Η Sianti Gallery καλωσορίζει τη νέα σεζόν των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά με μια πρωτότυπη εικαστική δραστηριότητα. Έτσι, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 10:30 γνωρίζει στα παιδιά την σημαντική Μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο και μοιράζεται ένα σπουδαίο μήνυμα: «Ποτέ μην σταματάς να ονειρεύεσαι και να προσπαθείς όταν όλα μοιάζουν δύσκολα και αδύνατα». Αυτή είναι η αφορμή για το νέο κύκλο των προγραμμάτων μας, που αφορούν ζωγράφους, που παρά τις δυσκολίες τους κατάφεραν να αφήσουν αξεπέραστα δημιουργήματα.

Η Φρίντα Κάλο, ο Ανρί Ματίς και ο Χουάν Μιρό είναι αντιπροσωπευτικά παραδείγματα του μηνύματος, ενώ με την ίδια τους την ζωή απαντούν «Τι κοινό μπορεί να έχουν οι τρεις τους». Μα φυσικά την αστείρευτη δίψα για την ζωή! Υπήρξαν και οι τρεις καλλιτέχνες της πρώτης γραμμής που έφεραν καινοτομίες στον χώρο της τέχνης. Το πιο σπουδαίο απ’ όλα όμως, ήταν ότι παρά τις δυσκολίες στην υγεία τους, οι οποίες έφταναν να τους καθηλώσουν στο κρεβάτι, εκείνοι συνέχιζαν να ζωγραφίζουν και να δημιουργούν τα παγκόσμια αριστουργήματα τους!

Αυτές οι σαββατιάτικες συναντήσεις των παιδιών με την τέχνη δίνουν το ερέθισμα για την αισθητική τους καλλιέργεια. Έτσι, η Βασιλική Σιαντή, η Ελένη Τσαλδίρη και Χριστίνα Αλεξοπούλου, τρεις δυναμικές γυναίκες, συμπράτπουν για να γνωρίσουμε την δυναμική προσωπικότητα και το έργο της Φρίντα Κάλο! Σχεδόν μαγικά, εκείνη θα μας ταξιδέψει στα σχήματα, τα χρώματα και τις υφές της συναρπαστικής ζωής της. « Η πιο ισχυρή Τέχνη στη ζωή είναι να κάνεις τον πόνο φυλαχτό που γιατρεύει! Μια πεταλούδα που αναγεννιέται ολάνθιστη μέσα σε μια γιορτή χρωμάτων»: έλεγε η σπουδαία καλλιτέχνης που δεν παραιτήθηκε ποτέ από τα όνειρά της παρά τα εμπόδια που βρέθηκαν στο δρόμο της.
Το Σάββατο, λοιπόν, στις 19 Οκτωβρίου στην Sianti Gallery εμπνεόμαστε από το βιβλίο “ Οι Δύο Φρίντες – Αναμνήσεις διά χειρός Φρίντα Κάλο”(εκδόσεις Καλέντη, 2020) και καλούμε όλα τα λιλιπούτεια χεράκια των μικρών μας φίλων για να ζουλίξουν, να τσιμπήσουν, να πλάσουν, να ζυμώσουν και να βουτήξουν σ’ ένα κόσμο από πολύχρωμη πλαστελίνη. Τον ονειρικό κόσμο της Φρίντα Κάλο!

Πληροφορίες

Ηλικία: 6-10 ετών
Σχεδιασμός & Εκτέλεση: Ελένη Τσαλδίρη (συγγραφέας-εικαστικός)
Δημιουργός του thekidzone.gr: Χριστίνα Αλεξοπούλου

Δηλώσεις συμμετοχής
– στο Link εδώ
– μέσω τηλεφώνου στο 210 7245432
– ή μέσω email στο info@siantigallery.com