H Shirley Renwick, multimedia artist που εργάζεται στο Λονδίνο, εμπνεύστηκε, πειραματίστηκε, δημιούργησε, και αλληλοεπίδρασε με τα Μουσικά γλυπτά του Takis, έχοντας καθημερινή επαφή με τα έργα, τις έρευνες και το ιστορικό του αρχείο, καθώς και την ενέργεια του Ιδρύματος και του Γεροβουνού και όσοι είχαν την τύχη να επισκεφτούν το Ίδρυμα κατά τη διάρκεια του art residency, πήραν μια πρώτη γεύση από τον απόκοσμο ήχο των έργων της.

Κατασκευάζοντας μια χάλκινη αντένα, η καλλιτέχνις προσκαλεί δονήσεις ηλεκτρομαγνητικού πεδίου και συνθέτει αυτό το έργο κάνοντας χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μεταφράζει τους κραδασμούς σε μελωδία και διαχέει τον ήχο τους στον αέρα γύρω μας. Όπως εξηγεί η καλλιτέχνις «Αυτά τα τραγούδια προέρχονται από δυνάμεις που δονούνται στο διάστημα, αλλά είναι εδώ, μαζί μας, αδιάλειπτα, απλά δεν τις ακούμε συνήθως με την ανθρώπινη ακοή. Τώρα όμως, με τη διαστημική έρευνα και την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης, ίσως ενισχύσουμε την κατανόησή μας ως προς τις ενέργειες και τις δυνάμεις που ενυπάρχουν στον αέρα».

Έργα της καλλιτέχνιδος έχουν παρουσιαστεί στη Royal Academy στο Λονδίνο, στην Tate Modern (Tate Exchange και Tate Late), στη Mernier Gallery, στο Guys and St Thomas’s Old Operating Theatre Museum, στο Royal College of Music Museum, στο Cook and Latham, στο Beaconsfield Contemporary Art.

Σπούδασε στο Royal College of Art, UAL Chelsea School of Art, UCL The Slade School of Art, Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.