Ένα νέο φεστιβάλ που επιχειρεί να παντρέψει την παραδοσιακή μουσική με τις γεύσεις της Ελλάδας, έρχεται το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και μας προσκαλεί να απολαύσουμε ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις από γνωστούς σεφ αλλά και να χορέψουμε με τους ήχους της μουσικής που είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας.

Το «Επέστρεφε» είναι μια νέα φιλόδοξη προσπάθεια να γευτούμε την ουσία της παράδοσης και να σμίξουμε σε ένα πανηγύρι στο κέντρο της Αθήνας, στο ιστορικό θέατρο της Δόρας Στράτου, στου Φιλοπάππου.

Ένα όμορφο πάντρεμα των γεύσεων, της μουσικής και του χορού.

Ελάτε να δοκιμάσουμε παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις από σεφ που επιλέγουν να προωθούν την ελληνική κουζίνα και την ιστορία της.

Να χορέψουμε όλοι μαζί στο άκουσμα εκείνων των μελωδιών που μας συνδέουν με τις ιστορίες των ανθρώπων που είναι βαθιά ριζωμένες στον καθένα μας.

Να έρθουμε σε επαφή με μικρούς παραγωγούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας και τα προϊόντα τους.

Δύο καταξιωμένα μουσικά σχήματα, Το Φυστικί Σαλόνι και οι Ζυγιά Αλάι αναλαμβάνουν να μας ξεσηκώσουν με τα τραγούδια τους μεταφέροντας το παραδοσιακό τραγούδι στο παρόν.

Πληροφορίες για τα μουσικά σχήματα

Φυστικί Σαλόνι

Το συγκρότημα Φυστικί Σαλόνι είναι γνώριμο στους φίλους της παραδοσιακής μουσικής, μέσα από τις πολλές εμφανίσεις του. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι παίζουν “μουσική της θάλασσας, της στεριάς, του αέρα και της φωτιάς”.

Οι συχνές επισκέψεις στα νησιά των Κυκλάδων, το ενδιαφέρον τους για τον απλό ακουστικό που επικρατεί στη μουσική του πελάγους (βιολί, λαούτο), σε συνδυασμό με το κοντραμπάσο, έχει δημιουργήσει έναν ήχο που πλέον είναι χαρακτηριστικός του σχήματος.

Ζυγιά αλάι

Οι Ζυγιά αλάι, είναι ένα ντουέτο που από το 2019 ασχολείται με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.
“Ζυγιά” είναι το ζευγάρι δυο οργάνων που αλληλοσυμπληρώνονται. Ζυγιές συναντάμε σε όλες τις περιοχές της χώρας και πάντα περιλαμβάνουν ένα όργανο “ρυθμού” και ένα “μελωδίας”. “Αλάι” στην κρητική διάλεκτο είναι η συντροφιά, η παρέα.

Ένα βιολί και ένα λαούτο, μια συντροφιά.

***

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου οι γεύσεις, ο ήχος και η ουσία του τόπου μας συναντιούνται στο θέατρο Δόρα Στράτου στο πρώτο φεστιβάλ «Επέστρεφε» σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία Ελλάδας.

Το φεστιβάλ υιοθετεί έναν οικολογικό χαρακτήρα, συνεργαζόμενο με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό We4All. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για δενδροφύτευση, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα της εκδήλωσης.