Από τις εκδόσεις Ψυχογιός το μυθιστόρημα, Σχέσεις απιστίας της Μάρως Κερασιώτη.
Κάθε αυγή στριφογυρίζω στη μήτρα της μάνας μου. Σε μια υπέρβαση, ανάμεσα στον ύπνο και στο ξύπνημα, επιθυμώ να ξαναγεννηθώ με τους ρόλους αναποδογυρισμένους. Επιθυμώ –εγώ στη θέση της– να της δείξω πώς μια μάνα ανατρέφει την κόρη της, μακριά από «πρέπει» και την ξεπερασμένη τακτική των αποστάσεων που και οι δυο τώρα πια ξέρουμε πόσο γρήγορα μεγαλώνουν με το πέρασμα του χρόνου. Να της πω πως εκτός από τις απαγορεύσεις και τα «μη», υπάρχει και η αγάπη. Υπάρχει το χάδι κι ο καλός λόγος. Υπάρχει η ειλικρίνεια κι η κατανόηση. Να της πω ότι ακόμα και κάποια μικρή ανοχή εκ μέρους της θα τη δεχόμουν σαν δώρο. Δεν είναι λογικό από τη μάνα μου να έχω μάθει μόνο τι να μην κάνω για να μεγαλώσω σωστά τα παιδιά μου…
Στην Αθήνα του σήμερα οι σχέσεις ανάμεσα στην Ηλέκτρα, την κόρη της Διδώ, τον σύζυγό της, γνωστό ποινικολόγο και βουλευτή Σταύρο Ματθαίου, αλλά και όλα τα μέλη της οικογένειας τους μοιάζουν με καζάνι που βράζει. Με αφορμή τον θάνατο ενός αγαπητού προσώπου, η αναπόφευκτη έκρηξη φέρνει στο φως απιστίες και ψέματα που για χρόνια οι ήρωες έκρυβαν κάτω από το χαλί της καθημερινότητας.
Οι δρόμοι γκρεμίζονται και κανείς πια δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Μήπως είναι καιρός ο καθένας να διεκδικήσει για τον εαυτό του ένα όνειρο;
Σχετικά βιβλία
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
H Mάρω Κερασιώτη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε κεραμική στην Αθήνα και με υποτροφία στην Φλωρεντία. Από το 1962 μέχρι το 2001 δίδαξε εθελοντικά κεραμική σε αναμορφωτήρια και φυλακές. Από το1994 έως το 2000 στο Campus arts and sciences college.
Έχει πραγματοποιήσει δεκαπέντε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές καθώς και σε Ελληνικά και Διεθνή συμπόσια όπου έχει δώσει διαλέξεις σχετικές με την Κεραμική.
Έχει τιμηθεί με δέκα τέσσερα Ελληνικά και διεθνή βραβεία.
Είναι μέλος του Eικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Διεθνούς Γυναικείας Mορφωτικής Ομοσπονδίας.
Έργα της βρίσκονται σε μουσεία και συλλογές σ’ όλο τον κόσμο.
Εμφανίστηκε στα γράμματα το 1980 με την ποιητική συλλογή “Ρευστός Καθρέφτης”, κι από τότε δεν έπαψε να γράφει. Συνεργάζεται με Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά δημοσιεύοντας διηγήματα και άρθρα σχετικά με την Ελληνική Κεραμική και πραγματοποιεί διαλέξεις σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, τόσο για τη δουλειά της όσο και για την εμπειρία που απέκτησε δουλεύοντας με κρατούμενους.