Η ώρα της σιωπής

Σκηνοθεσία:  Μπραντ Άντερσον

Ο Φρανκ Σο (Τζόελ Κίναμαν) είναι ένας ντετέκτιβ από τη Βοστώνη που, μετά από ένα ατύχημα στην υπηρεσία, χάνει την ακοή του. Απογοητευμένος από τη νέα του ζωή, ο Φρανκ σκέφτεται να φύγει από την αστυνομία, αλλά ο συνέταιρός του, Νταγκ (Μαρκ Στρονγκ) τον πείθει να αποδείξει ότι μπορεί ακόμα να είναι σπουδαίος αστυνομικός. Με το νέο του ρόλο ως διερμηνέα νοηματικής γλώσσας για το τμήμα, ο Φρανκ έχει τώρα καθήκον να προστατεύσει την Άβα, μια κωφή γυναίκα μάρτυρα διπλού φόνου.

Συνάντησα και ευτυχισμένους τσιγγάνους (Επανέκδοση)

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Αλεξάνταρ Πέτροβιτς

Ο τσιγγάνος Μπόρα είναι παντρεμένος με μια μεγαλύτερη γυναίκα, αλλά ερωτεύεται τη νεότερη Τίσα, την οποία ο πατέρας της προορίζει για γάμο με έναν νεαρό τσιγγάνο. Το συνοικέσιο αυτό ακολουθεί την παράδοση. Η Τίσα απαρνιέται τον άντρα της με αφορμή την ανικανότητά του να ολοκληρώσει τα συζυγικά του καθήκοντα και ο Μπόρα φεύγει μαζί της. Βρίσκουν έναν μοναχό στα βουνά για να τους παντρέψει. Δίχως να μπορεί να επιστρέψει στην κοινότητα των τσιγγάνων, η Τίσα προσπαθεί να φτάσει στο Βελιγράδι μόνη της, όταν δύο οδηγοί λεωφορείου την βιάζουν και αναγκάζεται να γυρίσει στη φυλή της, σε κατάσταση εξαθλίωσης. Κι όμως, στο τέλος θα συναντήσουμε ευτυχισμένους τσιγγάνους… Η πρώτη μεγάλη βαλκανική ταινία είναι και η πρώτη που έδωσε φωνή στην κοινότητα των Ρομά, αποτελώντας μέχρι σήμερα ένα ορόσημο για την αναπαράσταση των μειονοτικών πληθυσμών στη μεγάλη οθόνη.

BAGMAN

Σκηνοθεσία: Colm McCarthy

Στη σκοτεινή ταινία τρόμου BAGMAN, μια οικογένεια βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν εφιάλτη καθώς την κυνηγάει ένα κακόβουλο, μυθικό πλάσμα. Για αιώνες και σε όλους τους πολιτισμούς, οι γονείς έχουν προειδοποιήσει τα παιδιά τους για τον θρυλικό Bagman, ο οποίος αρπάζει αθώα παιδιά και τα χώνει στην ποταπή, σαπισμένη τσάντα του – για να μην τα βρει ποτέ κανείς. Ο Πάτρικ ΜακΚί (Σαμ Κλάφλιν) διέφυγε από μια τέτοια συνάντηση ως αγόρι, αλλά του άφησε έντονα σημάδια σε όλη του την ενηλικίωση. Τώρα, ο βασανιστής της παιδικής ηλικίας του Πάτρικ επέστρεψε, απειλώντας την ασφάλεια της συζύγου του Καρίνα (Αντόνια Τόμας) και του γιου του Τζέικ (Καρέλ Βίνσεντ Ρόντεν).

My Hero Academia: You’re Next

Σκηνοθεσία: Tensai Okamura

Μπορεί ο Ολ Μάιτ να μην είναι πλέον ο Νο1 ήρωας μιας κοινωνίας όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει ένα εξαιρετικό Χάρισμα, αλλά ο Ντέκου και οι συμμαθητές του στο Πρόγραμμα Ηρώων στο Λύκειο U.A. είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τα ιδανικά του ως ήρωες. Την άνοιξη του δεύτερου έτους του Ντέκου στο Λύκειο U.A. ξέσπασε μια ολοκληρωτική μάχη μεταξύ ηρώων και κακών. Ο Ντέκου αντιμετώπισε τον πανίσχυρο Τομούρα Σιγκαράκι και οι δύο τους συγκρούστηκαν βίαια, με αμφότερους να υφίστανται σοβαρές ζημιές. Η μάχη έκτοτε σταμάτησε προσωρινά με την υποχώρηση του Σιγκαράκι, αλλά η ώρα για την επόμενη αναμέτρησή τους πλησιάζει. Η Ιαπωνία είναι κατεστραμμένη από την μάχη, όταν εμφανίζεται ξαφνικά ένας μυστηριώδης άνδρας. Παρουσιάζεται ως εκείνος που θα αντικαταστήσει τον Ολ Μάιτ και θα γίνει το νέο Σύμβολο. Δηλώνει ότι «Ακολουθεί η σειρά μου!», αλλά αποδεικνύεται ότι είναι ο Νταρκ Μάιτ! Παρά το γεγονός ότι μοιάζει με τον Ολ Μάιτ στην εμφάνιση, τα ιδανικά του Νταρκ Μάιτ δεν θα μπορούσαν να απέχουν περισσότερο. Χρησιμοποιεί το Χάρισμά του για τις δικές του επιθυμίες, δημιουργώντας ένα τεράστιο φρούριο που αρχίζει να απορροφά τους πληθυσμούς. Θα μπορέσουν ο Ντέκου, ο Μπάκουγκο, ο Τοντορόκι και οι υπόλοιποι μαθητές της πρώτης τάξης του Λυκείου U. A. να προστατεύσουν τον κόσμο βάζοντας τέλος στον Νταρκ Μάιτ – το νέο Σύμβολο και τις επιθυμίες του; Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον Νταρκ Μάιτ και τη σκοτεινή εγκληματική οργάνωση που ελέγχει, την οικογένεια Γκολίνι.

Το Ατίθασο Ρομπότ

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Κρις Σάντερς

Επική περιπέτεια που ακολουθεί το ταξίδι ενός ρομπότ -σειρά ROZZUM μονάδα 7134, εν συντομία Ρόζι- που ναυαγεί σε ένα ακατοίκητο νησί και πρέπει να προσαρμοστεί στο αφιλόξενο περιβάλλον, ενώ σταδιακά χτίζει σχέσεις με τα ζώα στο νησί και γίνεται ο θετός γονιός ενός ορφανού χηνόπουλου. Η ταινία είναι μία δυνατή ιστορία αυτογνωσίας, μία συναρπαστική μελέτη της σχέσης ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση και μία συγκινητική εξερεύνηση του τι σημαίνει να είσαι ζωντανός και συνδεδεμένος με όλα τα έμβια όντα.