Η Κέιτ Γουίνσλετ είπε ότι η φωτογράφος Λι Μίλερ, την οποία υποδύεται σε νέα βιογραφική ταινία, «αντιμετώπισε τόσες πολλές προκλήσεις» ως γυναίκα πολεμική φωτορεπόρτερ.

Η 48χρονη ηθοποιός σε δηλώσεις της στο πρακτορείο ειδήσεων PA στην πρεμιέρα της ταινίας «Lee» στο Λονδίνο στο Odeon Luxe τόνισε: «H Λι αντιμετώπισε τόσες πολλές προκλήσεις. Εννοώ, πρώτα απ ‘όλα, έκανε μια δουλειά που σε μεγάλο βαθμό ήταν αποκλειστικός τομέας για άνδρες».

Παλιότερα, η ηθοποιός είχε δηλώσει «Είναι δύσκολο να κάνεις ταινίες ως γυναίκα και είναι δύσκολο να κάνεις ταινίες για γυναίκες. Ελπίζω ότι με αυτή την ταινία ο κόσμος θα είναι πιο ανοικτόμυαλος και θα προσπαθήσει να απορροφήσει ιστορίες σημαντικών ιστορικών προσωπικοτήτων όπως η τρομερή Λι».

Σημειώνεται ότι η Λι Μίλερ ήταν περιζήτητο μοντέλο της δεκαετίας του ΄40 πριν γίνει διάσημη φωτορεπόρτερ και πολεμική ανταποκρίτρια κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: Στιγμιότυπο από το βίντεο “Kate Winslet Talks Ice Baths, Raising Chickens, and Her New Film | Vogue”, Vogue via YouTube