Κάθε Σάββατο διαφορετικά παραμύθια!

Δρακοσπηλιές, χρυσοπερίστερα και φίδια πολυκέφαλα, παλάτια κρυσταλλένια και κάστρα σιδερένια, βατραχίνες, ποντικίνες κι αλεπούδες πονηρές, παλικάρια αγαθά και γενναία βασιλόπουλα, καλύβια πάνω σε ποδάρια κότας, νεράιδες, βασιλοπούλες κι άλογα με φτερά, αητοί, σταυραϊτοί και της φωτιάς το μαγικό πουλί, το αθάνατο νερό και του πηγαδιού το μυστικό… Όλα μπορούν να συμβούν στα ωραιότερα παραμύθια του κόσμου!

Η Σάσα Βούλγαρη αφηγείται παραμύθια κι από τότε που θυμάται τον εαυτό της άκουγε κι έλεγε ιστορίες. Ανήκει στους πρωτοπόρους της νεοαφήγησης στην Ελλάδα.

Ξέρει τόσα… κι άλλα τόσα… παραμύθια που προέρχονται από την παράδοση αλλά τα κάνει σαν δικά της, τραγουδώντας τα, ζώντας τα και κάθε φορά αφηγείται και διαφορετικά…

Κι ας μην ξεχνάμε…Τα παραμύθια είναι για όλες τις ηλικίες. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να σας συνοδεύει κάποιο παιδάκι!

Σχεδιασμός προγράμματος, αφήγηση, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί: Σάσα Βούλγαρη

Για παιδιά από 5 ετών & γονείς

Σάσα Βούλγαρη:

Η Σάσα Βούλγαρη είναι προφορική αφηγήτρια – πρωτοπόρος της νεοαφήγησης στην Ελλάδα, Ψυχοπαιδαγωγός, συντονίστρια επιμορφώσεων-εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ανέπτυξε τη δική της Μέθοδο Εκπαίδευσης στην Τέχνη της Αφήγησης και στη Δημιουργική Γραφή. Αφηγείται αξιοποιώντας πλούσιες θεματικές για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η πλούσια πορεία της αριθμεί πολυετείς και σταθερές συνεργασίες με Μουσεία και Πολιτιστικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και την Κύπρο, με σχολεία, θέατρα κ.α. Αφηγήθηκε 13 ελληνικά παραμύθια στην ΕΤ1 (Ψέμματα κι Αλήθεια έτσι ειν΄ τα Παραμύθια, 1998 & ERTFLIX – παιδικά). Ήταν δύο φορές υποψήφια (2014 & 2015) της SCBWI – Greece για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award, για το σύνολο του έργου της. Από το 2010 συνεργάζεται σταθερά με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Από το 2013 συνεργάζεται σταθερά με το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη. Το Δεκέμβριο του 2013 δημιούργησε σκηνοθέτησε και αφηγήθηκε «Το Παραμύθι των Χριστουγέννων» στην 1η επίσημη παρουσίαση της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.