Η γιατρός Σόνια Κράιου ζει μια ευτυχισμένη ζωή με τον, επίσης γιατρό, σύζυγό της, Νταν, και τον γιο τους, Άλεξ. Όλα μοιάζουν γαλήνια και ιδανικά, μέχρι τη στιγμή που ο Σορίν Μπράτου, γνωστός Ρουμάνος συγγραφέας, της αφιερώνει το τελευταίο του μυθιστόρημα, με τίτλο Ελευθερία. Οι ισορροπίες στη ζωή της Σόνιας κλονίζονται. Τα σενάρια πολλά. Ποιος είναι ο μυστηριώδης συγγραφέας και τι ακριβώς συμβαίνει με την ηρωίδα του βιβλίου του;

Ένα μυθιστόρημα με συναρπαστική δράση, αγωνία, δυνατούς χαρακτήρες και ένα απρόσμενο τέλος, που προσφέρει ταυτόχρονα μια διεισδυτική ματιά στην άβυσσο της ρουμανικής κοινωνίας των αρχών του 21ου αιώνα, μιας κοινωνίας ικανής να καταστρέψει ανθρώπινες ζωές με απόλυτο κυνισμό και δίχως τον παραμικρό δισταγμό.

Μπογκντάν Τεοντορέσκου – Πληροφορίες για τον συγγραφέα

Ο Μπογκντάν Τεοντορέσκου (Bogdan Teodorescu) γεννήθηκε το 1963 στο Βουκουρέστι. Σπούδασε μηχανικός, απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στα ΜΜΕ και, από το 1990, μετά την πτώση του Τσαουσέσκου, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Από το 1997, είναι καθηγητής Πολιτικής Επικοινωνίας στην Εθνική Σχολή Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, ενώ την περίοδο 1996-1997 διετέλεσε υπηρεσιακός υφυπουργός Τύπου και ΜΜΕ.

Έχει εκδώσει δέκα μυθιστορήματα, καθώς και δοκίμια, ταξιδιωτικά βιβλία και ποιητικές συλλογές, και έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα στον Τύπο. Ακόμα, είναι παραγωγός σε περισσότερες από 750 εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πολιτικών Συμβούλων (IAPC) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πολιτικών Συμβούλων (EAPC) από το 2001, και μέλος της Ένωσης Συγγραφέων της Ρουμανίας από το 2004. Το 1982 απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ποιητή.

Στα ελληνικά έχουν κυκλοφορήσει τα αστυνομικά μυθιστορήματά του Το στιλέτο (μτφρ. Μιχάλης Μητσός, εκδόσεις Πόλις 2018) και Τύποι σχεδόν εντάξει (μτφρ. Άντζελα Μπράτσου, εκδόσεις Βακχικόν 2020). Η Ελευθερία είναι το τρίτο βιβλίο του που κυκλοφορεί στη χώρα μας.