O τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι-Λιούις (Daniel Day-Lewis), επιστρέφει στην υποκριτική μετά από 7 χρόνια με την ταινία «Anemone» των Focus Features και Plan B, σύμφωνα με το Deadline.

Σε σκηνοθεσία του γιου του Ρόναν Ντέι-Λιούις (Ronan Day-Lewis) και σε σενάριο που έγραψαν μαζί, η ταινία διερευνά τη δυναμική των οικογενειακών σχέσεων.

Στο πλευρό του οι Σον Μπιν (Sean Bean), Σαμάνθα Μόρτον (Samantha Morton), Σάμιουελ Μποτόμλεϊ (Samuel Bottomley) και Σάφια Όουκλεϊ-Γκριν (Safia Oakley-Green).

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Μάντσεστερ με διευθυντή φωτογραφίας τον Μπεν Φόντερσμαν (Ben Fordesman), τη βραβευμένη ενδυματολόγο Τζέιν Πέτρι (Jane Petrie) και τον Κρις Όντι (Chris Oddy) στη σκηνογραφία.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με έναν λαμπρό εικαστικό καλλιτέχνη, τον Ρόναν Ντέι-Λιούις, στην πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, μαζί με τον Ντάνιελ Ντέι-Λιούις στο πλευρό του. Έχουν γράψει ένα πραγματικά εξαιρετικό σενάριο και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το κοινό τους όραμα μαζί με την ομάδα του Plan B», είπε ο πρόεδρος της Focus Features, Πίτερ Κουγιάφσκι (Peter Kujawski).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ (Στ. Αλεβιζοπούλου)
Photo Credit: Στιγμιότυπο από το βίντεο “DANIEL DAY-LEWIS TALKS DIFFICULTY ENDING ROLE AS LINCOLN”, ArtisanNewsService, via YouTube