Δυο νέες ηθοποιοί διασκευάζουν μόνες, το έργο του Ζαν ΖενέΔούλες” και ανεβάζουν τη θεατρική παράσταση “Συνθήκη 97“, βασισμένη σε αυτό, στο νέο Πολυχώρο Τέχνης art63, από 6 Φεβρουαρίου 2016, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Ο όρος «Συνθήκη» συναντάται συχνά στη γλώσσα του αυτοσχεδιασμού και της υποκριτικής, με την έννοια της «νέας υπόθεσης» πάνω στο έργο, ενός μαθηματικού  «έστω ότι» . Με αυτόν τον τρόπο ο ηθοποιός ερευνά εκ νέου τα δεδομένα  του θεατρικού κειμένου, δοκιμάζει ,και προσεγγίζει από διαφορετική σκοπιά τον ρόλο.

«Μέχρι σήμερα, το κύριο αντικείμενο υπήρξε ο χαρακτήρας και οι συνθήκες δεν ήταν παρά δευτερεύουσες· σήμερα, πρέπει οι συνθήκες να γίνουν το κύριο αντικείμενο και ο χαρακτήρας να γίνει το δευτερεύον». Η επικαιρότητα της πρότασης του Ντιντερό (1757) αποτελεί τη βάση για την προσέγγιση του έργου του Ζενέ Οι Δούλες. Η σύγκρουση εξουσιαστή-εξουσιαζόμενου μεταφέρεται από το σπίτι σ’ έναν άλλο χώρο. Η νέα αυτή συνθήκη επιτείνει τη σύμβαση του «θεάτρου εν θεάτρω» και η ψευδαίσθηση της ψευδαίσθησης των ηρωίδων του Ζενέ γίνεται πραγματικότητα. Η απρόσωπη και συνεπώς δυσδιάκριτη στις μέρες μας εξουσία μετατρέπει τις ανθρώπινες ζωές σε αριθμούς και το θέατρο γίνεται ο τόπος όπου επανέρχεται το απωθημένο.

Σκηνοθεσία-επιμέλεια κειμένου: Ομάδα «ΤΛΩ»

Ερμηνεύουν: Κατερίνα Κρέπη, Μαίρη Χάγια

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΚΡΕΠΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος της Αν. Δραματικής Σχολής Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδης»(2010-2013), καθώς και απόφοιτη του τμήματος ελληνικής φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2007-2012).  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Ακύλλα Καραζήση, Manuel Puro, Miles Anthony, Nikita Milivojevic κ.α. και μαθήματα φωνητικής και τραγουδιού με την Χαρά Κεφαλά. Έχει διασκευάσει τα «Διηγήματα των Χριστουγέννων» του Αλ. Παπαδιαμάντη για την παιδική σκηνή του θεάτρου Τόπος Αλλού. Συμμετείχε στις παραστάσεις:  «Όλα για την μητέρα μου», σε σκηνοθεσία Π. Ζούλια, θέατρο Ακροπόλ (2013-2014), «Αρχαίο πάθος», διασκευή τραγωδιών στα ελληνικά και στα αγγλικά, καθώς και στην παράσταση «Γιάννης Χ-xenos», σε σκηνοθεσία Ν. Καμτσή, θέατρο Τόπος Αλλού (2014-2015). Στον κινηματογράφο πήρε μέρος στην ταινία μικρού μήκους «Talent show», και στην τηλεόραση στη σειρά «Εθνική Ελλάδος».

ΜΑΙΡΗ ΧΑΓΙΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδης» (2013) και του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΑΤΕΙ Χαλκίδας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, χορού και φωνητικής με διακεκριμένους καλλιτέχνες. Συμμετείχε στις παραστάσεις Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες;, σκηνοθεσία: Μ. Καλαμπόκης, Βί(αι)ος, σκηνοθεσία: Σ. Ορφανού, Ηλέκτρα του Ευριπίδη, σκηνοθεσία: Σπ. Α. Ευαγγελάτος, Το Σκυλί του Ωρίωνα, σκηνοθεσία: Η. Ελληνικιώτη, Παιχνίδια ενοχών, σκηνοθεσία: Σ. Γούτης, The Random Effect, σκηνοθεσία: Η. Παναγιωτακόπουλος (Urbn Theatr), A Simple Product, σκηνοθεσία: Η. Παναγιωτακόπουλος (Urbn Theatr), Αναβίωση των Α΄ Ολυμπιακών Αγώνων, σκηνοθεσία: Φ. Ευαγγελινός, Τώρα δεν μιλάμε για μένα, σκηνοθεσία: Σ. Γούτης κ.α. Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις μικρού μήκους ταινίες: BILL, σκηνοθεσία: Μ. Γερογιάννης (αγγλική παραγωγή), Jachalay σκηνοθεσία: Μ. Γερογιάννης, Γ. Ζουμάκης κ.α. Στην τηλεόραση συμμετείχε στη 10η εντολή, σκηνοθεσία: Χ. Δήμας και στη σειρά Το σόι σου σκηνοθεσία: Ν. Ζαπατίνας.