Το φάντασμα με τα όλα του ξαναχτυπά.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ δημιουργός με το μοναδικό όραμα Τιμ Μπάρτον και ο υποψήφιος για Όσκαρ Μάικλ Κίτον ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για το Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης, το πολυαναμενόμενο σίκουελ του βραβευμένου Σκαθοροζούμη του Μπάρτον.

Ο Κίτον επιστρέφει στον εμβληματικό του ρόλο του δίπλα στην υποψήφια για Όσκαρ Γουινόνα Ράιντερ (Stranger Things, Μικρές Κυρίες) ως Λίντια Ντιτζ και στη δύο φορές βραβευμένη με Emmy Κάθριν Ο΄Χάρα (Schitt$ Creek, Η νεκρή νύφη) ως Ντίλια Ντιτζ, με νέες προσθήκες τους Τζάστιν Θερού (Star Wars: Οι τελευταίοι Τζεντάι, The Leftovers), Μόνικα Μπελούτσι (Spectre, ταινίες The Matrix), Άρθουρ Κόντι (House of the Dragon) στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο, την υποψήφια για Emmy Τζένα Ορτέγκα (Wednesday, Scream VI) στον ρόλο της κόρης της Λίντια, Άστριντ, και τον υποψήφιο για Όσκαρ Γουίλεμ Νταφόε (Poor Things, Στην πύλη της αιωνιότητας).

Ο Σκαθαροζούμης επιστρέφει! Μετά από μία αναπάντεχη οικογενειακή τραγωδία, τρεις γενιές της οικογένειας Ντιτζ επιστρέφουν στο Γουίντερ Ρίβερ. Ακόμα στοιχειωμένη από τον Σκαθαροζούμη, η ζωή της Λίντια ανατρέπεται όταν η επαναστάτρια έφηβη κόρη της, η Άστριντ, ανακαλύπτει το μυστηριώδες μοντέλο της πόλης στη σοφίτα και η πύλη στον άλλο κόσμο ανοίγει κατά λάθος. Με μεγάλους μπελάδες να αναστατώνουν και τους δύο κόσμους, είναι θέμα χρόνου πότε κάποιος θα αναφωνήσει το όνομα του Σκαθαροζούμη τρεις φορές, για να επιστρέψει αυτός ο σκανταλιάρης δαίμονας προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο χαμό.

Ο Μπάρτον, ένα κινηματογραφικό είδος από μόνος του, σκηνοθετεί σε σενάριο των Άλφρεντ Γκαφ και Μάιλς Μίλερ (Wednesday), βασισμένο στους χαρακτήρες των Μάικλ ΜακΝτάουελ και Λάρι Γουίλσον. Την παραγωγή υπογράφουν οι Μαρκ Τόμπεροφ, Ντίντι Γκάρντνερ, Τζέρεμι Κλάινερ, Τόμι Χάρπερ και Μπάρτον με τους Σάρα Ντέσμοντ, Κάτερλι Φραουενφέλντερ, Γκαφ, Μπραντ Πιτ, Λάρι Γουίλσον, Λόρενς Σένελικ, Πιτ Τσαπέτα, Άντριου Λάρι, Άντονι Τιτανέγκρο, Γκράχαμ-Σμιθ και Ντέιβιντ Κάτζενμπεργκ ως executive producers.

Πίσω από την κάμερα ο Μπάρτον επιστρατεύει τον Χάρη Ζαμπαρλούκο (Meg 2: Η τάφρος, Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές) στη διεύθυνση φωτογραφίας, τον Μαρκ Σκρούτον (Wednesday) στη σκηνογραφία, τον Τζέι Προτσίντνι (Wednesday) στο μοντάζ, τη βραβευμένη με Όσκαρ ενδυματολόγο Κολίν Άτγουντ (Η Αλίκη επιστρέφει στη Χώρα των Θαυμάτων, Sweeney Todd: Ο φονικός κουρέας της οδού Φλιτ, Ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη), τον βραβευμένο για Όσκαρ Οπτικών Εφέ Νιλ Σκάνλαν (Sweeney Todd: Ο φονικός κουρέας της οδού Φλιτ, Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας), τον υποψήφιο για Όσκαρ συνθέτη Ντάνι Έλφμαν (Απίθανες ιστορίες, Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης, Μπάτμαν) και τη βραβευμένη με Όσκαρ Μακιγιάζ & Κομμώσεων Κριστίν Μπλάντελ (Η παράσταση μιας ζωής).

Η Warner Bros. Pictures παρουσιάζει την ταινία Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στους κινηματογράφους τον Σεπτέμβριο του 2024.

Ταυτότητα ταινίας
Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης / Beetlejuice Beetlejuice

  • Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
  • Σενάριο: Άλφρεντ Γκαφ, Μάιλς Μίλαρ
  • Φωτογραφία: Χάρης Ζαμπαρλούκος
  • Μοντάζ: Τζέι Πριτσίντνι
  • Μουσική: Ντάνι Ελφμαν
  • Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Κίτον, Γουαϊνόνα Ράιντερ, Κάθριν Ο’Χάρα, Τζάστιν Θερού, Μόνικα Μπελούτσι, Αρθουρ Κόντι, Τζένα Ορτέγκα, Γουίλεμ Νταφόε
  • Διάρκεια: 104 λεπτά
  • Εγχρωμο
  • Χώρα παραγωγής: Η.Π.Α.
  • Έτος παραγωγής: 2024

Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Ο Τιμ Μπάρτον έκανε την ταινία “Beetlejuice Beetlejuice” για πολύ προσωπικούς λόγους