Αυτόν τον Νοέμβρη η Καίτη Κουλλιά με τους συνεργάτες της παρουσιάζουν στο Paraga τη μουσικοθεατρική παράσταση «Η Μουσική Ροδιά» για παιδιά 2-6 ετών, με στόχο την καλλιέργεια της αισθητικής τους ικανότητας και ευαισθησίας.

Ένα μικρό παιδί ο Φάνης χάνει την αγαπημένη του φίλη, τη μουσική ροδιά και προσπαθεί με τη βοήθεια της αδερφής του και των φίλων του να τη συναντήσει ξανά.

Συνδυάζοντας την αφήγηση, τον λόγο, το τραγούδι, τον χορό και την παρουσίαση μουσικών οργάνων, η παράσταση αυτή δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αντιληφθούν την ομορφιά της ζωής και βρουν τρόπους για αυτοέκφραση και επικοινωνία.

Ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα στο οποίο τα παιδιά εκφράζονται, ακούν, παίζουν και συνάμα γαληνεύουν με τη μουσική.

Καίτη Κουλλιά:

Η Καίτη Κουλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάλυμνο. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα πρώτα χρόνια διαμονής της στην Αθήνα, εντάχθηκε στο μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου και μ’ αυτό συμμετείχε σε αρκετές μουσικές παραστάσεις όπου διακρίθηκε και τιμήθηκε με υποτροφία.

Ακολουθούν συνεργασίες με τους Γιάννη Βόγλη σε μουσικό-θεατρικές παραστάσεις, Μαρίζα Κωχ, Χρόνη Αηδονίδη, Γιώργο Νταλάρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παντελή Θαλασσινό, Χρήστο Τσιαμούλη, Ορφέα Περίδη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία κ.α σε εμφανίσεις και συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία.

Στο φεστιβάλ Παραδοσιακής μουσικής από όλο τον κόσμο στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν τιμήθηκε το 2001 με το 3ο βραβείο.

Συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο του Charles Darwin στην Αυστραλία και συμμετέχει στις πολιτιστικές του εκδηλώσεις, στα πλαίσια μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα και παρακολουθούνται από φοιτητές/τριες σε τμήματα Ελληνικών Σπουδών σε Πανεπιστήμια της Αυστραλίας.

Παρουσιάζει παραστάσεις για παιδιά, όπως το έργο «Τραγούδια απ’ το Βυθό», το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας.

Από το 2004 φοιτά στο Εθνικό Ωδείο, στη Σχολή του Σύγχρονου Ελληνικού Τραγουδιού. Επίσης, συμμετείχε σε παραστάσεις στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Έχει στο ενεργητικό της 8 προσωπικούς δίσκους, καθώς και πολλές συμμετοχές σε παραγωγές άλλων δημιουργών.