«Όλα είναι Δράμα», είναι το σύνθημα του 47ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (47ο DISFF) που σηκώνει αυλαία σήμερα (2/9) και υπόσχεται μία αξέχαστη κινηματογραφική γιορτή, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 211 ταινίες από 39 χώρες, ενδιαφέροντα αφιερώματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, λογοτεχνικά αίθρια και cinematherapy για όλους.

Ειδικότερα, από τις 211 ταινίες που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα, 148 μικρού μήκους ταινίες διαγωνίζονται στα 7 διαγωνιστικά τμήματα του DISFF, ενώ 63 προβάλλονται στα φετινά αφιερώματα. Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αφιέρωμα στη Φρίντα Λιάππα και τον Κωνσταντίνο Γιάνναρη και μάστερκλας του Γιώργου Μαυροψαρίδη. Και φέτος, οι δύο ταινίες που θα αποσπάσουν τις κορυφαίες διακρίσεις στο Εθνικό αλλά και το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, θα εξασφαλίσουν αυτόματα το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία των Όσκαρ.

Το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα και το Διεθνές Διαγωνιστικό πλαισιώνονται για άλλη μία χρονιά από το Διεθνές Σπουδαστικό και το Εθνικό Σπουδαστικό Πρόγραμμα. Παράλληλα, συνεχίζουν την επιτυχημένη τους πορεία τα διαγωνιστικά προγράμματα Διεθνές Animation, Short & Green, και KIDDO με ταινίες για παιδιά και από παιδιά, αλλά και το Short Film Hub που φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία -με ακόμα πιο ενδυναμωμένη την παρουσία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Φέτος το DISFF παρουσιάζει, σε ειδικό αφιέρωμα, τις φοιτητικές ταινίες που δημιουργήθηκαν κατά τα τρία πρώτα εξάμηνα της Κινηματογραφικής Σχολής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με εξ αποστάσεως μαθήματα και δια ζώσης εργαστήρια στην πόλη της Δράμας.

Η φετινή διοργάνωση, η πέμπτη με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιάννη Σακαρίδη, θα πραγματοποιηθεί, ταυτόχρονα, και σε φυσικούς χώρους και online. Μέσα από την πλατφόρμα εδώ οι ταινίες θα είναι προσβάσιμες, με ελεύθερη είσοδο, σε όλη την Ελλάδα.

Το 47ο DISFF θα διεξαχθεί στον κινηματογράφο Ολύμπια και το Δημοτικό Ωδείο Δράμας (Αίθουσα Αντώνης Παπαδόπουλος), στο θερινό κινηματογράφο Αλέξανδρος, στον κήπο του πολιτιστικού χώρου ΚΥΚΛΩΨ, στο καφέ-πολυχώρο Ελευθερία, ενώ φέτος εγκαινιάζει έναν ακόμα φεστιβαλικό χώρο: το Γυμνάσιο Αρρένων Δράμας. Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτήριο του 1928, στο τέρμα της οδού Μητρ. Χρυσοστόμου, το οποίο αναβαθμίστηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Raycap και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΚΥΚΛΩΨ.

Εδώ θα βρείτε το ημερήσιο πρόγραμμα προβολών του φεστιβάλ εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ (Ν.Μπ.)

Διαβάστε επίσης:

47ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Οι διεθνείς συμμετοχές στα Διαγωνιστικά Προγράμματα
47ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Ο κινηματογραφικός θεσμός επιστρέφει με 62 ελληνικές ταινίες
47ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Τα Καρέ της αφίσας από τον Κωνσταντίνο Παυλίδη
47ο Φεστιβάλ Δράμας: Ο Florian Fernández επικεφαλής του Short Film Hub