Μόλις κυκλοφόρησε  νέο single από την Demetria, την νεαρή δημιουργό που τόσο γοήτευσε κοινό και κριτική με το “Pillow Shifter” (το ντεμπούτο άλμπουμ της στην Puzzlemusik) πριν από δυο χρόνια.

Το “Πόσο σου μοιάζει” το έγραψε η Demetria και το τραγουδά η Χριστίνα Τέλι. Το τραγούδι είναι μια αυτόνομη συνεργασία ανάμεσα στις δύο δημιουργούς και μια αυτόνομη κυκλοφορία. Συνδυάζει ελληνικές αναφορές (στη μελωδία του) με ευρωπαϊκές αναφορές (στην ηλεκτρονική ενορχήστρωση του) αφήνοντας ένα ιδιαίτερο, όσο και πρωτότυπο αισθητικό αποτύπωμα.

Είναι η δεύτερη φορά που η Χριστίνα Τέλι συνεργάζεται με την Demetria. Η πρώτη ήταν με το τραγούδι “Γαρδένια” και καθώς οι δυο τους είναι φίλες από τα μαθητικά χρόνια στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης η πιθανότητα και νέας συνεργασίας στο μέλλον, παραμένει ανοιχτή.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από το άλμπουμ “Pillow Shifter” μέχρι σήμερα η Demetria συνέθεσε τη μουσική για τις μικρού μήκους ταινίες “Blur” (Σκηνοθεσία: Αντώνης Πάππος. Video art – documentary που προβλήθηκε στο φεστιβάλ Takura Kollectiv στην Κολωνία της Γερμανίας) και “Μεταβλητός παράγοντας” (Σκηνοθεσία: Αντώνης Πάππος. Video art – documentary που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος της Βουλής TV “Φοιτιτιβίσματα”. Η Demetria συνέθεσε τη μουσική για την ενότητα με τίτλο “Επιτάχυνση g(f(x)), την τελευταία από τις τρεις ενότητες της ταινίας).

Παράλληλα, το ίδιο διάστημα τη συναντήσαμε και ως το 1/3 του συγκροτήματος Listen It Speaks που κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Ways To End A Letter” τον Μάιο του 2023 (επίσης από την Puzzlemusik).

Το νέο άλμπουμ της Demetria θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2025 και θα περιέχει τραγούδια με αγγλικό στίχο.

Το digital single «Πόσο σου μοιάζει» κυκλοφόρησε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου σε Spotify, Apple Music/ iTunes, Deezer, YouTube Music, Tidal και πολλές άλλες streaming & download ψηφιακές πλατφόρμες.

“Πόσο σου μοιάζει” Official Audio

  • Ηχογράφηση – Μίξη – Παραγωγή: Demetria (@ DIY Home Studio)
  • Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος (SweetSpot Production Studio)
  • Cover Artwork & Design: Demetria