Η Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής συνεχίζει για έκτη χρονιά τη λειτουργία της, πλέον σε συνεργασία με τη Σχολή Τεχνών Εκατό στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής δημιουργήθηκε το 2019 από τους συγγραφείς Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και Θανάση Τριαρίδη και στα πέντε πρώτα χρόνια της λειτουργίας της (2019-2024) φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Πορεία. Στο διάστημα αυτό εντός του πλαισίου της Σχολής γράφτηκαν 228 πρωτότυπα θεατρικά έργα από 94 σπουδαστές-συγγραφείς. Περισσότερα από 30 έργα της Σχολής έχουν ήδη βρει τον δρόμο τους στην σκηνή – ενώ μέσα από τους σπουδαστές της διαμορφώθηκε και ένα μεγάλο μέρος του σημερινού διδακτικού δυναμικού της Σχολής.

Στην έκτη της χρονιά η Σχολής Πυροδότησης ξεκινάει την συνεργασία της με το Ίδρυμα Κακογιάννης και την Σχολή Τεχνών Εκατό. Ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης και ο Θανάσης Τριαρίδης θα έχουν πλέον τον συντονιστικό ρόλο ενώ το διδακτικό σκέλος θα αναλάβουν οι συγγραφείς Στρατής Πασχάλης, Βασίλης Κατσικονούρης, Μάνος Κουνουγάκης, Ανθή Τσιρούκη και Κατερίνα Λουκίδου. 

Το διετές πρόγραμμα σπουδών χωρίζεται σε δύο κύκλους. Ο Πρώτος Κύκλος θα περιλαμβάνει θεωρία, ασκήσεις γραφής και μελέτη θεατρικών έργων με τον Μάνο Κουνουγάκη, τη μέθοδο «Το Μάτι και το Αυτί του Συγγραφέα» με τον Βασίλη Κατσικονούρη και συγγραφή ενός πρωτότυπου θεατρικού έργου με την Κατερίνα Λουκίδου.

Ο Δεύτερος Κύκλος θα περιλαμβάνει συγγραφή μιας θεατρικής διασκευής λογοτεχνικού έργου με τον Στρατή Πασχάλη και συγγραφή ενός πρωτότυπου θεατρικού έργου με την Ανθή Τσιρούκη.

Θα γίνουν επίσης σεμινάρια/εργαστήρια από τους Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, Θανάση Τριαρίδη και καλεσμένους συγγραφείς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς .

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα απόγευμα στο Ίδρυμα Κακογιάννης είτε Διαδικτυακά (υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της Σχολής από οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας ή του εξωτερικού).

***

-Έναρξη μαθημάτων: 7 Οκτωβρίου 2024
-Αιτήσεις: ως 24 Σεπτεμβρίου 2024 στο playwriting2019@gmail.com
-Περισσότερες πληροφορίες καθώς και την προκήρυξη των αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Σχολής Τεχνών Εκατό ή στο τηλέφωνο 6974627110