Με ποιον τρόπο μία ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων μπορεί να ερμηνεύσει Μπετόβεν; Χωράει στην ίδια σκηνή μουσική μπαρόκ και ρεμπέτικο; Πώς μια άρια μετατρέπεται σε αμανέ; Μπορούμε να συναντήσουμε στην ίδια ιστορία τραγούδια άγνωστων δημιουργών που διαδίδονται από στόμα σε στόμα και έργα γνωστών κλασικών συνθετών;

Η πρωτότυπη παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ηλία Καρελλά συνδυάζει την όπερα, την κλασική και την παραδοσιακή μουσική, τον ελληνικό Καραγκιόζη και το σύγχρονο θέατρο σκιών. Με έμπνευση από τον Ρίχαρντ Στράους και τη Γυναίκα δίχως σκιά έως τις Χίλιες και μία νύχτες, ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης δημιουργεί έναν δισδιάστατο κόσμο, μαγικό και φιλόξενο. Εδώ οι νότες χορεύουν ελεύθερα στο πεντάγραμμο, η ρε μινόρε συναντά τους λαϊκούς δρόμους και τα ταξίμια, το αυτί θαυμάζει και η ψυχή τραγουδά.

Σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, με πυξίδα τη μουσική, η Αρετή Κετιμέ με την υπέροχη φωνή και το σαντούρι της συμπορεύεται με τη σοπράνο Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, σε μια ετερόκλητη και ανατρεπτική μουσική σύμπραξη! Μαζί τους, οι μουσικοί Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, φωνή) και Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα, λάφτα, σάζι, φωνή) καθώς και ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης.

Συμπαραγωγή | Θίασος Σκιών Ηλία Καρελλά – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Εργαστήριο για παιδιά από 5 ετών πριν την παράσταση «Σκιές στο πεντάγραμμο»

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Μεγάρου για παιδιά που θέλουν να εμπλουτίσουν την εμπειρία της θέασης με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο διοργανώνεται εργαστήριο για παιδιά από 5 ετών, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου (ώρα 16:00-17:00), με αφορμή την παράσταση «Σκιές στο πεντάγραμμο». Ο δεξιοτέχνης σκιοπαίχτης Ηλίας Καρελλάς και μέλη του θιάσου του μας προσκαλούν να γίνουμε «μάστορες του Καραγκιόζη» και να κατασκευάσουμε τη δική μας φιγούρα θεάτρου σκιών!

Σχεδιασμός-υλοποίηση | Ηλίας Καρελλάς, Όλγα Παπαθεοδώρου

Διαβάστε επίσης:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Highlights του προγράμματος Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2024
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Εκπαιδευτικά προγράμματα & δράσεις για το 2024-2025