίδη / Μπάμπης Κωστιδάκης

Διάρκεια: 60′

Η «Φεγγαρόσουπα» κυκλοφορεί σε βιβλίο & cd από τις εκδόσεις Πατάκη / Βάσω Γιαρένη – Φίλιππος Μανδηλαράς