Οι ταινίες που γέμισαν τους θερινούς κινηματογράφους το καλοκαίρι που φεύγει, μια καθηλωτική σειρά και μια απολαυστική συλλογή που μας πάει πίσω στα σχολεία, κάνουν την επιστροφή στην πόλη ανώδυνη!

Αυτό το φθινόπωρο δεν θα σου λείψει τίποτα!

Στα highlights του μήνα πρωταγωνιστεί το Τρίγωνο της Θλίψης, με τον Ρούμπεν Έστλουν να δίνει τον καλύτερο σκηνοθετικό του εαυτό, καθώς καταπιάνεται για άλλη μια φορά με την ταξική σάτιρα. Κάπως έτσι, έχουμε μια απολαυστική μαύρη κωμωδία που βάζει στο μπλέντερ τον Μαρξ, τον καταναλωτισμό και τις… σωματικές εκκρίσεις, με φόντο την παραλία της Χιλιαδούς. Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες του 2022 και τρεις σημαντικές υποψηφιότητες για Oscar.

Το πολυσυζητημένο Πολύδροσο, η πρόσφατη ταινία του The Boy – Αλέξανδρου Βούλγαρη που γέμισε τα θερινά σινεμά στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, ανεβαίνει και αυτή στο Cinobo. Η Σοφία Κόκκαλη και η Βίκυ Καγιά ξεχειλίζουν ομορφιά και αγάπη στους ρόλους της μαμάς και της κόρης αντίστοιχα, σε «μια ταινία για ανθρώπους τρυφερούς σε έναν όχι τρυφερό κόσμο» όπως λέει ο σκηνοθέτης της.

Ακόμη, η ταινία που κανείς δεν μπορεί να μαντέψει το τέλος της, η Ομαδική Θεραπεία του Ισπανού Γκεράρντο Ερέρο, ανεβαίνει και αυτή στην πλατφόρμα του Cinobo, μετά από πολλά sold out που σημείωσε το φετινό καλοκαίρι στις αίθουσες.

Για όσες και όσους προτιμούν τις σειρές, το Cinobo προτείνει μια καθηλωτική ιστορία που δεν θυμίζει τίποτα απ’ ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα. To Years and Years μπορεί να χαρακτηρίστηκε sci-fi, όμως στην πραγματικότητα φαίνεται ότι περιγράφει με ανατριχιαστική ακρίβεια το σύγχρονό μας πολιτικό γίγνεσθαι, από την οικονομική κατάρρευση μέχρι την άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς, προβλέποντας το ζοφερό παρόν μας ήδη από το 2019.

Τέλος, η συλλογή Back to School κάνει την επιστροφή στα σχολεία να μοιάζει εύκολη υπόθεση με δέκα ταινίες που μας πάνε πίσω, στα μαθητικά μας χρόνια!

Loving Vincent
Loving Vincent

Ο Σεπτέμβριος στο Cinobo

Σειρές

Years and Years
Σάιμον Κέλλαν Τζοόυνς, Λίζα Μαλκάχι

Καθώς η Βρετανία μετατρέπεται σιγά σιγά σε δικτατορία με την πάροδο των χρόνων, οι ζωές μιας τυπικής πολυάσχολης οικογένειας από το Μάντσεστερ συγκλίνουν σε μια κρίσιμη νύχτα του 2019.

Από τις 9 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

Πρεμιέρες

Γυναίκα Από… (Woman of…)
Μαλγκορζάτα Σουμόφσκα, Μίχαλ Ένγκλερτ

Με φόντο το τοπίο της πολωνικής μεταμόρφωσης από τον κομμουνισμό στον καπιταλισμό, η ταινία εκτείνεται σε 45 χρόνια από τη ζωή της Ανιέλα και το ταξίδι της να βρει την προσωπική ελευθερία ως τρανς γυναίκα. Τι επιλογές θα πρέπει να κάνει η Ανιέλα για να γίνει αυτή που πραγματικά είναι;

Από 3 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

Ο Ονειροπόλος (The Dreamer)
Αναΐς Τεγιέν

Ένας μονόφθαλμος επιστάτης μιας εγκαταλελειμμένης έπαυλης ζει με τη μητέρα του σε ένα μικρό σπιτάκι στην είσοδο του κτήματος. Οι μέρες περνάνε χωρίς εκπλήξεις μέχρι τη θυελλώδη νύχτα που η κληρονόμος της οικογένειας επιστρέφει στην έπαυλη.

Από 10 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

Πολύδροσο
Αλέξανδρος Βούλγαρης

Η Σοφία, η κόρη, επιστρέφει στο Πολύδροσο για να φροντίσει τη Σοφία, τη μητέρα της. Στη γειτονιά που μεγάλωσε την περιμένουν όλοι οι λόγοι που την έκαναν κάποτε να θέλει να φύγει. Οι Σοφίες περνάνε τις μέρες σκοντάφτοντας σε πρώτα φιλιά και μυστικά.

Από 17 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

Ομαδική Θεραπεία (Under Therapy)
Γκεράρντο Ερέρο

Τρία παντρεμένα ζευγάρια που υποβάλλονται σε θεραπεία καλούνται από την ψυχολόγο τους σε μια ομαδική συνεδρία. Θα βγάλουν σταδιακά τα άπλυτά τους στη φόρα σχετικά με τη φροντίδα των παιδιών, τη ζήλεια και το σεξ, μέχρι να καταλήξουν όλα σε ένα πολύ απροσδόκητο και συγκλονιστικό τέλος. Trailer

Από 24 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

Συλλογές  | Back to School

Δέκα Cinobo ταινίες που θα μας πάνε πίσω στις σχολικές αίθουσες, αφού ο Σεπτέμβριος είναι συνυφασμένος με την επιστροφή στις καθημερινές υποχρεώσεις. Μαθητές και δάσκαλοι επιστρέφουν στα θρανία, έτοιμοι για μια ακόμη χρονιά μάθησης, προκλήσεων κι εντάσεων και κανείς δεν έχει αγαπήσει τις περιπέτειές τους όσο ο κινηματογραφικός φακός. Αυτή η κατηγορία είναι αφιερωμένη σ’ αυτούς.

Από 11 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

New in Cinobo

Ο Ράφτης
Σόνια Λίζα Κέντερμαν

Ένας ράφτης παλαιάς κοπής, πασχίζει να κρατήσει ζωντανό το φάντασμα της περασμένης αριστοκρατίας του ’60. Όμως, όταν η τράπεζα απειλεί να κατάσχει το οικογενειακό ραφτάδικο και ο πατέρας του μπαίνει στο νοσοκομείο, βρίσκει έναν ανορθόδοξο τρόπο να φέρει την τέχνη του στο σήμερα.

Από 5 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

Ένας Σοβαρός Άνθρωπος (A Serious Man)
Τζόελ Κοέν, Ίθαν Κοέν

Η ζωή του Λάρι καταρρέει. Η σύζυγός του τον εγκαταλείπει και κάποιος προσπαθεί να σαμποτάρει τους στόχους του. Ο Λάρι ζητά συμβουλές από τρεις διαφορετικούς ραβίνους. Θα τον βοηθήσει κάποιος να ξεπεράσει τα πολλά δεινά του;

Από 6 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

Ο Κύριος Μπάχμαν και η Τάξη του (Mr. Bachmann and His Class)
Μαρία Σπεθ

Ο Ντίτερ Μπάχμαν είναι ο δάσκαλος της τάξης 6Β του εισαγωγικού έτους για το γυμνάσιο σε μια πόλη μεταναστών, όπου προετοιμάζει τα παιδιά για τη γερμανική πραγματικότητα μακριά από τις αυστηρά ακαδημαϊκές οδηγίες.

Από 11 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

Ο Αγαπημένος σου Βίνσεντ (Loving Vincent)
Ντ. Κ. Γουέλτσμαν, Χιου Γουέλτσμαν

Μέσα από χιλιάδες animated ελαιογραφίες ζωγραφισμένες στο χέρι, ξεδιπλώνεται η ιστορία ενός άνδρα που έρχεται στην τελευταία πατρίδα του ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ για να ερευνήσει τις τελευταίες μέρες του εκεί.

Από 13 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

Η Αόρατη Ζωή της Ευρυδίκης Γκουσμάο (Invisible Life)
Καρίμ Αϊνούζ

Δύο αχώριστες αδερφές, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της δεκαετίας του ’50, αναγκάζονται να αποχωριστούν η μία την άλλη. Η Γκουίδα πρέπει να μεγαλώσει ολομόναχη το εκτός γάμου παιδί της, ενώ η Ευρυδίκη εξωθείται σε έναν νερόβραστο γάμο, εγκαταλείποντας το πάθος της για το πιάνο.

Από 19 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

Το Τρίγωνο της Θλίψης (Triangle of Sadness)
Ρούμπεν Έστλουντ

Δύο νεαρά μοντέλα και influencers μοιράζονται μια κρουαζιέρα σε ένα υπερπολυτελές σκάφος με εμπόρους όπλων, έναν ολιγάρχη και τον αλκοολικό καπετάνιο. Γρήγορα έρχονται τα πάνω κάτω.

Από 20 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

Τόρι και Λοκίτα (Tori and Lokita)
Ζαν-Πιέρ Νταρντέν, Λυκ Νταρντέν

Ένα νεαρό αγόρι και μια έφηβη ταξιδεύουν ολομόναχα από την Αφρική ως το Βέλγιο, βάζοντας την ανεκτίμητη φιλία τους πάνω από τις δύσκολες συνθήκες της εξορίας τους. Η Λοκίτα πρέπει να δουλεύει για να ξεπληρώσει τους λαθρέμπορους που την έφεραν στη χώρα, αλλά και να βγάλει χρήματα για να στείλει πίσω στο σπίτι της. Trailer

Από 26 Σεπτεμβρίου στο Cinobo

Φτερά και Πούπουλα (Feathers)
Ομάρ Ελ Ζοχάιρι

Όταν σ’ ένα παιδικό πάρτι ένα μαγικό κόλπο πάει στραβά, ο αυστηρός πατέρας της οικογένειας μεταμορφώνεται σε κοτόπουλο. Η μητέρα που ζούσε μια μονότονη ζωή, αναγκάζεται ξαφνικά να αναλάβει τη φροντίδα της οικογένειας.

Από 27 Σεπτεμβρίου στο Cinobo