Δύο «αστέρια» του παγκόσμιου σινεμά θα «φωτίσουν» με τη λάμψη τους το 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί φέτος από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου. Η Γαλλίδα Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) και ο Βρετανός Ρέιφ Φάινς (Ralph Fiennes) θα βρεθούν για τρεις μέρες στη Θεσσαλονίκη, θα ζήσουν το κλίμα του Φεστιβάλ και θα δώσουν μία κοινή συνέντευξη τύπου.

Η άφιξη των δύο σταρ, ανακοινώθηκε στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του 65ου Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα και σε ζωντανή μετάδοση σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. «Ο Φάινς και Μπινός θα παραστούν στην προβολή της ταινίας “Ο Άγγλος ασθενής” όπου θα τους απονεμηθεί ο Χρυσός Αλέξανδρος», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής προγράμματος του Φεστιβάλ Γιώργος Κρασσακόπουλος. Πρόκειται για μια ταινία στην οποία πρωταγωνίστησαν το 1996 και που είχε χαρίσει Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου στη Ζιλιέτ Μπινός και υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Ρέιφ Φάινς.

Οι δύο τους, πρώτη φορά είχαν συναντηθεί το 1992 στα «Ανεμοδαρμένα Ύψη», ενώ φέτος σμίγουν ξανά για τρίτη φορά στην καριέρα τους, ως Οδυσσέας και Πηνελόπη αντίστοιχα, σε μια ελληνική συμπαραγωγή που γυρίστηκε πέρυσι στη Κέρκυρα και μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την τελευταία ραψωδία της Οδύσσειας του Ομήρου. Πρόκειται για την «Επιστροφή» του Ουμπέρτο Παζολίνι, η οποία θα προβληθεί στο φετινό Φεστιβάλ, παρουσία και του σκηνοθέτη.

Η ταινία «Η επιστροφή» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Νοεμβρίου από την εταιρεία διανομής Rosebud.21.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Η Βικτόρια Χίσλοπ ambassador της Αγοράς
65o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Όλο το πρόγραμμα με τις ελληνικές ταινίες
Πάνος Κούτρας: Αφιέρωμα & Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – «Εμείς, το τέρας»: Ανατριχιάζει το μεγάλο αφιέρωμα της διοργάνωσης